19th September 2012, 15:00
1 out of 1 members found this post helpful.
Mai stie cineva seo?
Salutari!
De ceva vreme Google tot face updateuri de algoritm si penalizeaza siteuri cu gramada. Exista pe acest forum persoane care se pot mandri cu faptul ca siteurile de care se ocupa nu au fost afectate de niciunul dintre aceste updateuri si penalizari? Are cineva rezultate numai in crestere pe ultima perioada de timp?
Eu am renuntat la acest domeniu de activitate, fiind unul pe care oricum nu m-am axat prea mult, deci nu aveam cunostinte foarte vaste.
19th September 2012, 17:16
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat īn original de
Pīrvan Marian
Un user a afirmat faptul ca daca nu primesti o penalizare practic nu faci
seo, deci este oarecum firesc sa mai renunte uni dintre noi...
Eu am afirmat, si-mi mentin afirmatia. SEO fara teste nu e posibil. Teoria ne omoara, in orice activitate. Toti suntem buni teoreticieni, citim, studiem, ..... dar cand vine vorba de practica, putin testeaza.
Cand ai 100 de site-uri, e usor sa faci seo, pentru ca poti testa, indiferent de update, ce merge si ce nu. Sau ce nu mai merge si ce trebuie sa schimbi.
Cum 90% din cei de pe forum ori sunt la inceput, ori au 1-2 site-uri, si alea blog sau director, e foarte greu sa vb de seo cu adevarat.
Da, e usor sa faci seo, mai usor ca intainte, daca respecti anumite principii de real life.
Nu copiezi linkurile altora, pentru ca asta inseamna ca le copiezi strategia.
Nu te "bati" la locul 1, pentru ca investesti timp si bani inutil. Locul 2-5 e ideal, atata timp cat investesti timp si bani in a oferii un site sau servicii de calitate, in loc sa te concentrezi pe nr de linkuri sau de root. Poti avea supriza placuta, ca la urmatorul update (maimuta) site-uri din "fata" ta sa dispara, si tu sa ajungi loc 1 cu un site ok, fara sa investesti enorm in seo.
Accepti criticile si chiar le multumesti celor care te critica, pentru ca ei sunt obiectivi, pe cand tu esti subiectiv intodeauna.
Cauti calitate si renunti la cantitate.
Site-urile mici, mai devreme sau mai tarziu dispar. Trebuie sa te obisnuiesti cu ideea. Vrei ceva de viitor, e greu, dar merita. Un proiect nu se termina niciodata, si ai nevoie de rabdare si motivatie.
..............
Mai scriu?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
19th September 2012, 21:53
3 out of 4 members found this post helpful.

Postat īn original de
edy12006
Am tras de aici concluzia ca trebuie sa-i las sa faca
seo pe cei care intradevar se pricep, iar eu doar sa apelez si sa platesc serviciile acestora.
Cu aceasta atitudine nu o sa ai niciodata succes chiar daca ai bani. In 90% din cazuri un proiect este compromis din start. Avem o idee, o punem in practica si o abandonam. Nu ne intrebam niciodata ce anume nu a mers. Sunt putini care isi planifica proiectele de la inceput (analiza cuvinte cheie, concurenta, public tinta, posibilitati de monetizare, tendinte etc).
Daca vrei sa te ocupi de content writing nu iti ramane decat sa exersezi, sa iti multumesti clientii si sa muncesti cat mai mult.
Daca vrei insa sa incepi un proiect online esti obligat sa fi omul orchestra pt. ca altfel mi-e greu sa cred ca poti sa reusesti ceva bun de unul singur. Din acest motiv eu sunt adeptul lucrului in echipa dar vad ca majoritatea prefera sa lucreze singuri. Este greu sa le sti pe toate si ti pasul cu schimbarile care apar dar daca pleci singur la drum esti obligat.