Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: Typos SEM - Optimizeaza erorile

Afișare hibrid

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit Typos SEM - Optimizeaza erorile

Observ ca multe persoane care fac SEO, SEM se limiteaza doar la cuvintele cheie principale si cateva variatii ale cuvintelor cheie dar nu se gandesc la greselile de scriere frecvente pe care le fac multe persoane in timp ce cauta cate ceva online care ar putea aduce traffic mult mai usor la fel de targetat ca si cuvantul principal.

TOTI facem greseli de tastare in fiecare zi, toti mai tastam din cand in cand un keyword ciudat in google pentru ca ni se plimba limba-n taste sau pentru ca tastam prea repede si nu suntem atenti la ce scriem. Fiecare cuvant cheie pentru care e aproape imposibil de obtinut rankinguri foarte bune are multe variatii si multe erori de scriere des intalnite care-ti pot aduce traffic destul de bun si targetat pe cuvantul cheie respectiv. E mult mai usor, mult mai rapid si probabil mult mai ieftin ca si cost intregul proces de optimizare pe typos.

Cateva exemple care o sa-ti deschida ochii:
    disease” – 13.600.000 cautari lunare [dupa adwords tool] si 154.000.000 rezultate in SERPs, cu un procent de 8,83% [cautari ~ rezultate] si probabil imposibil pentru orice companie SEO de targetat. Un site nou nu cred ca are sanse sa obtina ranking in top10 nici dupa 1-2 ani de optimizare intensa cu buget sanatos.
    Unul din cele mai des intalnite typos pentru “disease” e:
    diease” [fara s] – 90.500 cautari lunare la doar 161.000 rezultate cu un procent de 56,21% cautari ~ rezultate. Pentru doar 161.000 rezultate e foarte usor de optimizat si in 2-4 luni se poate obtine un ranking excelent cu buget SEO destul de modest daca optimizarea se face cu cap.

Alt exemplu:

"Adobe Reader" - 1.500.000 cautari lunare si 73.800.000 rezultate [2,03% cautari ~ rezultate] imposibil de ajuns in top10 cand vezi ce competitori sunt acolo
    Misspelling: "Adobie Reader" [cu un i in plus] - 2.400 cautari lunare si doar 6.030 rezultate [39.80% cautari ~ rezultate] foarte, foarte usor de targetat.

Exemplele sunt infinite si orice keyword foarte popular are o multime de misspellings si typos care-ti pot aduce foarte mult traffic targetat.

Daca s-ar face o pagina separat cu cuvantul cheie scris gresit in titlu dar si meta description si URL probabil sansele sa rankezi foarte bine pentru typo ar creste foarte mult, dar ar parea putin stupid cand omul vede ca e scris gresit acolo si se trezeste la realitate ca a tastat gresit cuvantul. Poate da click, poate nu... e cu doua taisuri dar eu sunt de parere ca daca obtii destule linkuri care au ca anchor cuvantul cheie scris gresit pe care-l targetezi ai sanse foarte mari sa rankezi bine chiar daca nu faci o pagina separat pentru asa ceva.

Unelte Utile:
    - Google Adwords Keyword Tool
    - Google Search Based Keyword Tool
    - Google.com
    - Microsoft Adlab Keyword Mutation Tool
    - Keyword Typos SEO Book
    - Keyword Typo Generator Tool
    si.... un neuron care sa nu fie prea obosit.

So... ai de gand sa cauti eroririle si sa optimizezi pe ele de acum incolo?
    Ultima modificare făcută de Nosfer; 12th April 2009 la 12:22.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Mie imi arata 135,000 cautari pt "disease" si 2900 pt "dieases", "diease" nu se cam cauta deloc (setarea este pt english, all countries).

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Marius ISP Vezi Post
    Mie imi arata 135,000 cautari pt "disease" si 2900 pt "dieases", "diease" nu se cam cauta deloc (setarea este pt english, all countries).
    Articolul a fost scris acum vreo 2 saptamani si voiam sa-l public pe blogul meu initial dar e prea techie pentru readershipul meu si am zis ca da mai bine aici. Am si screenshots facute de atunci la AdWords Tool si in timp se mai schimba volumul de searches. Si acum vad la "disease" 1.500.000 searches si la "diease" 9.900 searches.

Anyway... am spus si eu mai sus: nu e neaparat nevoie sa scrii cu erori gramaticale ca sa targetezi typos-urile. Poti sa ai un text perfect normal, fara nici o greseala DAR aduni si niste inlinks la site cu cuvantul scris gresit ca si anchor text. In felul asta rankezi bine si pentru typos, chiar daca nu ai erori gramaticale in continutul site-ului.

Varianta usoara ar fi sa faci o pagina unde sa folosesti greselile in content, sa le dai si un stil inedit si pagina respectiva sa aiba si cuvantul scris gresit in title, descriere si in url DAR daca faci asta cititorul o sa aiba impresia ca nici nu stii sa scrii.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Este interesant ceea ce spui insa ce zice un cititor care intra pe site si vede ca ai scris sait in loc de site de exemplu? Nu da prea bine... L-ai pierdut de cititor daca are habar cum se scrie cuvantul. O sa spuna ceva de genul: "Asta nu stie sa scrie si imi descrie mie care e treaba cu site-ul... Next please !"
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

vmariusgl este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    24th February 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    40
    Posturi
    190
    Putere Rep
    32

Implicit

Daca pui aceste cuvinte la meta keywords nu cred ca le vede orice vizitator care intra pe site. Sau ma insel? Eu unul cred ca ar da roade aceasta metoda.

Andrei Luca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    2nd April 2007
    Locaţie
    Iași
    Posturi
    522
    Putere Rep
    43

Implicit

Ce legatura are meta keywords cu subiectul?
    Ideea este buna dar si @ganditorul are dreptate.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Intradevar nu da bine sa ai scris cuvinte gresite pe site-ul tau... pentru ca poti spune ca aduci "prosti" si inlaturi "destepti". Nu prea poti sa pui nici ancore cu greseli, pentru ca cred ca ti-ar fi acceptate decat pe site-uri de proasta calitate.

Tot ce poti face si sa nu iti spurce site-ul e sa pui alt-uri la imagini cu misspelling.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Sau... scrii un articol despre... greselile din nisa repsectiva, in care sa vrei sa ii... "inveti" pe cei care cauta gresit
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

fellow este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    14th April 2007
    Posturi
    245
    Putere Rep
    35

Implicit

super ideea! , dar cred ca functioneaza mai ales pentru keyword-urile populare. Iar in aceste cazuri exista deja domenii gen trililu.ro , parcate
    Ultima modificare făcută de fellow; 12th April 2009 la 18:21.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Pai nosfer nu se refera la site-uri noi. Ce zici tu acolo e alta mancare de peste. El se refera la optimizarea site-ului (deja creat/stabil cu vechime, etc) pe anumite greseli de tastare cand lumea cauta dupa kw-ul principal. Unii ar putea sa ajunga la tine pe site daca ar scrie corect, dar daca gresesc ar ajunge pe site-ul unui analfabet care a scris si el gresit.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum se optimizeaza un magazin online ?
    De constantin74 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 21st February 2009, 15:36

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •