Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Mai multe site-uri acelasi ip

LuKian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    39
    Posturi
    782
    Putere Rep
    27

Implicit Mai multe site-uri acelasi ip

Buna,

De ex cineva are 10 site-uri pe un singur ip , si doresc sa cumpar link pe 4 dintre ele cat de ok este? Este ca si cum as cumpara pe unul singur ?

Ma ajuta sau nu ? si daca nu, ce treaba are ip-ul cu domeniu in sine? doresc o explicatie mai detalita daca se poate. ( de ce trebuie sa ai ip-uri diferite pt fiecare site)

Multumesc,
    Scriu prost gramatical.... dar totusi, fii pozitiv!

Chivu Mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.128
    Putere Rep
    36

Implicit

din cate stiu ar fi bn sa fie pe ipuri diferite, astfel ca google sa nu il ia ca pe o retea proprie...
    Recomand cu caldura serviciile oferite de Mutari mobila

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    37

Implicit

Unii numesc procesul de obtinere de backlink-uri pe site-uri cu acelasi IP "backlink bombing". Si intr-adevar ca nu este recomandat. Unii ne recomanda chiar sa obtinem link-uri pe site-uri care au IP-uri din clase C diferite. Nu stiu insa daca site-urile sunt penalizate in urma unor astfel de practici.

Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd November 2010
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    35
    Posturi
    506
    Putere Rep
    29

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

1 link / ip si cumpara pe siteul care are cea mai mare vechime si page rank.
    .

LuKian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    39
    Posturi
    782
    Putere Rep
    27

Implicit

Doar din auzite .. este ceva concret ? m-ar interesa de ce sa aiba ip-uri diferite daca stie cineva detalii reale.. ca sincer mie mi se pare ciudat .. ce sa aibe ip-ul cu domeniul... cred ca si cand cumperi host shared poate sa fie cu tine pe ip site-uri cu care ai schimb de link sau ai obtiunut link-uri de la ele , ce se intampla nu se mai pun acele backlink-uri ?

Astept un raspuns cat mai concret daca se poate, nu din banuieli .
    Scriu prost gramatical.... dar totusi, fii pozitiv!

andreiphd este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Thai
    Posturi
    120
    Putere Rep
    26

Implicit

Exista posibilitatea sa fii penalizat. Am 6 situri pe un singur ip, 4 dintre ele au fost ridicate cu ajutorul unor linkuri pe siturile unor cunostinte, unul nu e promovat deloc, iar celalalt am incercat sa-l ridic cu ajutorul celorlalte 4 situri care erau deja crescute. Totul bine si frumos pana la sfarsitul lunii aprilie cand Google m-a penalizat de nu mai apar nici in primele 50 de pagini pe cuvintele cheie, unde candva eram al 2-lea. Singura mea explicatie e ca am primit backlink-uri de pe situri cu acelasi ip.

Calin B este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Arad
    Vârstă
    33
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

Implicit

Lukian, legat de ce ai spus tu privind shared hosting, pot sa te asigur ca poate chiar 90% din firmele de hosting din Romania folosesc numai 2 ip-uri folosite pentru crearea nameserverelor.

Cat despre link-uri pe acelasi ip, site-ul principal pe care il promovez este pe acelasi ip cu celelate domenii si subdomenii ale mele, si logic am trimis cate 1 sau doua link-uri catre domeniul principal, insa nu am avut nici o problema pana acum (site-ul ruleza de mai bine de 8 luni) si chiar am cresteri destul de ok in cautarile google.

I.Alex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    16th November 2011
    Posturi
    147
    Putere Rep
    26

Implicit

Cum Akismnet te baga in spam daca dai comentarii prea multe pe bloguri intr-un timp scurt, tu avand acelasi ip, asa si Google vede ca este ceva necurat prin faptul ca multe linkuri vin catre tine de pe un singur ip.

Ideea nu este ca sunt neaparat spam, insa au o valoare foarte mica din punct de vedere seo, adica, sa le luam pe rand.
    -Daca ai 100 de site-uri pe acelasi ip si aceeasi nisa cu link catre site-ul "mamut" cu aceeasi ancora - Google chiar te vede ca spam - incercand sa manipulezi motorul de cautare.
    -Daca ai 4 site-uri pe acelasi ip, nise diferite si dai link catre site-ul "mamut" cu ancore diferite sau cu numele domeniului - totul e ok, insa nu te astepta la nici un impact seo(decat PR si poate autoritate(daca acele site-uri sunt mai autoritare decat al tau) )

Exista posibilitatea ca atunci cand cumperi host sa faci schimb de link cu un site care e pe acelasi ip. Singura chestie e ca acel link nu va avea impact seo, atata tot, de daunat nu dauneaza decat daca ai mult prea multe.

Chiar spunea Matt Cutts la un moment dat ca cea mai simpla si mai intalnita metoda prin care webmasterii incearca sa isi ridice site-urile e prin achizitionarea mai multor domenii .info sau.com sau cum or fi ele si le fac ca niste site-uri satelit, pe aceeasi nisa. Asta e cel mai simplu semnal de alarma: Aceeasi nisa, acelasi ip, continut slab, fara autoritate fara nimic.

La cele 4 linkuri de care zici tu, normal nu ar trebui sa iti dauneze, dar nici nu prea te vor ajuta.

Cu amalgamul de update-uri din ultima vreme chiar nu iti recomand sa iti pui link pe 4 site-uri deodata.

Am atasat aici o imagine care cred ca te va face sa intelegi cum functioneaza chestia cu ip-ul. Cel putin din punctul meu de vedere, asa functioneaza.
    desen-ip.jpg

tolby este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    16th November 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    43
    Putere Rep
    26

Implicit

Propun un TEST.

Am eu o retea de 51 de directoare private,toate cu ip individual si script unic ,domenii .info. cu vechime 1 an acum in iulie.

Se incumeta cineva sa isi adauge site-ul cu ancore si text diferit sa vedem daca il ajuta cu ceva pentru cuvantul cheie principal?

Eu le-am adaugat pe ale mele si nu prea vad mare diferenta,insa sunt curios daca sunt hostate pe alt server daca au vreun efect.

Nu este nevoie sa scrie respectivul 51 de titluri si 51 de descrieri.

Am facut din partea administrativa sa invarta textul adaugat adica:

Titlu {Ancora 1|Ancora 2|Ancora4 ................... |Ancora 51}

Descriere : Va rugam sa {vizitati|accesati} acest site destul de {interesant|accesat|viztat|cautat} . etc

Cine a mai folosit spinere stie despre ce vorbesc.
    Ultima modificare făcută de Nichita; 15th May 2012 la 23:53. Motiv: Am mutat postul aici. E mai potrivit acest loc pentru test !

Selfer este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    106
    Putere Rep
    0

Implicit

O sa-ti zic si parerea mea. In cazul linkuriilor de pe acelasi ip, ele sunt valoroase daca siteuriile in sine sunt valoroase, si nu sunt in cantitate (aici ma refer la peste 10 siteuri). Un exemplu poate fi chiar reteaua celor de la PROTV, care mie greu sa cred ca au cate o clasa de ip pentru fiecare din siteuriile lor (nu am verificat), insa toate sunt cu notorietate, iar in cazul aparitiei unuia nou in lista lor, se promoveaza foarte rapid datorita celorlalte. SO?!
    Sunt pasionat de jocuri mahjong cele mai tari jocuri din Ciocovenii de sus si de jos :D

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Mai multe domenii acelasi website
    De resahc în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 27th May 2010, 14:21
  2. Mai multe domenii = acelasi site!
    De dragoserv în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 26th October 2007, 11:29
  3. Mai multe domenii, acelasi site
    De freesco în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 1st September 2007, 13:31
  4. Mai multe site-uri pe acelasi continut
    De Psyche în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th December 2006, 14:20
  5. Mai Multe Domenii Catre Acelasi Site
    De misu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th January 2006, 21:09

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •