Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: optimizare site domeniul IT

Emil Chelariu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    38

Implicit optimizare site domeniul IT

am nevoie de cateva pareri in legatura cu optimizare unui magazin online it la care lucrez, momentan nu as vrea sa-i dau numele. l-am preluat cam de 10 zile, situatia lui anterioara era urmatoarea:

- onpage avea urmatoarele probleme: erori in webmaster tools generate de disparite multor pagini (am inteles ca s-a schimbat structura site-ului) si avea multe pagini indexate de genul celor generate de taguri si cautari pe site

OFFPAGE
    - site-ul fusese inscris in directoare, toate linkurile mergand spre index si folosindu-se anchore diferite (calculatoare, imprimante, monitoare si alte produse it)
    - in ultima luna au fost cumparate linkuri pe aproximativ 15 site-uri (sidewide) si s-a folosit ca anchor doar un cuvant cheie principal. Toate linkurile sunt pozitionate in footer. LInkurile au fost adaugate la distanta de cateva zile unul fata de altul.

In google , site-ul era pozitionat relativ ok (pt unele cuvinte pe prima pagina , pentru altele pe pagina 2) singura problema depistata de mine era ca pentru toate cuvintele cheie site-ul aparea in google doar cu homepage-ul. (lucru normal avand avand in vedere ca 98% dintre linkuri trimiteau acolo).

Situatia in care era site-ul nu prea placut f. mult pt. ca ma gandeam ca e doar o chestiune de timp pt. ca site-ul sa fie penalizat....totusi am acceptat sa preiau site-ul.

Ce am facut eu:
    - paginile cu erori din webmaster tools nu au putut fi nici redirectionate, nici blocate prin robots.txt pt a fi scoase din index din cauza ca sunt f. multe , n-am gasit inca o solutie pt ele (impreuna cu programatorul) decat solutia sa dea eroare 404 + meta tag noindex
    - am blocat prin robots.txt si apoi scos din index directorul care avea continea paginile generate de taguri si cautarile pe site
    - am schimbat meta title-ul pt homepage dintr-o insuire de cuvinte cheie(calc, imprimante monitoare, laptopuri, accesorii, service plus alte cuvinte) si am pastrat doar cuvantul cheie principal.
    - Am adaugat cate 1 maxim 2 advertoriale pe zi punand doar link spre pagini interioare incercand sa echibrez balanta linkurilor care duceau majoritatea spre index.

Ei bine, acum 2 zile site-ul a picat de pe poz 10 pe poz 38 pt cuvantul cheie principal plus ca celelalte cuvinte cheie au picat cateva pozitii (intre 5-10) in unele cazuri homepage-ul fiind inlocuit cu paginiile interioare corespunzatoare cuvantului respectiv.

Avand in vedere situatia, proprietarul site-ul si persoana care se ocupa de programare au depistat ca principala problema pt. aceasta penalizare schimbarile facute de mine.
    Principala problema zic ei este ca am schimbat meta title-ul. Ei in continuare sunt de parere ca meta title-ul ar trebui sa contina insiruirea de cuvinte cheie si ca homepage-ul ar trebui sa iasa in google pt. 3 cuvinte cheie.

Avand in vedere concurenta de pe piata it ,eu sunt de parere ca prima pagina ar trebui optimizata doar pt cuvantul cheie principal (unul legat de calculatoare) si celelalte pagini sa iasa fiecare pt cuvantul cheie pt care corespunda. (ex. pentru laptopuri sa iasa pagina cu laptopuri, pt imprimante pagina cu imprimante etc).

Parerile voastre care ar fi si ce ati face in continuare? multumesc anticipat

ps: scuze pt textul lung

edit:
    de asemenea vreau sa va dati cu parerea in legatura cu pagerank. Prorpietarul site-ul vrea sa-l ridice cat mai mult. Eu i-am spus ca ar conta f. putin pt pozitionarea in serps. Voi ce ziceti ?
    Ultima modificare făcută de Emil Chelariu; 23rd March 2012 la 15:25.
    :)

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de Emil Chelariu Vezi Post
    - in ultima luna au fost cumparate linkuri pe aproximativ 15 site-uri (sidewide) si s-a folosit ca anchor doar un cuvant cheie principal. Toate linkurile sunt pozitionate in footer. Linkurile au fost adaugate la distanta de cateva zile unul fata de altul.
    Faptul ca a picat pe cuvintele cheie secundare nu este o surpriza, paginile respective nefiind sustinute de linkuri momentan. In timp, paginile vor capata linkuri si vor urca.

Cate site-uri sitewide il linkuiau inainte de a primi aceste 15 linkuri sitewide ? Aceeasi ancora ?!? Site-urile astea cum se prezinta ? Au nspe alte linkuri in footer ?
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    38

Implicit

Inainte sa cumpere linkurile cred ca avea doar linkuri din directoare.
    in webmaster tools imi arata 320000 de linkuri dintre care 318.250 doar spre index. 98% cu aceeasi anchora si da..sunt site-uri cu destule linkuri in footer

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

De la zero la 15 sitewide in doar o luna ? Aceeasi ancora ?

Dupa cum ai vazut, zilele astea Google e pus pe pedepsirea celor cu linkuri cumparate. Momentul asta e cel mai prost ales pentru a-ti umple site-ul de sitewide-uri pline de linkuri.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Guess Who este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th January 2011
    Locaţie
    Romanian, Constanta
    Vârstă
    35
    Posturi
    526
    Putere Rep
    0

Implicit

Mare greseala pentru ca ai cumparat pe 15 site-uri sidewide intr-o singura luna, asta trebuia sa faci treptat , 1 la 2 saptamani...apoi cresteai 1 pe saptamana si tot asa.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    38

Implicit

n-am cumparat eu linkurile, erau deja cumparate. Eu doar am preluat site-ul.

Cum ma sfatuiti sa procedez mai departe? Linkurile acelea sidewide sa le scot? sa schimb din ele si sa adaug si spre alte pagini interioare? Este vorba totusi de un nr. mare de linkuri.

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Am vorbit pe PM cu Emil intre timp si mi-am aruncat ochii si pe site-ul cu pricina. Site-ul are si probleme onpage:

1. Keyword stuffing (in h-uri) Cuvintele cheie apar in H1 de 2 ori + in toate H2-urile.
    2. Are toate variantele www. / non www. / index.php - aici e necesar un redirect catre o singura varianta.
    3. Keyword stuffing exagerat in text. (Esti sigur ca afost pe prima pagina cu textul ala ? )

Cu privire la Page Rank, n-ai ce sa ii faci clientului. Unii vor pozitii in Google, altii vor PR. Probabil omul isi inchipuie ca daca ii creste PR-ul, o sa urce pe locul 1.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Am vorbit pe PM cu Emil intre timp si mi-am aruncat ochii si pe site-ul cu pricina. Site-ul are si probleme onpage:

3. Keyword stuffing exagerat in text. (Esti sigur ca afost pe prima pagina cu textul ala ? )

nu numai ca sunt sigur ca a fost pe prima pagina dar iti spun ca si principalii concurenti folosesc aceeasi tehnica antica de "Keyword stuffing" cu succes. Proprietarul site-ul a facut si el ce a vazut la concurenta

in legatura cu faptul ca site-ul are toate variantele www. / non www. / index.php ai dreptate, trebuie redirectionate. Oricum in webmaster tools a fost aleasa ca varianta preferata cea cu www.

Cod:
    Dacă specificați http://www.example.com ca domeniu preferat și găsim un link către http://example.com, vom considera ambele linkuri identice

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

In cazul unui magazin online it cum ati proceva voi?
    - ati optimiza indexul pt 3 cuvinte cheie cu concurenta mare (de exemplu : calculatoare, laptopuri si monitoare) sau ati optimiza indexul doar pt un cuvant din cele 3 si restul de cuvinte cheie sa corespunda categoriilor ce contin produsele respective?

Eu unul as alege varianta a doua, am dreptate sau nu?
    Ultima modificare făcută de Emil Chelariu; 23rd March 2012 la 17:09.

Mindrunner este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th December 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    61
    Posturi
    49
    Putere Rep
    28

Implicit

putin offtopic
    Din pacate tehnica keywords stuffing functioneaza cu succes pe ro. Stiu caz concret unde acelasi keyword se afla in absolut toate titurile, in toate h1 si h2 si la greu in pagina. A stat bine merci pe prima pozitie 2ani! Eu citeam pe-aici despre SEO ca sa bag la cutiuta si ma intrebam cum Dzeu un site ca ala poate sta bine merci pe prima pagina...
    Navigatii dedicate pentru toate gusturile

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Optimizare site ajutor: vreau sa imi optimizez site-ul cine ma ajuta
    De Oana Banita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 15th May 2011, 19:20
  2. Site cu stiri din domeniul gamingului
    De RandomHero în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th March 2011, 17:36
  3. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 19th November 2010, 20:34
  4. Redactor site, domeniul sport
    De florin666 în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th November 2008, 14:56