Salut,
Am o problema foarte curiosa de SEO, pe care sincer nu mai stiu cum sa o rezolv.
Secenariu Am 3 site-uri de anunturi optimizate OK care aveam in jur de 500 vizitatori 2 dintre ele si unul cam de 100 per zi. Am sa le dau si niste denumiri (Site1, site2, Site 3) Acum Site 1 primea link de la Site 2, Site 1 si Site 3 trimetea link catre un alt site SITE4 doar din prima pagina (era un director). Site-urile nu au continut dupkicat sau alte chestii sa incalce vreo politica google. Site-urile sunt vechi de 2 ani , si unul de 1 an cel cu 100 de vizitatori. Inainte de data de 19 aprilie au fost inscrise in 30-40 de directoare pe parcursul a 1-2 saptamani
Problema pe data de 29.aprilie am luat o posibila penalizare, filtrare de la google pe toate 3 simultan. (CRED CA TOATE AU ACCEASI CAUZA DE PENALIZARE)
In ce consta penalizarea
Site-urile au in continuare PR
Site-uriel au in continuare pagini indexate
Brand-ul (adica numele site-ului nu mai apare in primele 20 pozitii)
Traficul pe ele a scazut enorm -> la 15 % din cat aveam
Ce am facut sa incerc sa le deblochez
1)Am apelat la webmasters tools si am explicat lui goo ca am inscris in 40directoare si ca nu folosesc firma de SEO etc
2)am verificat OBL ale site-urilor si sunt OK
3) In aceeasi perioada am mai inscris 2 site-uri din aceeasi nisa in 40 de directoarte, dar acelea nu au luat nicio penalizare. Am mai facut treaba asta cu 40 de directoare de cativa ani si nu am luat niciodata penalizare
Rugaminte la un EXPERT SEO (nu amator!!!):
1) Ce ar putea fi, care sa fie cauza? (daca nu gasesc cauza nu pot rezolva problema)
2) cum as putea sa o rezolv?
3) cam cat tine acesta penalizare, filtrare (Am mai avut odata un site penalizat si dupa ce am remediat cauza in 3 zile maxim era la loc)
4) s-a intamplat ceva pe data de 29.apr care sa imi afecatat site-urile. (parca s-a integrat Analitycsul cu contul de adsense etc)
cu multumiri,
pot da mai multe explicatiii

Răspunde cu citat