2 out of 2 members found this post helpful.
1) AdWords keyword tool si market samurai (mai mult adwords keyword tool acum, din motive explicate la nr 2)
2) E bun market samurai (cel putin acum vreun an, doi, cand il foloseam, era bun), are filtre faine, dar pb e ca daca vrei sa analizezi cateva sute de keyword-uri, crapa tool-ul. La mine ajungea pe la 800 MB RAM si trebuia sa inchid procesu, ca nu mai raspundea. Pt volum mai mic, e ok. Traffic Travis nu l-am folosit pt asta, decat pt verificarea ranking-urilor
3) E ok, dar recomand mai degraba ahrefs.com. Pare sa ofere ceva mai multe detalii, clar. La majestic poti folosi si fresh si historic, pt a vedea cum au obtinut backlink-uri site-urile respective. Poti sa vezi daca au facut ceva mai mult seo in urma cu 1-2 ani si acum stau pe loc, etc. Cel mai bine e sa le combini, clar. Oricum, mai fain mi se pare ahrefs. Iti faci cont gratis si parca ai 15 interogari pe zi.
4) Eu nu prea tin cont de astea, dar ai putea folosi allintitle cu keyword-ul exact intre ghilimele, sa-ti faci o idee mai exacta, desi nu-i 100% sigura, pt ca sunt multe site-uri mari, cu autoritate, care rankeaza pe primele pozitii desi n-au keyword-ul exact in title sau url.
5) Aici fiecare interpreteaza cum vrea. Nu intotdeauna nr de link-uri spune totul, uneori pagini secundare de pe domenii cu autoritate mare, pot sta in fata domeniilor exact match cu sute de link-uri spam, cu valoare aproape 0
6) scrie multe articole de 3-400 cuvinte, fiecare targetand un singur keyword long tail, sa apara si in titlu, url, imagine, h1, bold, etc... Vad ca astea au succes, in locul articolelor kilometrice
Signatura lipsa
1 out of 1 members found this post helpful.
da, la 5 e mai greu... sunt mai multe variante, si eu le impart asa (asta-i doar o impartire generala, asa la prima vedere, care ma ajuta sa elimin din start anumite keyword-uri care cred ca au competitie mare, pt celelalte le "iau la puricat" in opensiteexplorer sau ahrefs sa vad ce link-uri au, daca au obtinut link-uri in ultima perioada, ce anchor text, nofollow, etc):
- rankeaza pagina principala sau pagina secundara
- nr de link-uri spre pagina care rankeaza
- nr de link-uri spre intreg domeniu si autoritatea site-ului
- prezenta keyword-ului in numele domeniului
- vechimea
nu prea tin cont de PR, sincer.
Cam astea ar fi extremele dupa parerea mea:
1) cel mai dificil de depasit: deep page, multe link-uri spre ea, multe link-uri spre domeniu, cu autoritate mare, vechime mare - aici e cazul mashable sau alte bloguri de genu pe topicuri competitive, gen facebook, plugin-uri wp, etc - acestea au de obicei link-uri naturale, chiar sunt f greu de depasit
2) cel mai usor: homepage, putine link-uri si spre homepage si spre tot domeniu, autoritate mica, numele brandului in domeniu, nu keyword, vechime mica
acuma, cum clasifici competitia intre aceste 2 extreme ramane la latitudinea fiecaruia.
eu le impart cam asa:
- pastrand ceilalti parametri egali, e mai usor de detronat un domeniu (homepage) decat o pagina secundara.
- vechimea poate fi compensata usor acum, cu ceva continut updatat si ceva mai multe link-uri
- domeniile exact-match clar sunt favorizate, sa nu te mire daca vezi domenii exact-match cu 30 LRD mai sus decat domenii branduite cu 100 LRD
cam atat imi vine in minte acu
PS: asta este modul in care analizez eu competitia, in linii mari... sper sa nu-mi sara nimeni in cap ca de fapt nr de link-uri nu e asa relevant, ci mai important e anchor text-ul si calitatea link-urilor, etc... astea le analizez la pasul 2, dupa ce-am eliminat din start site-urile cu competitie mare..
Signatura lipsa