Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: O problema interesanta de SEO, rog Ajutor

wikiteam este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th January 2008
    Posturi
    88
    Putere Rep
    0

Implicit O problema interesanta de SEO, rog Ajutor

Salut,

Am o problema foarte curiosa de SEO, pe care sincer nu mai stiu cum sa o rezolv.

Secenariu Am 3 site-uri de anunturi optimizate OK care aveam in jur de 500 vizitatori 2 dintre ele si unul cam de 100 per zi. Am sa le dau si niste denumiri (Site1, site2, Site 3) Acum Site 1 primea link de la Site 2, Site 1 si Site 3 trimetea link catre un alt site SITE4 doar din prima pagina (era un director). Site-urile nu au continut dupkicat sau alte chestii sa incalce vreo politica google. Site-urile sunt vechi de 2 ani , si unul de 1 an cel cu 100 de vizitatori. Inainte de data de 19 aprilie au fost inscrise in 30-40 de directoare pe parcursul a 1-2 saptamani

Problema pe data de 29.aprilie am luat o posibila penalizare, filtrare de la google pe toate 3 simultan. (CRED CA TOATE AU ACCEASI CAUZA DE PENALIZARE)

In ce consta penalizarea
    Site-urile au in continuare PR
    Site-uriel au in continuare pagini indexate
    Brand-ul (adica numele site-ului nu mai apare in primele 20 pozitii)
    Traficul pe ele a scazut enorm -> la 15 % din cat aveam

Ce am facut sa incerc sa le deblochez
    1)Am apelat la webmasters tools si am explicat lui goo ca am inscris in 40directoare si ca nu folosesc firma de SEO etc
    2)am verificat OBL ale site-urilor si sunt OK
    3) In aceeasi perioada am mai inscris 2 site-uri din aceeasi nisa in 40 de directoarte, dar acelea nu au luat nicio penalizare. Am mai facut treaba asta cu 40 de directoare de cativa ani si nu am luat niciodata penalizare

Rugaminte la un EXPERT SEO (nu amator!!!):
    1) Ce ar putea fi, care sa fie cauza? (daca nu gasesc cauza nu pot rezolva problema)
    2) cum as putea sa o rezolv?
    3) cam cat tine acesta penalizare, filtrare (Am mai avut odata un site penalizat si dupa ce am remediat cauza in 3 zile maxim era la loc)
    4) s-a intamplat ceva pe data de 29.apr care sa imi afecatat site-urile. (parca s-a integrat Analitycsul cu contul de adsense etc)

cu multumiri,
    pot da mai multe explicatiii
    Ultima modificare făcută de wikiteam; 15th May 2009 la 17:44.

giovanni12345 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit

nu ma prea pricep in seo da ar putea fi GOOGLE DANCE.
    De cit timp a scazut traficul ???
    Ar putea reveni la loc peste o anumita perioada de timp.
    Eu am observat ca cind faci o schimbare cit de mica atunci incepe Google Dance dupa care revine la normal.
    Sper sa fie totul bine.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th January 2008
    Posturi
    88
    Putere Rep
    0

Implicit

google dance nu este, au picat toate in aceeasi zi altfel ar fi fost picate pe zile diferite
    si sunt picate de aprox 15 zile ...si se mentine starea prosta a lor in SERP

la cautarile dupa "nume site " nu se gaseste. Explud google dance, pentru google dance nu mai ceream sfatul nimanui

alte pareri,
    ma intereseaza lucruri concrete care le-ati plicat nu asa doar sa ne dam cu parerea

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    52

Implicit

Ce vechime au site-urile ?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    93
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    93

Implicit

Sunt toate pe acelasi server ? Poate ai ca vecini niste site-uri aiurea si te-au afectat.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th January 2008
    Posturi
    88
    Putere Rep
    0

Implicit

Server
    Pe acelasi server mai sunt si alte site-uri care merg ok chiar au cresteri mari de trafic. Pot fi mai multe site-uri pe server deoarece este la un hosting

Vechime
    Site-urile au 2 ani si 6 luni mai exact. si unul are aproximativ 1 an

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    35

Implicit

1)Am apelat la webmasters tools si am explicat lui goo ca am inscris in 40directoare si ca nu folosesc firma de SEO etc
    HA? Chiar crezi ca citeste google mailurile fiecarui user din lume si cand o sa auda ca nu folosesti nici o firma de SEO si ai inscris in 40 de directoare o sa-ti aduca site-urile pe pozitiile vechi? Yeah right, keep dreaming.

Chestia sta in felul urmator:
    1) Cred ca ai interlinking intre site-uri si probabil sunt puse pe acelasi IP si poate parea suspect. Ti-as zice sa scoti linkurile de la un site la altul daca sunt pe acelasi hosting.
    2) Tu probabil nu ai construit sau primit linkuri la site-uri in mod constant. Cand 3 luni de zile nu primesti prea multe linkuri si intr-o zi apar 40 deodata nu pare natural link buildingul si tocmai de-asta ai fost declasat putin. Solutii? Construiesti in continuare cateva backlinkuri/zi si treptat o sa revii pe pozitiile de dinainte, poate chiar mai sus.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th January 2008
    Posturi
    88
    Putere Rep
    0

Implicit

1)Nu cred chestia ca google citeste webmaster, dar in fine am incercat si asta chiar daca nu cuteste m-am gandit da il reconsidera automat

2) in chestia cu link-urile poti sa ai dreptate. De cam 4-5 luni nu il mai mai inscrisesem in directoare, dar aveam link exchange cu ceva siteuri care tot cresteau si ma alimentau cu link-uri suplimentare ( am mai patit faza asta). Faza este ca google a vazut deoadata ca au aparut 30 de ip-uri noi care recomdau site-ul 1 si site-ul 3.
    Site 2 nu a fost inscris in niciun director si tot picat este. Singurul lucru pe care il facea site 2 era sa trimita link catre site 1. Daca site 2 nu era picat inseamna clar ca penalizarea este de la inscrierea in directoare.
    Mai am un indiciu de dat. Site-urile sunt promovate numai pentru prima pagina, root. Nu au IBL in pagini din interiorul lor.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    52

Implicit

Exista mai multe site-uri, din cele patru, targetate pe aceleasi cuvinte cheie?
    Daca exista, atunci asteapta-te de-acum incolo la acest fenomen: periodic pagina index a unuia (sau a amai multora) din site-uri va fi exclusa din primele cautari, paginile interne vor ramane pe aceleasi pozitii (in afara de cazul in care apareau in tandem: 2, una dupa alta; in cazul acesta cea interna e posibil sa mai coboare).
    Va "scapa" site-ul care va deveni autoritatea in materie.

Daca pe unul din cuvinte cheie site-ul e vazut ca autoritate, atunci pe acel cuvant cheie se va scapa de penalizare.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th January 2008
    Posturi
    88
    Putere Rep
    0

Implicit

Fiecare site in parte este targhetat pe un grup de cuvinte cheie diferit.
    sa zicem asa:
    Site1: vanzari terenuri ( a fost 1 an pe prima pozitie)
    Site3: terenuri de vanzare ( jumatate de an pe pozitia 4)
    site2: imobiliare, apartamente

site 2 trimitea link catre site 1

Site 1 si site 3 trimiteau link catre un site de SEO ACUM AM SCOS DEOCAMDATA ACESTE legaturi si astept sa vad ce se intampla in 5-7 zile

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ajutor problema site
    De blueeyesromanesti în forumul Utile
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 28th March 2010, 11:00
  2. Ajutor... HTML! o problema neobisnuita (ptr mine)
    De CornelB în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 18th May 2009, 15:26
  3. Problema PayPal. Ajutor!!!
    De dracosu în forumul PayPal
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 31st July 2008, 20:37
  4. O problema cu osCommerce pls ajutor!!
    De ghidulbucuresti în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 8th May 2008, 14:58
  5. O lista interesanta
    De florin în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th March 2007, 13:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii