Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Din nou despre headings

mamulea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    19th December 2007
    Locaţie
    Pitesti, Romania
    Vârstă
    45
    Posturi
    235
    Putere Rep
    32

Implicit Din nou despre headings

Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, dar unele threaduri sunt destul de vechi iar celelalte mi se par incomplete, motiv pentru care doresc sa readuc in discutie problema heading-urilor (h1, h2 etc). Am recitit threadurile care trateaza acest subiect si constat ca unii dintre voi considera ca heading-urile "au o oarecare importanta, dar nu prea mare", altii acorda o atentie deosebita acestui element on-page. Pana la urma, indiferent de opinia fiecaruia privind importanta headingurilor (lucre care nu cred ca e cazul sa fie luat din nou in discutie), trebuie sa convenim asupra faptul ca, daca folosesti un element de SEO, este important sa il folosesti corect.

Am urmarit folosirea headingurilor pe o serie de site-uri importante si, ca si in cazul tagurilor (despre care am deschis un thread aici care asteapta in continuare opinii), am constatat o folosire destul de variata:
    1. pe multe site-uri apar headinguri h2 si h3 dar nu apare deloc h1
    2. pe unele, h1 este identic in fiecare pagina si coincide cu titlul site-ului, in timp ce titlul articolului este pus de obicei intr-un h2
    3. pe altele, titlul site-ului este un element separat in pagina, dupa care intr-un h1 se pune titlul articolului, in h2 subtitlurile etc
    4. pe alte siteuri, h1 este rezervat pentru internal linking de genul taguri, categorii.

In ceea ce ma priveste, eu intotdeauna am folosit ca h1 titlul general al site-ului, cel care contine cuvantul cheie principal. In aceste conditii elementul h1 se repeta in fiecare pagina, dar nu am avut nicio problema de genul "ar putea fi considerat spam" (asa cum se sugereaza intr-un alt thread). In plus, site-ul meu este bine pozitionat in serps pentru cuvantul cheie din h1, in schimb lasa de dorit cand vine vorba de diverse combinatii de cuvinte din content sau chiar de titlurile articolelor propriu-zise. Ce ziceti, sa iau in considerare scoaterea titlului site-ului din h1 si punerea titlurilor articolelor in acest heading? Ar putea acest lucru sa aiba ca efect o urcare in SERPS pentru anumite cuvinte cheie secundare care se regasesc in titlurile articolelor? Ar fi totusi posibil ca scoaterea titlului site-ului din h1 sa duca la o cadere in Serps pentru cuvantul cheie principal?

As dori sa va amintesc ca acesta este un forum dedicat optimizarii si, in opinia mea, discutiile tehnice sunt din ce in ce mai rare, spre deosebire de cele despre spam, LE, vanzare de linkuri etc. Astept cat mai multe raspunsuri si multumesc anticipat celor care vor gasi cateva minute pentru a-si da cu parerea.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Parerea mea este ca h1 este f important pentru rezultatele in SERPs. Eventual variaza lungimea acestuia, adauga alte 1-2 cuvinte preluate din descriere in el. Poti folosi si h2 pentru subtitluri de asemenea cu referire la content.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Augustin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    110
    Putere Rep
    34

Implicit

Depinde f. mult ce incerci sa realizezi:
    - daca incerci sa faci un fel de optimizare pe brand, atunci e buna practica ta cu h1 pe numele siteului, dupa cum singur ai observat ca rankeaza f. bine pt keywordul principal dar slab pentru keyworduri secundare
    - daca incerci sa optimizezi si pentru secundare/long tail atunci a doua practica cu h1 pe titlurile articolului e mai buna, bineinteles ca aici vei pierde pe partea de keyword principal

Depinde f. mult si de structura siteului. De exemplu:
    - daca e sa zicem un magazin online e foarte important sa ai optimizare pe continutul intern - deci h1 pt paginile interne
    - daca e un fel de blog unde continutul e bazat pe articole, ar merge mai bine h1 pe titlurile articolelor
    - daca e un site de prezentare a unei firme atunci e bine cu h1 pe numele firmei

Poti face si combinatii de exemplu un site de prezentare firma care are si blog:
    - pe paginile blogului h1 sa fie pe titlul articolului
    - pe restu paginilor h1 pe numele firmei

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de mamulea Vezi Post
    Ce ziceti, sa iau in considerare scoaterea titlului site-ului din h1 si punerea titlurilor articolelor in acest heading ? Ar putea acest lucru sa aiba ca efect o urcare in SERPS pentru anumite cuvinte cheie secundare care se regasesc in titlurile articolelor? Ar fi totusi posibil ca scoaterea titlului site-ului din h1 sa duca la o cadere in Serps pentru cuvantul cheie principal ?
    <h1> fiind un factor SEO important , rapunsul este da pentru toate intrebarile , in sensul ca este posibil sa se intample ceea ce presupui , insa nimeni nu-ti poate garanta ca se va intampla sigur ( nici urcarea in SERPS pentru titlurile articolelor puse in <h1> nici caderea titlului site-ului prin scoaterea din <h1> ) .
    Depinde ce concurenta are keywordul principal . Daca keywordul principal are concurenta foarte mare ( numar mare de raspunsuri la tastarea in Google a keywordului , primele 5 siteuri concurente puternice ) , atunci sansele de cadere sunt reale . Invers , daca keywordul principal este ,de exemplu ,un nume de firma precum Dacchim , Macrenit etc. , cu concurenta mica , atunci solutia de scoatere a keywordului principal din <h1> si introducerea titlurilor de articole in <h1> va conduce la efectul dorit .

giovanni12345 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit

Ginditorul ) eaca se confirma teoria mea
    pagerank---->> on-page optimization

giovanni12345 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit

parerea mea este ca pagerankul conteaza cel mai mult

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de giovanni12345 Vezi Post
    Ginditorul ) eaca se confirma teoria mea
    pagerank---->> on-page optimization
    Nu am spus ca PR -->> on-page optimization. Cred ca faci o confuzie de termeni.

PS. Nu posta de doua ori consecutiv. Poti da edit daca mai ai ceva de adaugat. Nu umple forumul doar ca sa faci numarul de posturi.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

interval este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

trebuie folosite h1, h2 si h3 prentru o buna optimizare. ele pot fi configurate din CSS sa fie identice sau nu. motoarele de cautare cred ca interpreteaza h1 ca fiind mai important decat h2 sau h3, fara sa tina cont daca, spre exemplu, fontul este mai mare ca dimensiune sau nu.

andrei_r este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    41
    Posturi
    69
    Putere Rep
    29

Implicit

Pai el saracul nu citeste CSS-ul (din cunostintele mele) a.i. el nu face diferenta de marime... el stie doar ca <h1> este mai important decat <h2>.

LE: subscriu la raspunsul lui "Broscoi", conteaza cat de mult te intereseaza rezultatul in functie de cuvantul cheie principal, si de asemenea concurenta lui.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu se stie sigur daca citeste CSS-ul
    Nu citea nici JS si acum citeste. Deci ,who knows..?

Eu inclin sa cred ca il citeste sau e in lucru asta. Intrucat JS e mai greu de citit decat CSS (poate gresesc sau poate nu).

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. intrebare despre pr
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th October 2008, 20:14
  2. Discutii privind h1 h2 headings
    De voidcode în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 2nd October 2008, 11:48
  3. Headings & hosting
    De Zack în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 14th September 2007, 09:23
  4. Despre RSS...
    De webangel în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 30th August 2007, 12:43
  5. Despre <H1> si <H2>
    De slobodan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 10th December 2006, 14:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •