Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: studiu de caz - elemente care dau valoare backlinkurilor

diasomie este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    47
    Posturi
    417
    Putere Rep
    27

Cool studiu de caz - elemente care dau valoare backlinkurilor

Salut .
    Cazul este virtual.

Se da pe o nisa cu un site pe care vreau sa il optimizez dupa "cazare Moeciu". presupunem ca este cazaremoeciu . ro
    Vreau sa sustin acel site cu mai multe bloguri pe platforme diferite ( gratuite) care sa trimita linkuri catre situl meu.( blogurile chiar vreau sa le fac de calitate, sa reziste)
    Problema este ca nici sa ma dau peste cap nu pot face continut, articole pentru minim 10 bloguri, toate in domeniul ..cazarii si al geografiei.

Prin urmare am pentru respectivele bloguri continut pentru domenii inrudite/neinrudite cum ar fi istorie, cultura, arta si nu continut specific nisei

Cat de bune mi-ar fi linkurile de pe aceste domenii ..oarecum inrudite /neinrudite catre situl meu? ( link in sidewall sau in text)

Eu am de gand ca pe fiecare blog sa le dezvolt cu continut in domeniul lor si pe fiecare blog sa scriu doar cate un articol bine optimizat (in cazare moeciu) cu 1 sau 2 linkuri catre situl respectiv cazaremoeciu. Sincer sunt bloguri unde nu prea se potriveste asta .. de exemplublog despre ..general romani si sa apara deodata un articol despre cazare.

Mai sintetic , ca sa fie un link bun care ar fi obligatorii dintre cele de mai jos:
    ( ma refer tot la blogul care contine link intr-un articol catre situl meu principal cu .cazare moeciu")
    1) numele blogului sa contina un cuvant cheie din ...cazare moeciu
    2) url ul articolului sa contina macar un cuvant cheie din " cazare si moeciu"
    3) toate articolele din blog sa fie cu continut din nisha - geografie, cazari, moeciu ..ect
    4) doar articolul care face trimitere la cazare moeciu sa fie optimizat pentru aceste cuvinte..in rest celelalte articole, de istorie sau de geografie generala de pilda nu au relevanta pentru asta

Multumesc
    Ultima modificare făcută de diasomie; 28th August 2011 la 18:24.
    vand ace acupunctura SuJok si ace acupunctura argint, in Bucuresti si in tara

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    32
    Posturi
    455
    Putere Rep
    29

Implicit

Cazul cel mai bun este 1), 2) si 3). Pentru cazul 4) eu nu as recomanda link-urile sitewide pentru un blog care, dupa cum spuneai si tu, nu e din aceasi nisa. Cel mai bine ar merg niste advertoriale. G analizeaza si textul care inconjoara link-ul folosind un algoritm care se bazeaza pe relatia dintre cuvinte (Latent semantic indexing) si daca acesta nu are nicio legatura cu link-ul valoarea scade. Link-urile din advertoriale par mult mai naturale ca si ceva wide.
    .

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    47
    Posturi
    417
    Putere Rep
    27

Implicit

merci Tiberiu. Insa sunt "fortat" tocmai cazul 4 sa il adopt: adica pe un blog pe nisha straina ( istorie etc) sa postez un articol optimizat pe ..cazare ( virtual vorbind) si o sa mai am cuvintele cazare si in titlul articolului.
    Am text mult, unic, pe alte domenii decat strict pe ce ma intereseaza.( geografie)
    evident avand doar un articol in blog despre ce ma intereseaza , o sa am link in text si nu sidewall

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Din experienta mea este mai ieftin si ami eficient sa cumperi advertoriale decat sa faci x bloguri pe platforme diferite, pentru ca daca vrei sa dai si o putere (autoritate) blogurilor respective, trebuie sa ai si o companie de link building catre ele, ceea ce inseamna timp, iar timpul inseamna bani.

1. Numele domeniului nu conteaza, nu trebuie sa contina un cuvant cheie relevant

Cateva criterii pentru un link bun voi da mai jos, dar nu inseamna ca asta este ordine
    1. Autoritatea generala domeniului site-ului unde este publicat link-ul
    2. Autoritatea site-ului pe nisa mea sau pe o nisa conexa, adicenta
    3. Existenta a unui numar de articole pe nisa mea sau pe o nisa conexa, adicenta
    4. Structura site-ului (dupa cate link-uri de pe mainpage ajunge la pagina unde am eu link-ul), asta da si "putere" paginii unde am link-ul.
    5. Continutul paginii unde am pozitionat link-ul, prezenta unor cuvinte, fraze specifice nisei (de exemplu daca poe acea nisa se vobeste de hoteluri, pensiuni, camping, drumuri turistice, vacanta, concediu chiar daca nu apare nici unul din cuvintele cazare si moeciu, acea pagina este relevanta pentru mine )
    6. Unde anume este pozitionat link-ul, ideal este sa fie link inclus intr-un text relevant (link contextual), si cat mai aproape de inceputul paginii. De evitat link-urile in footer si in partea de jos a sidebar daca nu este link contextual
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    47
    Posturi
    417
    Putere Rep
    27

Implicit

bun raspuns lovelife ..ms

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 18th March 2011, 14:54
  2. Efectele adaugari backlinkurilor
    De Mar în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 7th May 2010, 17:16
  3. Creez ilustratii, elemente de design si t-shirt designs
    De alexjones în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 8th April 2008, 16:41
  4. Indexarea unui site cu elemente Flash (meniu, casete de text, galerie foto)
    De lucian în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th October 2007, 17:04
  5. Valoare de optimizare sau valoare comerciala?
    De WeaselMan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 25th September 2005, 18:11

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •