A inceput mobilegeddonul! Cum va prezentati? Ceva vizite suplimentare de pe mobile, sau nicio schimbare pana acum?
A inceput mobilegeddonul! Cum va prezentati? Ceva vizite suplimentare de pe mobile, sau nicio schimbare pana acum?
inca nu e vizibil pe ro. Am verificat dusmanii"
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
Suntem in 21 aprilie, ziua in care Google lanseaza update-ul privind optimizarea site-ului pentru mobil (update care va fi "rolled out" de-a lungul a cateva zile - o saptamana).
Sunt curios cati dintre voi ati fost afectati de acest update, in ce mod (pozitiv sau negativ), si, daca ati rezolvat problemele care impiedicau site-ul sau o anumita pagina sa fie "mobile friendly", dupa cat timp ati observat imbunatatiri in trafic/ranking.
PS: Pentru cei care nu sunt la curent cu acest subiect, am scris recent un articol pe aceasta tema: Optimizarea site-ului pentru mobil și update-ul Google din 21 aprilie - Vertify
Eu sunt cel care va anunta de scaderile de trafic pentru un site neoptimizat. Asteptam sa treaca saptamana asta sa avem date concrete.![]()
Fara semnatura.
A fost anuntat ca update-ul va avea loc de-a lungul mai multor zile, deci e posibil sa nu vedem rezultate imediat.
Ultima modificare făcută de Dan; 21st April 2015 la 13:03.
Am unit cele doua topicuri care vorbeau despre acelasi lucru.
Trust, but verify.
Eu am incercat sa-mi pregatesc site-urile, am instalat pluginuri care promiteau sa-mi creasca scor-ul pe mobil, am facut ce mi-a stat in puteri dar degeaba. Pana la urma l-am lasat asa. Ce se intampla, se intampla.
Din pacate scorul pe mobil (cel oferit in PageSpeed Insights) nu are influenta asupra update-ului. Conteaza doar daca indeplinesti sau nu conditiile sa treci Mobile Friendly Test-ul de la Google (alternativ poti verifica in Webmaster Tools care pagini au inca probleme si nu ar trece testul respectiv).
Official Google Webmaster Central Blog: Rolling out the mobile-friendly update
FAQs about the April 21st mobile-friendly updatethe intent of the search query is still a very strong signal -- so even if a page with high quality content is not mobile-friendly, it could still rank high if it has great content for the query.
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
Tocmai am iesit din hangout-ul cu John Mueller, a confirmat ca efectul update-ului se va vedea complet in 1-2 saptamani, si ca va afecta simultan toate rezultatele, indiferent de limba/locatie: https://www.youtube.com/watch?v=h0thsBnTUyg&t=59m47s
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)