Eu am mai comentat la un topic de-al tau ca, in opinia mea, te chinuiesti degeaba incercand sa construiesti o retea sociala. .Ro-ul e plin de esecuri. Cum spunea si Nosfer, nu SEO trebuie sa fie motorul de crestere pentru site-ul tau ci investitiile in promovare care creeaza buzz-ul care produce WOM. Crezi ca cine si-a facut cont pe facebook a cautat "social network" pe google?
Numarul mic de vizitatori se datoreaza nerelevantei cuvintelor cheie. Pentru "prieteni" am mai explicat o data pe alt thread. In cazul "videoclipuri", gandeste-te care e comportamentul unui user pe o pagina de rezultate. Daca gaseste ce cauta din primul rezultat, majoritatea nici nu le mai acceseaza pe celelalte, mai ales in cazul unor astfel de cuvinte-cheie. Ce vreau sa spun e ca un site situat pe pozitia 10 in Google pentru cuvantul "cancer de piele" (sau "tratament acnee" etc, specific informational) primeste mai multe vizite procentual vorbind fata de un site clasat pe aceeasi pozitie dupa cuvinte cheie din categoria "entertainment" (cum ar "videoclipuri", "jocuri" etc).
Sa zicem ca sunt 10 magazine generale pe o strada si vrei sa cumperi bere. De regula, toate cele 10 magazine au majoritatea brand-urilor de bere. Daca sa zicem primul nu are Ursus te duci la al doilea, daca nici ala nu are, te duci la al treilea si daca aici gasesti te intorci acasa. Tu esti in postura proprietarului magazinului cu numarul 10 care se intreaba de ce nu ajung mai multi clienti si la el.
User-ii target-ati de tine nu cauta prieteni pe google. Ei cauta "poze fete", "ID-uri fete" etc. Matrimoniale e un cuvant bun insa site-ul tau nu e de matrimoniale. Cine cauta matrimoniale se asteapta sa gaseasca anunturi actualizate continuu acolo, nu niste profile. Deci, chiar daca ai avea vizite, bounce rate-ul ar fi mare, parerea mea.
In concluzie, sfatul meu este sa te reorientiezi catre altceva daca nu ai fondurile si ideile necesare dezvoltarii unei retele sociale inovative. Au esuat altii cu resurse mai mari ca ale tale pe aceasta nisa. Ah, daca e hobby proiectul, e altceva.

Răspunde cu citat