Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Nelamurire legata de magazinele virtuale..

raicabogdan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    24th July 2012
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    46
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Nelamurire legata de magazinele virtuale..

In situatia in care un comerciant isi deschide un site online pentru a vinde anumite produse, produsele respective sunt identice cu alte produse pe alte site-uri,

ex. laptop XXX, rami XXX

Genul asta de produse sunt vandute de mai multi comercianti, dar produsele in sine, chiar si seria produsului, pot fi identice.

Ce s-ar intampla daca acest mic comerciant ar incepe sa creeze un site online cu detaliile produselor care, teoretic, mai mult sau mai putin vor identice cu ce are si comerciantul x si y. Nu este continut duplicat?

Nu am dat nume pentru ca ar trebui sa se inteleaga.

Am pus deja intrebarea la un amic care e chiar aici pe forum, dar nu prea am inteles, si cred ca am fost si eu de vina ca eram cam ocupat la timpul respectiv. Practic ce poate face un comerciant ce incepe nou ca sa nu fie penalizat de google pentru continut duplicat, in cazul in care este vazut asa.

Bogdan
    Ultima modificare făcută de raicabogdan; 19th September 2014 la 22:29.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Nu e 100% continut duplicat. Google ia in calcul tot de pe pagina, inclusiv codul ce tine de platforma.
    La directoare de articole, da, marea majoritate fiind pe wp... codul prea seamana per total.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    24th July 2012
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    46
    Putere Rep
    26

Implicit

Hmm deci daca am inteles bine, atunci ar trebui sa fiu in regula in situatia in care mi-am facut codul de la zero. Nici macar scripturi gratuite gen prestashop, opencart etc ...

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Exact. Acum depinde de tine sa "fabrici" o descriere mai buna, mai diferita. De regula incepi cu descrierile categoriilor, subcategoriilor, eventual cu al produselor prioritare la vanzare. Doar sa mai existe pe stoc in urmatoarele 6 luni ca sa nu te chinui degeaba.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    24th July 2012
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    46
    Putere Rep
    26

Implicit

da da, normal.

Ok, Mersi frumos.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de raicabogdan Vezi Post
    In situatia in care un comerciant isi deschide un site online pentru a vinde anumite produse, produsele respective sunt identice cu alte produse pe alte site-uri,

ex. laptop XXX, rami XXX

Genul asta de produse sunt vandute de mai multi comercianti, dar produsele in sine, chiar si seria produsului, pot fi identice.

Ce s-ar intampla daca acest mic comerciant ar incepe sa creeze un site online cu detaliile produselor care, teoretic, mai mult sau mai putin vor identice cu ce are si comerciantul x si y. Nu este continut duplicat?

Nu am dat nume pentru ca ar trebui sa se inteleaga.

Am pus deja intrebarea la un amic care e chiar aici pe forum, dar nu prea am inteles, si cred ca am fost si eu de vina ca eram cam ocupat la timpul respectiv. Practic ce poate face un comerciant ce incepe nou ca sa nu fie penalizat de google pentru continut duplicat, in cazul in care este vazut asa.

Bogdan
    Este continut duplicat 100%.

Magazinele care vand produse identice se bazeaza pe autoritate, Google rankeaza autoritatea, iar cei mari nu-si "bat capul" cu continutul, pentru ca ei oricum rankeaza.

Tu daca vrei sa incepi cu duplicate, mai bine NU. Lanseaza 10-20-100 de produse, unde poti face continut unic si mergi cu ele, ulterior adaugi cand ai timp alte produse.

Cand te lansezi cu o afacere trebuie sa aduci ceva nou, altfel de ce te mai lansezi? Pentru google continutul e important, iar continut de calitate + cantitate, se defineste ca "plus valoarea". Trebuie sa aduci plus valoarea pentru user.

Continutul nu inseamna "specificatiile", pentru ca acolo este normal sa fie identice. Continutul inseamna orice text din pagina in afara de specificatii. De ex, prezentarea la un iphone 6, este continut duplicate, detaliile tehnice (specificatiile) nu.

Google trebuie sa ofere rezultate unui user care cauta iphone6, iar daca toate sunt identice, le rankeaza dupa autoritate, daca nu, el cauta "text", iar textul trebuie sa fie unic.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    24th July 2012
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    46
    Putere Rep
    26

Implicit

Hmm am inteles, trebuie sa ma gandesc atunci ce fac.

Sergiu B. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Mediaș
    Posturi
    56
    Putere Rep
    27

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Profit de această ocazie și doresc să îți adresez o întrebare, Tom. Consider că ești cel mai în măsură să mă lămurești
    Există situații în care conținutul (în contextul dat, publicat pe un site lipsit de autoritate) poate surclasa un site cu autoritate, dar care are conținut duplicat?

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Este continut duplicat 100%.

Magazinele care vand produse identice se bazeaza pe autoritate, Google rankeaza autoritatea, iar cei mari nu-si "bat capul" cu continutul, pentru ca ei oricum rankeaza.

Tu daca vrei sa incepi cu duplicate, mai bine NU. Lanseaza 10-20-100 de produse, unde poti face continut unic si mergi cu ele, ulterior adaugi cand ai timp alte produse.

Cand te lansezi cu o afacere trebuie sa aduci ceva nou, altfel de ce te mai lansezi? Pentru google continutul e important, iar continut de calitate + cantitate, se defineste ca "plus valoarea". Trebuie sa aduci plus valoarea pentru user.

Continutul nu inseamna "specificatiile", pentru ca acolo este normal sa fie identice. Continutul inseamna orice text din pagina in afara de specificatii. De ex, prezentarea la un iphone 6, este continut duplicate, detaliile tehnice (specificatiile) nu.

Google trebuie sa ofere rezultate unui user care cauta iphone6, iar daca toate sunt identice, le rankeaza dupa autoritate, daca nu, el cauta "text", iar textul trebuie sa fie unic.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de Sergiu B. Vezi Post
    Există situații în care conținutul (în contextul dat, publicat pe un site lipsit de autoritate) poate surclasa un site cu autoritate, dar care are conținut duplicat?
    Chit ca azi nu ma cheama Tom, ma incumet eu sa iti raspund. Da, exista situatii, si nu sunt putine, cand un site oarecare poate surclasa un site autoritar. Totul depinde de links.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Sergiu B. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Mediaș
    Posturi
    56
    Putere Rep
    27

Implicit

Mulțumesc pentru răspuns, Robyroy!
    Îmi cer scuze pentru formulare

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Chit ca azi nu ma cheama Tom, ma incumet eu sa iti raspund. Da, exista situatii, si nu sunt putine, cand un site oarecare poate surclasa un site autoritar. Totul depinde de links.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Nelamurire legata de disavow
    De slobodan în forumul SEO
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 13th May 2014, 13:05
  2. Nelamurire legata de autoritate
    De florescualin în forumul SEO
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 5th January 2014, 00:43
  3. Nelamurire legata de tagurile meta
    De florescualin în forumul SEO
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 18th July 2013, 09:43
  4. nelamurire domeniu legata de seo
    De MiculBucatar în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 15th May 2011, 23:16
  5. Nelamurire legata de reclame.
    De Zone în forumul Adsense
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 5th November 2007, 09:42

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •