Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 20

Subiect: Alegerea numelui domeniului

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    35

Implicit Alegerea numelui domeniului

Am observat ca mai toate domeniile cu nume de cuvinte cheie cautate sunt deja luate.
    Ma gandeam la un trick: sa adaug o cifra sau o litera

exemplu:
    telefoane.ro e luat
    atunci eu vreau sa iau telefoane9.ro

Intrebare:
    Din punct de vedere seo este o asa mare diferenta intre telefoane.ro si telefoane9.ro?
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Nu e absolut nici o diferenta. Valoarea ambelor dpdv SEO e fix 0

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    48

Implicit

Subscriu la ceea ce a declarat Sandossu. Daca iei un domeniu care se va baza doar pe seo poti alege si hdgfjaksdgfjads.ro

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    35

Implicit

Si atunci de ce se tot comercializeaza (inclusiv aici) domenii ?
    Ultima modificare făcută de Hobart; 24th March 2010 la 03:30.

hyperionXS este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    93
    Putere Rep
    30

Implicit

Pentru ca e mai usor, pentru utilizator, sa tina minte si sa scrie sex.ro decat hdgfjaksdgfjads.ro

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de hyperionXS Vezi Post
    Pentru ca e mai usor, pentru utilizator, sa tina minte si sa scrie sex.ro decat hdgfjaksdgfjads.ro
    Atunci poate ne explici si noua de ce ar da cineva o caruta de bani pe un domeniu de genul: telefoane.biz, telefoane.net, telefoane.org, etc??

Sa nu-mi spuneti ca tasteaza cineva (la un roman de rand ma refer) in browser o asemenea adresa...

Sunt de parere ca domeniul are si el o pondere in seo dar nu atat de mare cum isi imagineaza unii.

hyperionXS este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    93
    Putere Rep
    30

Implicit

Tocmai pentru ca sunt usor de retinut. Exemplele tale, mai mult de atat, fac parte din dictionar. Spune-mi si mie ce relevanta, din punct de vedere SEO au domeniile google.com, yahoo.com, youtube.com, trilulilu.com, bionyk.ro, hi5.com si lista poate sa continue.
    Inca sustii ca un roman de rand nu tasteaza el la url hi5.com sau google.ro / com?. Sa nu mai spunem de facebook sau twitter. Crezi ca aceste domenii au un alt rol decat cel de a fi usor de retinut?
    Spune-mi ce SEO ai tu pe domeniul telefoane.ro, daca pe el pui un blog despre natura. Va fi blogul tau gasit pentru cautarea telefoane?

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

hyperionXS, eu ti-am dat exemple de extensii .biz, .org., .net si tu vii si-mi spui de .com si .ro. In legatura cu acestea din urma sunt deacord cu tine, sunt usor de tastat si de retinut.

Multa lume tasteaza direct telefoane.ro, carti.ro, masini.ro, cars.com, etc, si nu putem nega asta, dar de la .com si .ro la .biz, .net., .org este o mare diferenta. Nimeni nu va tasta asa ceva in browser. Aici ne referim la vizitatorii noi.

Tot nu ai raspuns la intrebare. Daca aceste domenii despre care spun eu nu au valoare seo (dupa cum spui tu), si nici nu intra nimeni pe ele direct, de ce se vand la niste preturi enorme? Asta as vrea sa-mi raspunzi.

Exemplul cu telefone.ro si natura este o gluma. Haide sa vorbim de cazurile cand detii domeniul telefoane.ro si pui pe el un site despre telefoane, ca despre asta vorbim aici. Cu acest domeniu poti ajunge mai repede la anumite rezultate pentru keyworduri de genul "telefoane ..." decat cu un domeniu xyx.ro, avant acelasi buget si investind acelasi timp.

Este adevarat ca poti obtine rezultate mai bune si cu domeniu xyz.ro dar va trebui sa investesti "putin" mai mult. Cat inseamna acest "putin", nu pot sa-ti spun exact, stiu doar ca exista aceasta diferenta.

Exemplele date de tine (google, yahoo, hi5, etc) nu au valoare seo, nici nu am spus asta. Succesul lor nu sta in seo, sta in marketing si bugetele uriase de promovare.
    Ultima modificare făcută de -Rares-; 24th March 2010 la 11:59.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

putinul acela este putin rares .
    anyway, de fapt eu sunt impotriva a telefoane.biz , etc, mai degraba induc in eroare userul, tine minte ca a intrat pe un site si tinde sa scrie telefoane.com, telefoane.ro si uite asa trimit eu vizitatori pe alte siteuri daca am continut de calitate pe telefoane.biz

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    35

Implicit

Am deschis acest thread şi pentru că eu cred că numele unui domeniu contează, măcar puţin, dacă vrei să promovezi un keyword, aşa cum conteaza şi titlul sau <h1> în pagină.
    Rămane în discuţie ponderea fiecărui element într-o promovare, aici incluzând şi PR-ul, care chiar dacă nu mai are o importanţă foarte mare cred că nu-i de neglijat.

Pentru cei ce cred că PR-ul nu contează de loc îi invit să încerce sa facă LE având un site cu PR0, că “Link is the queen” pentru SEO, nu?

Referitor la ce s-a discutat mai sus, trebuie facută distincţia între un nume-brand gen “Twitter” si un keyword normal exemplu “încărcător”.

Dacă la branduri şi mărci lumea e tentată sa tasteze direct, sa zicem www(.)omv(.)com, când e vorba să căutăm un încărcător, îl vom căuta tastând “incarcator” în Google.

Despre a doua categorie vreau să vorbim.
    Revenind la problema mea, de ce întreb?
    Pentru că pe Godaddy telefoane.biz are un preţ relativ normal (daca nu cumva e luat) iar telefoane9.biz e foarte ieftin, gen 1 eur.

Oare Google va scoate din “telefoane9” keywordul “telefoane”? Cât de uşor sau greu face asta?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pareri despre alegerea numelui unui domeniu!
    De dracosu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 15th March 2009, 00:54
  2. care ar fi alegerea voastra
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 5th January 2009, 10:00
  3. Help In Alegerea Numelui Unui Domeniu
    De EPoX în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 4th March 2006, 11:05

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •