1 out of 1 members found this post helpful.
da, la 5 e mai greu... sunt mai multe variante, si eu le impart asa (asta-i doar o impartire generala, asa la prima vedere, care ma ajuta sa elimin din start anumite keyword-uri care cred ca au competitie mare, pt celelalte le "iau la puricat" in opensiteexplorer sau ahrefs sa vad ce link-uri au, daca au obtinut link-uri in ultima perioada, ce anchor text, nofollow, etc):
- rankeaza pagina principala sau pagina secundara
- nr de link-uri spre pagina care rankeaza
- nr de link-uri spre intreg domeniu si autoritatea site-ului
- prezenta keyword-ului in numele domeniului
- vechimea
nu prea tin cont de PR, sincer.
Cam astea ar fi extremele dupa parerea mea:
1) cel mai dificil de depasit: deep page, multe link-uri spre ea, multe link-uri spre domeniu, cu autoritate mare, vechime mare - aici e cazul mashable sau alte bloguri de genu pe topicuri competitive, gen facebook, plugin-uri wp, etc - acestea au de obicei link-uri naturale, chiar sunt f greu de depasit
2) cel mai usor: homepage, putine link-uri si spre homepage si spre tot domeniu, autoritate mica, numele brandului in domeniu, nu keyword, vechime mica
acuma, cum clasifici competitia intre aceste 2 extreme ramane la latitudinea fiecaruia.
eu le impart cam asa:
- pastrand ceilalti parametri egali, e mai usor de detronat un domeniu (homepage) decat o pagina secundara.
- vechimea poate fi compensata usor acum, cu ceva continut updatat si ceva mai multe link-uri
- domeniile exact-match clar sunt favorizate, sa nu te mire daca vezi domenii exact-match cu 30 LRD mai sus decat domenii branduite cu 100 LRD
cam atat imi vine in minte acu
PS: asta este modul in care analizez eu competitia, in linii mari... sper sa nu-mi sara nimeni in cap ca de fapt nr de link-uri nu e asa relevant, ci mai important e anchor text-ul si calitatea link-urilor, etc... astea le analizez la pasul 2, dupa ce-am eliminat din start site-urile cu competitie mare..
Signatura lipsa