Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, dar unele threaduri sunt destul de vechi iar celelalte mi se par incomplete, motiv pentru care doresc sa readuc in discutie problema heading-urilor (h1, h2 etc). Am recitit threadurile care trateaza acest subiect si constat ca unii dintre voi considera ca heading-urile "au o oarecare importanta, dar nu prea mare", altii acorda o atentie deosebita acestui element on-page. Pana la urma, indiferent de opinia fiecaruia privind importanta headingurilor (lucre care nu cred ca e cazul sa fie luat din nou in discutie), trebuie sa convenim asupra faptul ca, daca folosesti un element de SEO, este important sa il folosesti corect.
Am urmarit folosirea headingurilor pe o serie de site-uri importante si, ca si in cazul tagurilor (despre care am deschis un thread aici care asteapta in continuare opinii), am constatat o folosire destul de variata:
1. pe multe site-uri apar headinguri h2 si h3 dar nu apare deloc h1
2. pe unele, h1 este identic in fiecare pagina si coincide cu titlul site-ului, in timp ce titlul articolului este pus de obicei intr-un h2
3. pe altele, titlul site-ului este un element separat in pagina, dupa care intr-un h1 se pune titlul articolului, in h2 subtitlurile etc
4. pe alte siteuri, h1 este rezervat pentru internal linking de genul taguri, categorii.
In ceea ce ma priveste, eu intotdeauna am folosit ca h1 titlul general al site-ului, cel care contine cuvantul cheie principal. In aceste conditii elementul h1 se repeta in fiecare pagina, dar nu am avut nicio problema de genul "ar putea fi considerat spam" (asa cum se sugereaza intr-un alt thread). In plus, site-ul meu este bine pozitionat in serps pentru cuvantul cheie din h1, in schimb lasa de dorit cand vine vorba de diverse combinatii de cuvinte din content sau chiar de titlurile articolelor propriu-zise. Ce ziceti, sa iau in considerare scoaterea titlului site-ului din h1 si punerea titlurilor articolelor in acest heading? Ar putea acest lucru sa aiba ca efect o urcare in SERPS pentru anumite cuvinte cheie secundare care se regasesc in titlurile articolelor? Ar fi totusi posibil ca scoaterea titlului site-ului din h1 sa duca la o cadere in Serps pentru cuvantul cheie principal?
As dori sa va amintesc ca acesta este un forum dedicat optimizarii si, in opinia mea, discutiile tehnice sunt din ce in ce mai rare, spre deosebire de cele despre spam, LE, vanzare de linkuri etc. Astept cat mai multe raspunsuri si multumesc anticipat celor care vor gasi cateva minute pentru a-si da cu parerea.