Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 49

Subiect: Au directoarele web si comentariile efecte negative?

teodor98 este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd July 2012
    Locaţie
    GB
    Posturi
    149
    Putere Rep
    0

Implicit

inseamna ca sunt pe drumul cel bun!
    problema e sa ajung la capat!!

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    53
    Posturi
    359
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post

Regula de baza in seo este: fara link-uri free, altfel peste un timp o sa ziceti: pai atunci mergea, acum de ce nu mai merge! E destul sa se propage si la noi anumite updates si e jale mare. Cat timp nu ai links free si content unic, nu ai stres dpdv seo.

NU exista director de "incredere", exista doar directoare mai spamate fata de altele. Ce valoare sa aibe un link intr-o lista de alte sute de links, cu alte zeci de links site-wide, etc.
    Da, link-urile vin "si din" directoare, dar nu pentru ca asa e bine, cat pentru ca "asa se facea" acum ceva timp. Dar ele fac parte din profilul de link-uri ale unui site vechi, pentru ca daca ar avea doar directoare, atunci clar nu rankeaza pe nisa cu competitie.
    Concluzia este simpla, link-ul din director are valoare slaba, pe termen lung nu te ajuta. Daca concurenta e slaba, atunci 3-5 links sunt suficiente, de ce ai posta 20 de directoare? Nu-si permite clientul sa plateasca 5 link-uri? Atunci poate ar trebui sa inteleaga ca nu este seo ce face el si sa nu aiba pretentii nici maine, dar nici peste 1 an.

Daca ar fi dupa mine, inscrierea in directoare este win-win. Cineva castiga bani sa le puna, altcineva castiga bani sa le scoata
    Teoretic ai dreptate si totusi sunt multe siteuri care sunt in top cu linkuri din directoare web si linkuri sitewide. Probabil nu au fost reclamate? Nu stiu, eu nu fac asa ceva ca sa-mi ridic o pagina cu cateva locuri mai sus.
    Idea este sa aduci linkuri de pe bloguri, este metoda cea mai curata. Totusi cand te uiti la profilul de linkuri a blogului respectiv ce vezi? Linkuri din directoare, comentarii si linkuri sitewide, altfel nu are blogul autoritate si pagerank. Eu nu am vazut nici un site care sa aiba pagerank si sa nu aiba linkuri deloc, asa ca este important sa ai linkuri. De unde? De pe alte siteuri care au linkuri de pe directoare web si ........ continuam povestea fara sfarsit

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Benko Zoltan Vezi Post
    Teoretic ai dreptate si totusi sunt multe siteuri care sunt in top cu linkuri din directoare web si linkuri sitewide. Probabil nu au fost reclamate? Nu stiu, eu nu fac asa ceva ca sa-mi ridic o pagina cu cateva locuri mai sus.
    Idea este sa aduci linkuri de pe bloguri, este metoda cea mai curata. Totusi cand te uiti la profilul de linkuri a blogului respectiv ce vezi? Linkuri din directoare, comentarii si linkuri sitewide, altfel nu are blogul autoritate si pagerank. Eu nu am vazut nici un site care sa aiba pagerank si sa nu aiba linkuri deloc, asa ca este important sa ai linkuri. De unde? De pe alte siteuri care au linkuri de pe directoare web si ........ continuam povestea fara sfarsit
    Sunt la fel de multe site-uri care NU mai sunt in top, care au link-uri din directoare. Ce vrei sa faci in viitor? Sa te vaiti sau sa dormi linistit?

Putem discuta la infinit despre directoare, fara sa ne intelegem. Eu sunt unul dintre cei care au pierdut zeci de mii de euro cu seo si m-am invatat minte. Fara free links. Daca vrei free links, inseamna ca nu ai buget de promovare, deci nici business.

Cat timp link-ul este gratis, mai devreme sau mai tarziu te incurca. Poate nu azi, poate nu maine, dar cu siguranta saptamana viitoare. Iar atunci doare rau, pentru ca ai deja un business, nu stii ce sa scoti, cum sa scoti, ce faci, etc si nu-ti permiti sa-ti risti afacerea.

Daca iti faci casa din paie, nu-ti pui si etaj. Asa si cu link-urile.

Eu nu inteleg de unde luati voi autoritatea site-urilor, din ce tool. Ce blog cu links din directoare are PR (nu ma refer la pr1 ) si autoritate?

Astazi ma uitam peste un site din Romania cu 2554 root dar nici un director Oare ei cum fac? E oare un site de calitate? banuiesc ca tool-urile de "autoritate" il dau aproape de un blog despre celulita
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

paulpadurariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    25th February 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    43
    Posturi
    558
    Putere Rep
    34

Implicit

La autoritate va referiti la PA, DA de la Moz?

Multi pe .com nu se mai uita doar PR ci si la metricii oferiti de moz si majestic
    Din pasiune, fotograf

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    53
    Posturi
    359
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Astazi ma uitam peste un site din Romania cu 2554 root dar nici un director Oare ei cum fac? E oare un site de calitate? banuiesc ca tool-urile de "autoritate" il dau aproape de un blog despre celulita
    Ai dreptate in ceea ce zici, varianta cu directoarele web nu este o solutie stabila si nici nu il mai folosesc.
    Cum poti atunci sa promovezi fara resurse free? Sa luam de exemplu siteul de mai sus cu cea mai ieftina varianta, ca a cumparat linkurile cu 5 euro/articol si ne iasa suma de 12770 euro fara sa socotim alte cheltuieli. Cate firme mici isi pot permite acest lucru?
    In plus nu poti sa aduci prea multe linkuri deodata ca din nou iti faci probleme. Cand o sa ajungi in urma competitorul care are 2554 root din articole? Daca spun cuiva sa scoata toate linkurile de pe directoare si sa puna doar articole sau sa astepte pana pun altii natural, poate sa astepte mult si bine.

Cand te uiti la linkurile din directoare trebuie sa identifici care sunt cele care iti fac rau, si eu cred ca ele sunt cele care sunt pe ancora, pe un cuvant cheie. Ele trebuie modificate sau scoase dupa care astepti sa vezi rezultatul si intre timp mai aduci si linkuri valoroase.

Povestea mi se pare un pic asemanatoare cu linkurile sitewide, s-a spus ca sunt nocive si vor fi penalizate toate. Acum multe siteuri care sunt in top au linkuri sitewide fara ancora si le merge bine. Cine a dat disavow ca sa scape mai repede a irosit o sursa de backlink Nu exista o reteta clara, si cu resurse free se pot lucra dar cu mult mai multa atentie si cu riscuri asumate.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de paulpadurariu Vezi Post
    La autoritate va referiti la PA, DA de la Moz?

Multi pe .com nu se mai uita doar PR ci si la metricii oferiti de moz si majestic
    Cred ca da, doar ca nu sunt reale. Sunt "in lipsa de altceva".

Citat Postat în original de Benko Zoltan Vezi Post
    Ai dreptate in ceea ce zici, varianta cu directoarele web nu este o solutie stabila si nici nu il mai folosesc.
    Cum poti atunci sa promovezi fara resurse free? Sa luam de exemplu siteul de mai sus cu cea mai ieftina varianta, ca a cumparat linkurile cu 5 euro/articol si ne iasa suma de 12770 euro fara sa socotim alte cheltuieli. Cate firme mici isi pot permite acest lucru?
    In plus nu poti sa aduci prea multe linkuri deodata ca din nou iti faci probleme. Cand o sa ajungi in urma competitorul care are 2554 root din articole? Daca spun cuiva sa scoata toate linkurile de pe directoare si sa puna doar articole sau sa astepte pana pun altii natural, poate sa astepte mult si bine.

Cand te uiti la linkurile din directoare trebuie sa identifici care sunt cele care iti fac rau, si eu cred ca ele sunt cele care sunt pe ancora, pe un cuvant cheie. Ele trebuie modificate sau scoase dupa care astepti sa vezi rezultatul si intre timp mai aduci si linkuri valoroase.

Povestea mi se pare un pic asemanatoare cu linkurile sitewide, s-a spus ca sunt nocive si vor fi penalizate toate. Acum multe siteuri care sunt in top au linkuri sitewide fara ancora si le merge bine. Cine a dat disavow ca sa scape mai repede a irosit o sursa de backlink Nu exista o reteta clara, si cu resurse free se pot lucra dar cu mult mai multa atentie si cu riscuri asumate.
    NU exista 5 euro pe articol in cazul de fata, poate 30-50 euro pe articol, pentru ca sunt links de calitate. Doar ca sunt doar link-uri naturale.

Nu este obligatoriu ca o firma mica sa-si permita 15k euro pentru seo. Online nu este doar pentru firme mici, cum nici offline nu sunt doar firme mici. Online se aproprie de offline. Daca ai un magazin de cartier, ai clienti doar din zona, asa si pe net, poti merge doar pe o nisa mai mica, sau super nisata. Nu inteleg de ce toata lumea considera ca online este simplu, ieftin si rapid. Nu este.

Un site cu 2500 root, este un site cu vechime, asa ca poti considera o campanie de 300-500 root anual, pentru o strategie de 5 ani. Dar cu 2500 root, de calitate, faci cam ce vrei pe nisa ta. Asa ca intrebarea este: merita sa investesc 150k euro intr-un proiect? Daca da, atunci te apuci de treaba si cu siguranta nu esti firma mica, daca NU, investesti cat iti permiti dar nu trebuie sa te astepti sa concurezi cu brands.

Asta e seo astazi si maine si in viitor. Spam-ul a "omorat" firmele mici, asa ca acum google schimba regulile favorizand fix companiile cu bugete de online, pe care le mai "cearta" din cand in cand, dar doar asa de "expemplu".

Exista si link-uri naturale, dar ai nevoie de o super idee sau proiect. Altfel, cumparam.

Repet, daca cineva isi face o strategie cu links din directoare, este clar ca nu are bani de seo, asa ca nu poate avea pretentii.

Daca astazi merg link-urile din directoare, site-wide, nu este o problema, cat timp clientul constientizeaza ca la un moment dat primeste penalizare. Altfel, pentru proiecte noi, este penibil sa faci seo cu links free stiind clar ca mai devreme sau mai tarziu te incurca si te costa sa scapi de ele.

Totul depinde de abordarea fiecaruia, daca un freelancer nu are stress daca penalizeaza site-ul clientului, intr-o agentie nu-ti permiti. Cand faci seo cu un freelancer, e clar ca o faci pentru ca este mai "ieftin" si primesti ieftin, deci directoarele sunt un "must have". Daca primesti penalizare, maine, peste 3 luni, vina este a lui Google, pentru ca a schimbat regulile sau a facut un update, nu a ta

Nu poti lucra cu resurse free pe nise concurentiale, este o poveste. Poti lucra pentru 2-3 luni, cat ai avantaj de domeniu nou, ulterior te mananca calitatea. Daca nu ai nisa grea, atunci ce sens au directoarele, poti ranka din cateva links.
    Ultima modificare făcută de Tom; 18th February 2014 la 10:54.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Ciprian T este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd February 2014
    Locaţie
    Suceava
    Vârstă
    34
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

Implicit

Orice link "neortodox" ca sa zic asa, adica cele din comentarii si directoare afecteaza 100%, ca fapt divers am avut un site care a fost inscris de un fost SEO-ist intr-o mare de directoare, comentarii si etc. iar acum a venit randul meu sa ma joc cu el, nu puteam sa-i mai fac nimic, urca o perioada de timp apoi iar cadea pe fundul google-ului, am propus achizitionarea unui domeniu cu cratima cateva backlink-uri din advertoriale si in 2 saptamani domeniul cu cratima care avea mai putine backlink-uri a capatat o pozitie mult mai decenta fata de cel initial, acestuia facandu-i redirect si s-a rezolvat situatia.

I. Laurentiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    692
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian T Vezi Post
    Orice link "neortodox" ca sa zic asa, adica cele din comentarii si directoare afecteaza 100%, ca fapt divers am avut un site care a fost inscris de un fost SEO-ist intr-o mare de directoare, comentarii si etc. iar acum a venit randul meu sa ma joc cu el, nu puteam sa-i mai fac nimic, urca o perioada de timp apoi iar cadea pe fundul google-ului, am propus achizitionarea unui domeniu cu cratima cateva backlink-uri din advertoriale si in 2 saptamani domeniul cu cratima care avea mai putine backlink-uri a capatat o pozitie mult mai decenta fata de cel initial, acestuia facandu-i redirect si s-a rezolvat situatia.
    Scoate redirectul, toate linkurile nocive vor fi trimise catre domeniul nou si chiar nu ai nevoie de ele.
    Vand pachet de advertoriale pe site-uri autoritare -> vezi oferta
    Ai nevoie de un site profi pentru afacerea ta? Contacteaza-ma!

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    53
    Posturi
    359
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian T Vezi Post
    Google ofera o perioada de gratie pentru orice site nou, este posibil ca de aceea sa fi in primele pagini la cautari. La un site spamat (linkuri din directoare cu ancora pe cuvinte cheie) nu poti face altceva decat sa scoti linkurile din directoare sau sa folosesti disavow links de la google. Din pacate cele mai multe directoare web nu iti raspund la mesaje si nu iti scot linkul, asa ca ramane disavow pentru acele linkuri. Dupa ce ai trimis linkurile la google trebuie sa astepti o perioada pana se sterg acele linkuri. Intre timp poti incepe sa scrii articole si sa aduci linkuri din ele cu ancora pe brand.

Minta Florin este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th April 2013
    Vârstă
    36
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu am avut cateva dubii cu un magazin online referitor la comentariile pe bloguri.

Am pus cateva zile comentarii (nu multe), site-ul a inceput sa urce si la un moment dat a disparut complet din cautari. Era pe pagina 3 la cuvantul care ma interesa.

Am stat vreo 2 saptamani si ma tot gandeam daca sa scot link-urile din comentarii sau nu, apoi observ ca site-ul a revenit ba chiar pe pagina 2.

Am inceput din nou sa pun comentarii si iarasi observ ca dupa cateva zile site-ul dispare din cautari.

Am intrat in phpmyadmin, am cautat tabelul cu produsele si observ ca exact cu o zi inainte sa-mi dispara site-ul din cautari, clientul meu a pus 6 produse noi copy-paste care mai erau pe o multime de site-uri.

La fel s-a intamplat si in partea a doua doar ca de data asta a adaugat mult mai multe produse. Am decis de comun acord sa asteptam sa-si puna toate produsele, cu descrieri modificate si pe urma sa continuam si de atunci nu mai am probleme.

Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Problemă host cu efecte în SERP
    De Gratian Alinei în forumul Hosting
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 6th February 2014, 17:37
  2. Efecte advertoriale si link-uri
    De Nickalls în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 29th April 2013, 11:38
  3. De ce am primit negative?
    De zdwub în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 49
    Ultimul Post: 15th April 2013, 17:17
  4. Detalii efecte panda / pinguin
    De gaby în forumul Google
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 27th September 2012, 11:18
  5. Efecte URL rewrite
    De klaudiu în forumul Subiecte pentru incepatori