Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 33

Subiect: .ro sau .eu?

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Emil Vezi Post
    Cristi, exact asa e. Prima sugestie va fi .ro, abia apoi .com. Aproape niciodata nu iti va sugera .eu, sau .altceva. D-asta miss.eu s-a dat ieri cu 4500 de euro, adica fix pretul cu care se mai daduse o data in 2007. Si tot d-asta miss.com a fost 35.000 in 2004, si 155.000 in 2008.
    Probabil miss.ro nu valoreaza maimult de 500 Eur , din pdv SEO pentru content exclusiv romanesc e clar clasamentul com > ro > eu , dar din pdv pret, sunt sigur ca se inverseaza putin clasamentul

com> eu > ro

Vezi insport.eu - 500 eur, daca ar fi fost insport.ro cu siguranta domeniul nu ar fi facut mai mult de 150 eur ( ma refer exclusiv la pretul domeniului )
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Sergiu . Tu compari mere, pere si masini sport. Exemplu seo.ro e mai ieftin ca seo.eu. Nu pentru ca .eu e mai bun. Ci pentru ca ataca piete diferite si cuvantul e in engleza, iar .ro e un CCTLD. Dupa logica ta, pariuri.eu>pariuri.ro, ceea ce este nu doar un nonsens profund, ci si o afirmatie indoielnica. Compara un cuvant in romana cu un cuvant in romana. Nu cuvant in engleza in ambele parti. Pot exista diferente si pe acc. cuvant: economie.ro nu face nici macar 1% din cat face economie.fr, si nu pentru ca .fr e "mai bun" ca .ro ci pentru ca sunt CCTLDuri diferite, piete diferite unde cuvantul inseamna altceva.

Aplicand logica ta invers, dupa ce vedem ca hoteluri.ro e mai scump decat omologul sau .com putem concluziona ca acest lucru se datoreaza faptului ca extensia .ro e mai vizibila/importanta ca .com. Din fericire insa, nu asa se face un appraisal.

Pe viitor cand oferi statistici privind vanzari, posteaza si sursa. Nu de alta dar tranzactia asta nu apare nicaieri.
    Ultima modificare făcută de Emil; 17th December 2010 la 11:58.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de dane1505 Vezi Post
    @Broscoi ai dreptate, dar din pacate nu am domeniu chiar asa puternic, daca esti curios iti trimit pm.
    Asa cum spuneam extensia poate sa nu fie una puternica , important e cat de bine se completeaza ( se potriveste ) cu keywordul . Desi . ly ( extensia Libiei ) nu e prea puternica , se completeaza foarte bine cu keywordul astfel incat domeniul love.ly s-a vandut cu 6176 $ ( Sedo iun 2008 ) .
    Trimeti-mi domeniul pe PM .

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Thumbs up

Emil, a fost raspuns, la exemplul tau cu miss.com > miss.eu ... ( cred ca ai observat ca am inclus o parte din comentariul tau ). "miss" nu e keyword exclusiv Romanesc .

Daca citesti comentariile mele la acest post ai sa vezi ca sunt de acord cu ceea ce ai scris, atata timp cat e vb de keyword-uri romanesti.

Informatiile le postez din contul meu SEDO si cred ca reprezinta un avantaj sa postez informatia in premiera pe seopedia. ( mai verifica statusul la pff.eu cand ai timp ) . Datale pe care le postez sunt 100% reale si obiective.

Quartet of 6-Figure Sales Totaling Over $1.1 Million Give the Domain Aftermarket Another Strong Outing - pe acest link ai sa gasesti peste cateva zile vanzarea domeniului insport.eu la 500 EUR.

Pe acelasi link poti sa gasesti vanzarea pff.eu pentru care am avut o discutie de lamurire indelungata cu tine.

Singura explicatie logica a comentului tau este ca suferi de negativism.

Referitor la experienta/feedback-uri/appraisal - in afara de activitatea ta pe seopedia , crede-ma ca mai ai mult

Citat Postat în original de Emil Vezi Post
    Sergiu . Tu compari mere, pere si masini sport. Exemplu seo.ro e mai ieftin ca seo.eu. Nu pentru ca .eu e mai bun. Ci pentru ca ataca piete diferite si cuvantul e in engleza, iar .ro e un CCTLD. Dupa logica ta, pariuri.eu>pariuri.ro, ceea ce este nu doar un nonsens profund, ci si o afirmatie indoielnica. Compara un cuvant in romana cu un cuvant in romana. Nu cuvant in engleza in ambele parti. Pot exista diferente si pe acc. cuvant: economie.ro nu face nici macar 1% din cat face economie.fr, si nu pentru ca .fr e "mai bun" ca .ro ci pentru ca sunt CCTLDuri diferite, piete diferite unde cuvantul inseamna altceva.

Aplicand logica ta invers, dupa ce vedem ca hoteluri.ro e mai scump decat omologul sau .com putem concluziona ca acest lucru se datoreaza faptului ca extensia .ro e mai vizibila/importanta ca .com. Din fericire insa, nu asa se face un appraisal.

Pe viitor cand oferi statistici privind vanzari, posteaza si sursa. Nu de alta dar tranzactia asta nu apare nicaieri.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Singura explicatie logica a comentului tau este ca suferi de negativism. Referitor la experienta/feedback-uri/appraisal - in afara de activitatea ta pe seopedia , crede-ma ca mai ai mult
    Asa e Sergiu. Asa sunt eu mai, needucat. Logic, eu nu am experienta ta cu domenii, SEO, si nu le prea am cu calculatoarele. Sunt sigur ca am de invatat enorm de la o persoana cu 400 de firme. Inteleg complet ca pariuri.eu e logic mai scump ca pariuri.ro, si ca miss sau kiss nu sunt nume de domenii premium, spre deosebire de qdf sau qwe.eu. Eu nici macar nu am un site deci activitatea mea pe seopedia este din nefericire singura care imi aduce experienta. Sunt insa sigur ca in ritmul asta in cativa ani, voi ajunge sa invat minim 10% din ce stii tu.

Apropo, stii cate domenii .eu vandute anul asta peste pragul de 10000 de euro exista? Iti zic eu. 0. Si citez tot din sursa care iti place tie: http://dnjournal.com/ytd-sales-charts.htm Macar la .biz exista unul. Kiss.eu ar fi fost primul dar a picat tranzactia.

PS. dincolo de glume vrei sa iti arat cateva cazuri in care un domeniu .eu se da pe 5000E in timp ce omologul sau .com se da pe +1.5 milioane?
    PPS. Eu ti-am spus sa compari domenii romanesti pe .ro si .eu, tocmai pentru ca miss nu e doar romanesc. Tine de logical reasoning, dar na, nu intru in detalii.

In 2006, cel mai scump .eu vandut a fost 350.000 $. In 2007, 90.000$. In 2009, 95.000$ (games.eu, un domeniu incredibil, deci teoretic tranzactia asta e atipica), urmat de blackjack.eu (45.000$) si slots.eu (31.000$). Just for fun, pana si slots.co licitat recent, a fost mai scump (prima vanzare a fost doar 12 K parca, a doua 41). In 2010, cea mai mare tranzactie e sub 10.000 de euro. Observi un trend? Tranzactiile sunt in $, si din cate vad eu, niciuna confirmata nu e peste 10K Euro.

Top vanzari .eu in 2010

shipping.eu $12,583
    2010-10-24
    sedo.com

kiss.eu $14,000
    2010-10-24
    (momentan trimite in SEDO, licitatia a fost inchisa inainte de deadline)

tierooms.eu $13,868
    2010-08-18
    blixem internet

room.eu $13,868
    2010-08-18
    blixem internet

rugby.eu $12,276
    2010-08-05
    sedo.com

pocketbook.eu $12,160
    2010-07-15
    sedo.com

wasser.eu $11,430
    2010-05-12
    sedo.com

mind.eu $15,480
    2010-05-06
    sedo.com

tts.eu $17,625
    2010-01-26
    sedo.com
    (relicitat de 2 ori dupa, probleme cu plata)
    Ultima modificare făcută de Emil; 17th December 2010 la 18:11.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Va certati inutil parerea mea. In legatura cu preturile eu am invatat ceva si anume ca pretul de vanzare este diferit de valoarea efectiva a obiectului. Pretul unei tranzactii in cazul vostru domenii web, este dat si de cati multi este dispus sa dea cineva pe un anumit domenii, de cine este interesat si cat vrea sa investeasca. De multe ori cumparatorul nu stie sa evalueze corect un domeniu, cum nici eu nu stiu. Un cumparator poate sa plateasca de 10 ori mai mult decat face petnru ca el il vrea neaparat, sau habar nu are cat valoreaza.
    Sunteti oameni inteligenti amandoi, si cearta asta nu ajuta pe nimeni.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Nu ne certam vroiam doar sa il fac sa inteleaga ca un domeniu .ro cuvant romanesc, este mult mai scump decat omologul sau .eu, in 99% cazuri. Tine de branding, de puterea extensiei, de cat de cunoscuta e, etc. Exemplu bun este jocuri.eu versus jocuri.ro. Si ca cifrele arata un trend descendent serios pe valoarea de resale a domeniilor .eu.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Emil ai dreptate doar daca numele domeniului este un cuvant romanesc uzual, dar daca un client din UE ii place cum suna marar pentru un brand, chiar daca el nu stie ce inseamna marar s-ar putea sa ca marar.eu valoreze mai mult decat marar.ro
    PS In exemplu meu nu stiu daca ar fi cineva interesant sa cumpere domeniul asta
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Revin cu primul coment la aces subiect :

pentru keyword romanesc ( am scris content in primul mesaj )

com > ro > eu

pentru keyworduri generice sau continu in engleza, germana, franceza, spaniola

com > eu > ro

Nu ne certam , ne punem doar de acord, e o discutie constructiva
    Ultima modificare făcută de sergiuliano; 17th December 2010 la 18:37.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Sergiu, asa mai vi de acasa. Mai sus spusesei ca .com>.eu>.ro pentru domenii cuvinte romanesti chestie care evident ma contrariase pentru ca (cu tot respectul) era o aberatie imensa

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •