Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: internal linking in footer

mamulea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    19th December 2007
    Locaţie
    Pitesti, Romania
    Vârstă
    46
    Posturi
    235
    Putere Rep
    34

Implicit internal linking in footer

As dori sa aflu parerea voastra privind oportunitatea folosirii unui numar mare de linkuri interne in footerul unui site (un sitemap partial), asa cum se intampla de exemplu pe site-ul uefa.com. Este bine, este rau?

Zone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th June 2007
    Locaţie
    Pipera
    Posturi
    220
    Putere Rep
    35

Implicit

Rau nu cred ca e, daca subliniezi cateva categorii importante de pe site, cu atat mai mult cat unele din categorii nu au link direct de pe prima pagina, fara acel link in footer.

Pe de alta parte, nu cred uefa se bazeaza prea mult pe traficul venit din motoarele de cautare...
    Promovare prin Comunicat de presa | Ai gasit ceea ce cautai? Nu? Zeci de anunturi de vanzare te astepta.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Zone, de ce nu s-ar baza? Au o tona de trafic din motoarele de cautare (cine poate fi mai credibil ca ei in materie de competitii europene de fotbal?).
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Zone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th June 2007
    Locaţie
    Pipera
    Posturi
    220
    Putere Rep
    35

Implicit

Pai daca caut ceva legat de competitiile europene tastez direct uefa.com (mai ales ca site-ul este promovat din greu la toate meciurile si nici nu e greu de retinut). In cel mai rau caz cauti uefa cu google.

Cum spuneam, cred ca beneficiaza de mai mult trafic direct decat din motoare de cautare... e doar o presupunere, poate ma insel.
    Promovare prin Comunicat de presa | Ai gasit ceea ce cautai? Nu? Zeci de anunturi de vanzare te astepta.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Eu zic ca e ok si nu au exagerat de multe linkuri in footer incat sa para spam. Multe siteuri au footerul de genul asta.

Dar sa nu abuzezi

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Trebuie sa ai in vedere si cate linkuri ai in total pe pagini, stiam ca nu e ok sa depaseasca 100, pt ca se diminueaza pagerankul transferat la fiecare link in parte. Pui linkurile care sunt cele mai importante, gen categorii, subcategorii, pagini cu continutul cel mai de top.

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

Implicit

Că tot a venit vorba de linkuri în footer, am și eu o întrebare: unde este mai bine să am aceste linkuri, în footer sau în sidebar? Mă gândesc că cele din sidebar ar fi mai valoroase. Voi ce părere aveți? Pe autovit.ro văd că au categorii îndex.php pe la mijlocul paginii; ar fi astea mai eficiente dpdv SEO decât cele din footer?

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Ungureanu Vezi Post
    Că tot a venit vorba de linkuri în footer, am și eu o întrebare: unde este mai bine să am aceste linkuri, în footer sau în sidebar? Mă gândesc că cele din sidebar ar fi mai valoroase. Voi ce părere aveți? Pe autovit.ro văd că au categorii îndex.php pe la mijlocul paginii; ar fi astea mai eficiente dpdv SEO decât cele din footer?
    Cel mai important e sa ai continut in jurul linkurilor sau ele sa fie bagate chiar in continut. Altfel le scade mult valoarea.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Ungureanu Vezi Post
    Cat conteaza pozitionarea link-urilor pe pagina? - chiar daca e un articol vechi, despre o informatie veche, articolul ca esenta are raspunsul la ce intrebi.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Zorrocaesar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    49
    Putere Rep
    29

Implicit

In completarea lui Krumel: cred ca nu ar trebui sa facem greseala pe care am vazut ca o fac unii dintre cei de aici si anume sa confundam pozitia unui link la nivel vizual pe pagina cu pozitia si contextul lui in cadrul codului.* Asa cum explicam aici nu trebuie sa ne gandim la crawler-ele motoarelor de cautare ca la niste creiere umane. Asadar, Google, par example, nu stie ce e ala un sidebar, un header sau un footer (la nivel vizual, bineinteles). Tot ce vede crawler-ul este codul sursa HTML al paginii. Tocmai de aceea cred ca "pozitia" de care s-a vorbit pana acum este de fapt pozitia si contextul in cadrul codului sursa. Din codul sursa s-ar putea vedea astfel daca link-ul este intr-o sectiune unde sunt multe alte link-uri sau daca este la inceputul, la mijlocul sau la sfarsitul codului. Un alt argument in sprijinul celor de mai sus este ca vizual, pozitia unui link in pagina se poate modifica din CSS indiferent unde se afla el in codul sursa. Si desi stim ca Google citeste fisierele CSS, nu cred (si asta e o opinie personala) ca le interpreteaza pentru a afla pozitia unui anumit element.

In ceea ce priveste numarul de linkuri din footer, desi Google spune sa "Keep the links on a given page to a reasonable number", cred ca asta e mai degraba o recomandare pentru a imbunatati experienta utilizatorilor decat un criteriu esential pentru SEO.

* As adauga aici ca pentru a intelege argumentul asta trebuie ca un SEO sa stie HTML si CSS, lucru care nu se prea intampla in realitate.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Decodare footer
    De l00ky în forumul Client side
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 4th March 2010, 00:37
  2. spam la greu in footer
    De fabby în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 18th November 2008, 20:01
  3. Textlink pe motorul de cautare arhivarul.ro in footer
    De RedPoint în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0