Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Keyword research .com - intrebari

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit Keyword research .com - intrebari

Salut, de ceva timp am o idee de site, mns mai exact pentru .com, insa mai intai trebuie sa alcatuiesc o lista cu keyworduri mai slabe dpdv al competitiei si as avea niste intrebari pentru cei care fac keyword research. (.com mai ales)

1. Ce soft-uri folositi ?
    2. Ce parere aveti de Market Samurai si Traffic Travis?
    3. Ce parere aveti de Majesticseo. E bun pentru evaluarea linkurilor unei pagini? Ce folositi mai mult, historic sau fresh index?
    4. Tine-ti cont de intitle, inurl si numarul total de rezultate cand cautati "keyword" ?
    5. Care ar fi numarul maxim de linkuri si root-uri spre o pagina/domeniu care v-ar face sa considerati un keyword ca avand competitie slaba?
    6. Alte sfaturi.
    Ultima modificare făcută de Bukum; 17th July 2012 la 15:15.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

1) AdWords keyword tool si market samurai (mai mult adwords keyword tool acum, din motive explicate la nr 2)

2) E bun market samurai (cel putin acum vreun an, doi, cand il foloseam, era bun), are filtre faine, dar pb e ca daca vrei sa analizezi cateva sute de keyword-uri, crapa tool-ul. La mine ajungea pe la 800 MB RAM si trebuia sa inchid procesu, ca nu mai raspundea. Pt volum mai mic, e ok. Traffic Travis nu l-am folosit pt asta, decat pt verificarea ranking-urilor

3) E ok, dar recomand mai degraba ahrefs.com. Pare sa ofere ceva mai multe detalii, clar. La majestic poti folosi si fresh si historic, pt a vedea cum au obtinut backlink-uri site-urile respective. Poti sa vezi daca au facut ceva mai mult seo in urma cu 1-2 ani si acum stau pe loc, etc. Cel mai bine e sa le combini, clar. Oricum, mai fain mi se pare ahrefs. Iti faci cont gratis si parca ai 15 interogari pe zi.

4) Eu nu prea tin cont de astea, dar ai putea folosi allintitle cu keyword-ul exact intre ghilimele, sa-ti faci o idee mai exacta, desi nu-i 100% sigura, pt ca sunt multe site-uri mari, cu autoritate, care rankeaza pe primele pozitii desi n-au keyword-ul exact in title sau url.

5) Aici fiecare interpreteaza cum vrea. Nu intotdeauna nr de link-uri spune totul, uneori pagini secundare de pe domenii cu autoritate mare, pot sta in fata domeniilor exact match cu sute de link-uri spam, cu valoare aproape 0

6) scrie multe articole de 3-400 cuvinte, fiecare targetand un singur keyword long tail, sa apara si in titlu, url, imagine, h1, bold, etc... Vad ca astea au succes, in locul articolelor kilometrice
    Signatura lipsa

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Multumesc mult de raspuns tymbark.
    1. Adwords keyword tool nu l-am mai adaugat pentru ca e deja primul tool deschis cand vine vorba de keyword research.
    2. MS merge fara probleme chiar si cu numarul maxim admis de keyworduri, adica 1000. Ma rog, aici depinde de configuratia pc-ului. Era bun daca foloseau in continuare google ca sursa pentru SEOC, SEOTC etc si nu Bing.
    3. Uitasem de ahrefs. O sa-l adaug imediat.
    4. Aici ma gandeam sa ma folosesc de faptul ca, daca un keyword cu cautari multe pe phrase si cu un numar mic de rezultate cand il caut intre " " e posibil sa-mi ofere niste long tailuri cu cautari mai putine dar automat cu competitie mai mica. Ma rog, o teorie de-a mea, trebuie s-o incerc.
    5. Aici ma impotmolesc mereu, nu pot sa apreciez competitia ...

Astept raspunsuri si pareri si de la alti useri.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

da, la 5 e mai greu... sunt mai multe variante, si eu le impart asa (asta-i doar o impartire generala, asa la prima vedere, care ma ajuta sa elimin din start anumite keyword-uri care cred ca au competitie mare, pt celelalte le "iau la puricat" in opensiteexplorer sau ahrefs sa vad ce link-uri au, daca au obtinut link-uri in ultima perioada, ce anchor text, nofollow, etc):

• rankeaza pagina principala sau pagina secundara
    • nr de link-uri spre pagina care rankeaza
    • nr de link-uri spre intreg domeniu si autoritatea site-ului
    • prezenta keyword-ului in numele domeniului
    • vechimea

nu prea tin cont de PR, sincer.

Cam astea ar fi extremele dupa parerea mea:

1) cel mai dificil de depasit: deep page, multe link-uri spre ea, multe link-uri spre domeniu, cu autoritate mare, vechime mare - aici e cazul mashable sau alte bloguri de genu pe topicuri competitive, gen facebook, plugin-uri wp, etc - acestea au de obicei link-uri naturale, chiar sunt f greu de depasit

2) cel mai usor: homepage, putine link-uri si spre homepage si spre tot domeniu, autoritate mica, numele brandului in domeniu, nu keyword, vechime mica

acuma, cum clasifici competitia intre aceste 2 extreme ramane la latitudinea fiecaruia.

eu le impart cam asa:

• pastrand ceilalti parametri egali, e mai usor de detronat un domeniu (homepage) decat o pagina secundara.
    • vechimea poate fi compensata usor acum, cu ceva continut updatat si ceva mai multe link-uri
    • domeniile exact-match clar sunt favorizate, sa nu te mire daca vezi domenii exact-match cu 30 LRD mai sus decat domenii branduite cu 100 LRD

cam atat imi vine in minte acu

PS: asta este modul in care analizez eu competitia, in linii mari... sper sa nu-mi sara nimeni in cap ca de fapt nr de link-uri nu e asa relevant, ci mai important e anchor text-ul si calitatea link-urilor, etc... astea le analizez la pasul 2, dupa ce-am eliminat din start site-urile cu competitie mare..
    Signatura lipsa

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Foarte detaliat postul tau tymbark, multumesc din nou.
    Trebuia sa ne corectam si noi din greselile gramaticale poate se mai inghesuia lumea la discutii...

In fine, ce parere ai de keywordurile astea?
    http://img836.imageshack.us/img836/345/seop.jpg
    Ultima modificare făcută de Bukum; 20th July 2012 la 20:44.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. keyword research pentru germana
    De Sorin Frumuseanu în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 12th February 2012, 20:33
  2. Keyword Blaze - keyword research
    De 100R în forumul SEO Soft
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 22nd December 2011, 13:06
  3. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th August 2009, 11:33
  4. Super vesti de la Google, Keyword research
    De Nic în forumul Google
    Răspunsuri: 56
    Ultimul Post: 29th September 2008, 15:48
  5. Free Keyword Research
    De moldovanin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th January 2007, 10:57

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •