1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Krumel
Google are un numar neidentificat inca de Data Centere. Data Centerele sint gazduite in diferite zone in lume, am gasit o harta destul de clara. Fiecare Data Center are Ip-ul propriu, ceea ce inseamna ca botii nu sint doar US.
bot-map.jpg
Harta e
aici.
Cu alte cuvinte, botii nu sint neaparat de pe US, pot identifica usor limba continutului de pe site si poate corela si alte informatii cum ar fi IP-ul site-ului, clasa, IBL-urile care trimit, cine detine site-ul etc.
Cu alte cuvinte un bot atribuit google.ro poate sti ce site-uri urmareste si nu e neaparat sa existe o favorizare decat ptr google.ro. Nu cred ca e o favorizare mare, doar una care colarata cu alte lucruri poate face diferenta.
Legat de loading, as vrea sa spun ca sint chestii separate si nu e neaparat un factor pe .ro. Stiu site-uri cazute pana la aproape o saptamana si in momentul in care au revenit, Google le-a urcat la loc. La fel, site-uri care incarca destul de greu, datorita codului dar si hostului, stau bine mersi la cautari competitive.
Avantajul pe care il vad la un hosting/IP romanesc e ca trebuie sa adun mai putine IBL-uri .ro decat daca as fi gazduit pe .com
Iar pe Matt Cutts nu il cred, e pus sa faca unele lucruri, dar nu vad neaparat sa lamureasca probleme concrete.
Se pare ca Google este si in Romania, mai multe detalii aici 17.12.2010 - Google vine in Data Center-ul AdNet Telecom
7th March 2011, 22:14
1 out of 1 members found this post helpful.
Total de acord cu Nikita, oricum cred ca cel mai safe este ca indiferent de tara unde hostezi un site sau hostingul pe care il alegi, in Sitemaps sa ai un speed mai mare de 90%