Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 22

Subiect: Cât de mult mai contează un domeniu Exact Match

Afișare hibrid

Iulian Grecu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    8th February 2012
    Posturi
    288
    Putere Rep
    29

Implicit Cât de mult mai contează un domeniu Exact Match

Salutare colegi, de ceva vreme mă întreb oare cât de mult mai contează un domeniu exact match împotriva unui domeniu care să nu conțină nici măcar un keyword principal în el.

Eu chiar aș vrea să fac un test pe o expresie/cuvânt mai neexploatat, însă necesită ceva răbdare, așa că vă întreb pe voi, cei care ați mai testat sau ați mai auzit o vorbă, ceva despre domeniile exact match împotriva domeniilor care nu au nici un keyword în el.

Ceva păreri, teste, observații?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Din punctul meu de vedere, domeniile exact match au un usor avantaj in fata celor care nu contin cuvantul cheie in numele domeniului. Dar, cum de cele mai multe ori cuvantul exact match este unul generic, este infinit mai greu sa il transformi in brand. Depinde acum ce vrei tu sa dezvolti. Daca vrei un site de genul hit and run, e ok un exact match. Daca vrei sa dezvolti un brand... atunci, mai bine mergi pe un nume de domeniu usor de retinut de useri.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

strike03 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    29th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    130
    Putere Rep
    28

Implicit

am vreo 3 site-uri cu care iti pot demonstra foarte usor ca numai e un factor atat de important. conteaza doar vreo 5%.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de strike03 Vezi Post
    am vreo 3 site-uri cu care iti pot demonstra foarte usor ca numai e un factor atat de important. conteaza doar vreo 5%.
    Eu am vreo 20-25 de domenii care demonstreaza cat de important este sa ai keyword-ul exact-match in domeniu. Poate in cazul tau este altceva, link-uri sau continut care trag in jos domeniile. Momentan conteaza inca enorm
    Signatura lipsa

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    Eu am vreo 20-25 de domenii care demonstreaza cat de important este sa ai keyword-ul exact-match in domeniu. Poate in cazul tau este altceva, link-uri sau continut care trag in jos domeniile. Momentan conteaza inca enorm
    Idem. Si eu am cateva domenii dragute exact match si pot spune ca sunt de aceeasi parere. Domeniile exact match inca conteaza destul de mult si ca sa va dati seama de asta: luati un domeniu oarecare si il optimizati pe un phrase la alegere, apoi luati domeniul exact match (phrase-ul acela) optimizati-l si asteptati sa vezi care cum urca mai mult si/sau repede, fara sa puneti link-uri sau sa va folositi de buget ($$$$).
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Dupa pinguin mi se pare ca domeniile exact match sunt mai predispuse la penalizare, si au pierdut ceva din avantajul pe care il aveau inainte, este doar parerea mea dupa cateva analize, am citit si ceva de genul asta pe com.
    Se pare ca pe termen lung este mai bine sa contruiesti brand pentru google (nu stiu cum se face)
    Este foarte posibil sa ma insel, nu sunt singur de aceste afirmatii
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Dupa pinguin mi se pare ca domeniile exact match sunt mai predispuse la penalizare, si au pierdut ceva din avantajul pe care il aveau inainte, este doar parerea mea dupa cateva analize, am citit si ceva de genul asta pe com.
    Se pare ca pe termen lung este mai bine sa contruiesti brand pentru google (nu stiu cum se face)
    Este foarte posibil sa ma insel, nu sunt singur de aceste afirmatii
    Eu majoritatea site-urilor le am exact match si nici unul nu a fost penalizat, chiar urca constant, eu zic ca sunt in continuare importante, desigur pentru cei cu bani mai putini ca si majoritatea noastra, nu toate extensile sunt bune... doar (.ro , .com, .net , .info , .org si .eu pentru limba romana)

Deci inca o data precizez pentru noi astia mai "saraci" sunt foarte bune, desigur cine are bani branduieste un domeniu scurt si-l ridica pe ce cuvant cheie doreste, dar eu deocamdata merg tot pe exact match si continut cat mai de calitate posibil si constant postat.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

PhoeniXman eu am pierdut pozitia 1 la unele din site-urile exact match dupa pinguin, si fara sa fi facut spam, chiar aveau putine link-uri, poate doar li sa redus importanta, nu stiu dar e delicat
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Exact match a fost si ramane un avantaj enorm, dvdv seo. Nu cred ca exista vre-un update de exact match, pana cand nu se stabileste clar care denumiri sunt "brand" si care nu.

E un risc mai ridicat de over optimization, pe ancore exact match, dar cred ca se tine cont de domeniu. Banuiesc ca daca la un domeniu normal, gen "kakamaka.ro", ponderea de exact match pe anchora de ex : imobiliare, trebuie sa fie de sub 30%. Dar la domeniul "imobiliare.ro", cred ca trebuie sa fie sub 60%. Este doar un exemplu, nu am studii clare, dar asa ar parea logic si natural.

In schimb, este extrem de greu de gasit un domeniu brandabil, dar sunt putine nise unde se construiesc branduri. De ex, "imobiliare.ro" nu este si nici nu poate devenii un brand, sau loc 1 la aer conditionat, "aerconditionat.org", cum poate devenii domeniul asta brand? Nu poate, dar este o nisa unde nu conteaza.

Sau " rcaieftin.ro", nu poate devenii un brand niciodata, dar pe o asemenea nisa nu cred ca sta nimeni de brand. In schimb "emag" este un brand puternic in nisa de ecommerce, si cred ca singurul din ro pe aceasta nisa.

Asa ca decizia ta depinde de nisa, si de ce planuri ai pe termen lung. Discutiile de brand sunt de multe ori povesti, un brand se construieste in multi ani, cu rabdare, si cu investitii enorme!

Brandurile dupa mine sunt cele care au raspuns la intrebarea:

Zi-mi 3 companii care incepe cu C: Coca Cola, Cosmote (unii zic si Conex - asta pt ca a fost un brand puternic), Carrefour
    Cu P? Pepsi, Panasonic, a treia?
    Cu S? Samsung, Sony, a treia?
    Cu E? Emag, Ebay......

........si tot asa. Astea sunt branduri, restul sunt povesti.

Sau varianta 2, tastezi in google prima litera, si vezi ce zice google
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Iulian Grecu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    8th February 2012
    Posturi
    288
    Putere Rep
    29

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Am ales câteva domenii exact match decât unul mai brandabil, domeniile sunt câteva micro-nișe și mă gândesc că le urc pe fiecare în parte mult mai ușor decât pe categorii.

Acum întrebarea mea este următoarea: Unul dintre ele l-am făcut deja, am publicat două articole unice, nici prea bune, dar nici prea rele, așa, ce mă sfătuiți (ca să nu mai deschid alt topic) de când să încep link buildingul? Aștept să mai am conținut și după încep săptămânal cu câte un link/advertorial, iar peste o lună înscrierea în directoare web/articole etc...sau să încep încet și sigur cu directoare web?

Încă ceva, am editat puținel o temă și zic să o pun pe toate domeniile, nu cred că se leagă Google de mine că am aceeași temă pe toate nu?

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand domeniu exact match nisa lucrari de licenta
    De MarianG în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 18th May 2012, 21:12
  2. Domenii web exact match
    De edy12006 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 17th May 2012, 00:36
  3. .biz exact match sau .com variat?
    De Seph în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 3rd May 2012, 15:42
  4. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 20th September 2011, 12:29
  5. Adwords campaign - Broad match vs Exact match
    De dany24ro în forumul Adwords
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 27th October 2010, 11:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente