Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 17 din 17

Subiect: internal linking in footer

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    38
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Ma indoiesc ca sunt SEO-isti care nu stiu deloc HTML si CSS (SEO este legat de multe ori de HTML de exemplu prin o gramada de taguri, cel putin la partea on-page).
    Fraza cu care as fi de acrod e ca multi SEO-isti nu stiu programare (PHP, url-rewriting, etc.), insa cand ai nevoie si de programare pt a optimiza un site esti intr-un proiect serios si complex, unde ai nevoie de prorgramatori de meserie langa tine (nu de tine ca one man show). Tu le spui ce ai nevoie, iar ei fac... e simplu (Ideea e totusi, sa stii de ce ai nevoie ).
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    318
    Putere Rep
    34

Implicit

Zorrocaesar : am citit acum un an un articol ca ar conta sa ai textele cat mai aproape de <body>. am aplicat regula si se pare ca ajuta putin.
    referitor la header - footer - google stie 100% sa separe headerul de footer si content ( vorbesc dpdv text, nu design). pentru google conteaza mai degraba cate clickuri ia linkul respectiv, nu si daca-i pozitionat in header sau footer... la cele din content se face clar o diferenta fata de cele din header-footer.

Zorrocaesar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    49
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Mar Vezi Post
    Zorrocaesar : am citit acum un an un articol ca ar conta sa ai textele cat mai aproape de <body>. am aplicat regula si se pare ca ajuta putin.
    referitor la header - footer - google stie 100% sa separe headerul de footer si content ( vorbesc dpdv text, nu design). pentru google conteaza mai degraba cate clickuri ia linkul respectiv, nu si daca-i pozitionat in header sau footer... la cele din content se face clar o diferenta fata de cele din header-footer.
    Mai ai link-ul cu articolul respectiv?

Am o nelamurire. Cand spui "click-uri", te referi la cele din pagina site-ului de analizat sau la cele din SERP? Pentru ca daca e prima varianta, nu vad cum ar putea google sa vada cate click-uri se dau in pagina raspectiva, pe un anumit link. Si tot nu sunt convins ca google stie sa identifice header-ul si footer-ul. Poti sa dezvolti?

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Zorrocaesar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    49
    Putere Rep
    29

Implicit

Plecand de la articolul postat de Krumel, am ajuns aici unde mi-a sarit in ochi ceva care confirma cele scrise de mine mai sus:

[...]First, this would appear to apply to the position in the code, not on the actual visual representation of the page, as Google isn't currently running 30+ billion documents through visual page analysis.

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    318
    Putere Rep
    34

Implicit

google 'stie' foarte bine sa separe header-ul si footer-ul de continut. este banal, atunci cand parseaza paginile 'vede' ce elemente se repeta pe fiecare pagina si face impartirea textelor - desigur tu vizual poti sa le pui cum vrei, eu vorbesc strict de ce parseaza google.

referitor la clickuri este foarte usor: How Google Uses the Toolbar Data . google toolbar instalat cu advanced options -> google vede cati dau click pe link si in functie de procentul acestora din traficul total da insemnatate mai mare sau mai mica linkului.
    teoretic ii contorizeaza doar pe astia cu toolbarul setat asa insa eu cred ca mai au ei niste asi in maneca

tazmandev este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th February 2011
    Locaţie
    Brasov, Romania
    Vârstă
    46
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Zorrocaesar Vezi Post
    * As adauga aici ca pentru a intelege argumentul asta trebuie ca un SEO sa stie HTML si CSS, lucru care nu se prea intampla in realitate.
    Google interpreteaza perfect HTML + CSS. Unii SEO-isti mai paranoici suspecteaza ca inetlege si js.
    Culori, dimensiuni de fonturi, div-uri ascunse, totul este interpretat, nu neaparat si penalizat.
    Unii SEO-isti sustin ca nu e bine sa ai div-uri de continut in tab-uri ascunse din css, si ca ele trebuie ascunse la incarcarea paginii cu js.

Google interpreteaza tot continutul similar intre pagini (header, footer, sidebars, etc), si stie sa selecteze zonele de content real.
    Nu stiu insa, si nici nu gasesc info concret, in ce masura sunt penalizate link-urile din afara zonei de content.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Decodare footer
    De l00ky în forumul Client side
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 4th March 2010, 00:37
  2. spam la greu in footer
    De fabby în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 18th November 2008, 20:01
  3. Textlink pe motorul de cautare arhivarul.ro in footer
    De RedPoint în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0