In ultima perioada ma tot gandesc la un subiect Ratio of Code to Text in HTML.
Asa ca am cateva dileme
Care ar fi raportul minim dintre text si cod in pagina?
textul din interiorul "alt", "title" etc, este considerat text sau cod?
In ultima perioada ma tot gandesc la un subiect Ratio of Code to Text in HTML.
Asa ca am cateva dileme
Care ar fi raportul minim dintre text si cod in pagina?
textul din interiorul "alt", "title" etc, este considerat text sau cod?
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Ceea ce iti pot spune este ca am un forum cu ratio code to text ceva gen 99 la 1 , adica 99% cod si de fapt sub 1% text si forumul asta se pozitioneaza foarte bine in google.
Textul din alt, title este interpretat ca textul din interiorul paragrafelor p, strong si alte taguri html folosite pt delimitarea continutului vizibil.
Dupa parerea mea e considerat text si iti spun si de ce. Am studiat optimizarea pe imagini . Imaginile acelea ies la cautari cel mai probabil din cauza acestor alt-uri si title-uri puse pe ele. Daca nu ar fi considerate text atunci Google cum si-ar mai da seama ce reprezinta acele imagini si sa le afiseze in Google Images?
Si sincer nu cred ca exista un raport minim de exemplu de 20% cod si 80% continut ca altfel pagini ce au 1 rand de text ca si continut ar fi trebuit sa fie la coada clasamentelor.
Raportul dintre text si cod este un factor seo, ce are importanta sa, asta a reiesit din anumite teste si analize ale mele, asa ca raportul este relevant, am gasit tool-uri care masoara diferit acest raport.
Le fel si la clacularea densitatatii de cuvinte cheie se ia in calcul si ce este trecut in alt , title? In unele articole am auzit ca se tine cont si de cometariile codului intr-o foarte mica masura
Din ce am citit eu, sub 5% e slab si ar trebui sa fie de minim 10%.
Totusi nu cred ca e factor SEO important
Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune
Search Engine Ranking Factors | SEOmoz
Am citit si in alte parti, aici spune ca este, si din ce ma citit raportul ar trebui sa fie de cel putin 20-24%, dar cifrele gaiste de mine variau foarte mult. Poti ranka bine si cu 1% dar daca indeplinesti alti factori puternici
lovelife, referitor la Text/HTML ratio, acum 2 saptamani am reusit sa maresc de vreo 4 ori acest raport pentru unul din siteurile mele, de la 10% la aproximativ 40%. In afara de faptul ca am renuntat la niste tabele si am simplificat codul, tot contentul a ramas 100% identic, nu am modificat o virgula, tot ce aparea inainte pe ecran apare si acum. Am fost foarte atent la asta.
Rezultatul final? De pe poz 2 pt keywordul principal, keyword foarte puternic dealtfel, acum sunt pe 3 , lucru care este foarte ciudat pt ca pozitia aia era fixa de foarte mult timp, fara oscilatii.
Pt ca m-a mancat in cur, acum va trebui sa muncesc mai mult.
Doar dupa acest experiment nu pot trage concluzia ca un Text/HTML ratio mai bun te trage in jos dar in mod sigur nici nu te ridica. Si mai sunt cateva astfel de mituri in seo...
Ultima modificare făcută de -Rares-; 10th December 2010 la 11:55.
Nu cred ca au cum sa conteze comentariile codului in nici o masura deoarece ar fi foarte usor de abuzat si oricum sunt irelevante in ceea ce priveste calitatea continutului. Acum conteaza si unde ai auzit... sunt o caruta de mituri SEO pe internet si nu putine sunt alea care bat campii.
RoManiac daca te intereseaza in mod deosebit optimizarea imaginilor iti recomand cu incredere cartea The Art of SEO - capitolul 8 undeva dupa pagina 346. Este de departe cel mai bun material care l-am citit despre asta. Sfaturile despre optimizarea imaginilor incep cu numele pozei si textul alternativ.
Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.
Exact ce spuneam. Logica cea mai simpla a lucrurilor ne spune ca atributul alt si title este considerat text. Candva in SERP am gasit un site care avea pagini exclusiv numai cu imagini pe care avea atribut title si alt.. Totusi el iesea la cautari. Cauza ? Tocmai aceste atribute interpretate de google cel mai probabil ca text in pagina.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 10th December 2010 la 12:08.
Eu folosesc cu incredere textul alternativ deoarece mi se pare un spatiu bun sa adaug cuvinte cheie. Totusi nu abuzez si folosesc expresii unice pentru fiecare poza.
ps: sau cel putin incerc... la cms-uri imi mai scapa repetitii.
Ultima modificare făcută de Andrei S; 10th December 2010 la 12:17. Motiv: ps
Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)