Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Reprezinta hosting-ul un factor in SERP ?

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit Reprezinta hosting-ul un factor in SERP ?

Salutare,

Am tot observat aici ca diverse persoane care incearca sa cumpere link-uri/articole sunt interesate de site-uri hostate in Romania, este acesta un factor important?

Dar daca eu am un site .com , gazduit in US , dar cu continut/trafic romanesc, credeti ca ma ajuta cu ceva din punct de vedere SEO sa hostez site-ul in Romania? ( exceptand viteza de incarcare).

A mutat cineva site-ul si a observat vreo crestere/scadere?

Mentionez ca am setat in webmaster tools targetare pe Romania.

Va multumesc!
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit

Teoria mea e urmatoarea:
    - daca ai hosting pe non .ro e posibil sa ai nevoie de IBL-uri mai multe de pe .ro ptr a suplini lipsa hostingului romanesc. Google tine cont de hosting si de istorilul lui, la fel si de Ip-ul si clasa de IP-uri.
    - daca ai hosting pe .ro lucrurile in principiu ar trebui sa fie mai simple ptr ca exista deja atuuri pro cautari specifice regionale - romanesti.

Vreau sa mentionez un aspect: hostingul dupa mine nu e un factor important, are un procent destul de mic. Dar daca esti deficitar pe alte zone, hostingul romanesc te poate ajuta daca are un istoric bun si un IP unic.

Chiar zilele trecute se plangea cineva ca a pierdut trafic doar ptr ca a mutat de pe un IP de pe .ro pe un altul tot pe .ro Eu am suspectat alte lucruri, nu neaparat hostingul, dar e posibil sa ma fi inselat acum ca vad topicul asta..o sa analizez.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    35

Implicit

"Chiar zilele trecute se plangea cineva ca a pierdut trafic doar ptr ca a mutat de pe un IP de pe .ro pe un altul tot pe .ro". Sunt sigur ca nu IP-ul era problema ci DNS-ul retinut in cachul ISP-ului.
    Eu am patit de 2 ori, sa fiu nevoit sa trimit mail celor de la RDS sa faca refresh de DNS-uri,dupa ce am asteptat zile sa se propage cum ar fi trebuit.RDS e un ISP foarte popular si totusi are probleme.

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    33
    Posturi
    455
    Putere Rep
    31

Implicit

Din moment ce in algoritmul google a fost introdus si timpul de incarcare al unui site, raspunsul este: DA, hostingul reprezinta un factor in SERP. Este cunoscut de toti faptul ca un hosting bun din Romania face ca site-ul tau sa fie mult mai repede accesat ca si un hosting la fel de bun sa poate chiar mai bun din afara.
    .

bogdan.mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    2nd November 2010
    Vârstă
    41
    Posturi
    56
    Putere Rep
    28

Implicit

Nu are legatura cu timpul de incarcare, un site se poate incarca mult mai bine pe un hosting in US decat in RO. Dar raspunsul este DA, hosting-ul reprezinta un factor in serp, dar are un procent destul de mic, alaturi de cei peste 200 de factori. Dar sa stai tu bine la cei mai importanti factori, apoi orienteaza-te catre hosting, ip, viteza de incarcare, etc.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    93
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    93

Implicit

Hostingul, ca si locatie, nu reprezinta un factor SERPs. Ar fi favorizate in acest caz doar site-urile hostate intr-o anumita tara. Ganditi-va ca botii Google au IP de US. Ce ar trebui sa creada despre site-urile hostate in .ro ?

Pe de alta parte, hostingul ca si viteza / uptime reprezinta un factor SERPs. Dar mai bine urmariti si un raspuns oficial.

Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Tommasino este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th August 2010
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    36
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Total de acord cu Nikita, oricum cred ca cel mai safe este ca indiferent de tara unde hostezi un site sau hostingul pe care il alegi, in Sitemaps sa ai un speed mai mare de 90%

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Hostingul, ca si locatie, nu reprezinta un factor SERPs. Ar fi favorizate in acest caz doar site-urile hostate intr-o anumita tara. Ganditi-va ca botii Google au IP de US. Ce ar trebui sa creada despre site-urile hostate in .ro ?
    Google are un numar neidentificat inca de Data Centere. Data Centerele sint gazduite in diferite zone in lume, am gasit o harta destul de clara. Fiecare Data Center are Ip-ul propriu, ceea ce inseamna ca botii nu sint doar US.

bot-map.jpg

Harta e aici.

Cu alte cuvinte, botii nu sint neaparat de pe US, pot identifica usor limba continutului de pe site si poate corela si alte informatii cum ar fi IP-ul site-ului, clasa, IBL-urile care trimit, cine detine site-ul etc.

Cu alte cuvinte un bot atribuit google.ro poate sti ce site-uri urmareste si nu e neaparat sa existe o favorizare decat ptr google.ro. Nu cred ca e o favorizare mare, doar una care colarata cu alte lucruri poate face diferenta.

Legat de loading, as vrea sa spun ca sint chestii separate si nu e neaparat un factor pe .ro. Stiu site-uri cazute pana la aproape o saptamana si in momentul in care au revenit, Google le-a urcat la loc. La fel, site-uri care incarca destul de greu, datorita codului dar si hostului, stau bine mersi la cautari competitive.

Avantajul pe care il vad la un hosting/IP romanesc e ca trebuie sa adun mai putine IBL-uri .ro decat daca as fi gazduit pe .com

Iar pe Matt Cutts nu il cred, e pus sa faca unele lucruri, dar nu vad neaparat sa lamureasca probleme concrete.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit

Mersi de raspunsuri, astept sa se stabilizeze putin pozitiile in SERP si poate o sa incerc la unul din site-uri sa fac treaba asta cu hostul in Romania, sa vad exact, dar inainte am zis sa intreb sa aud si alte pareri.
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    52

Implicit

Probabil ocupa un procent extrem de mic in algoritm.
    Ironia sortii: acum vreo cateva luni am trebuit sa mut un site in lb romana ce oscila intre pozitiile 2 si 3 pe cuvantul prinicipal de mai bine de un an din RO in US. Acum s-a stabilizat pe 2.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cel mai important factor SEO
    De Dan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 85
    Ultimul Post: 30th May 2011, 19:30
  2. https un factor SEO ?
    De Razvan Badu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 19th November 2010, 06:09
  3. SERP factor: Quality Content vs. Code To Content Ratio – vă invit la discuţii
    De Hobart în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th November 2009, 15:24
  4. SERP hosting
    De kmedia în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 19th February 2008, 22:09
  5. Unix Hosting, Windows Hosting, Linux Hosting ?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Server side
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 11th February 2006, 18:40

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •