Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Realitate sau doar intamplare ?

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    45

Implicit Realitate sau doar intamplare ?

Salutare seopedisti,

Recent am avut nevoie de niste content writeri pt un client (acum nu mai am nevoie, asa ca nu sariti cu oferte), am gasit cativa, mi-au trimis sample-uri... dar am ramas profund dezamagit. Sample-urile erau:
    - facute pe bucati din 'nspe alte articole - totul scris intr-o bascalie de nedescris ca sa se adune X cuvinte. Nu spune nimeni sa nu te inspiri, dar fa-o in asa fel incat rezultatul final sa fie agreabil.
    - lipsite de atractivitate. Iti dadea senzatia ca au fost scrise fara pic de entuziasm, fara un dram de pasiune. Parca citeai niste manuale de electrocasnice, desi nisa putea fi abordata foarte lejer, intr-un mod cat se poate de haios si atractiv pentru cititor.
    - nule dpdv SEO. Unii aveau impresia ca daca repeta expresia (aceeasi expresie, nu variatii) de 10 ori in 500 de cuvinte... sunt SEO gurus. Ceva in genul (exemplu fictiv): "Cartofii sunt legume bla bla bla. Cartofii sunt legume ce provin din familia bla bla bla. Cartofii sunt legume pline de amidon... bla bla."
    Iar lista poate continua... dar oricum ati prins esentialul. Si aici nu ma refer numai la cei cu tarife de 1$ (sau mai putin)/100 de cuvinte (pt ca in cazul asta nu te poti astepta la cine stie ce calitate), ci si la cei care cereau 2-3$/100 de cuvinte... si de la care sa zicem ca ai ceva pretentii. Sa nu mai spun ca ~90% dintre ei... nu acceptau decat articole la pachet, sa scape repede de ele, desi le-am propus sa fie platiti in avans la inceputul lunii (X articole a cate 500 cuvinte), iar clientul meu sa le trimita la 2-3 zile teme pentru articole.

Doar mie mi se pare ca asta este realitatea cand vine vorba de content writing (buleala nenica, banu' sa iasa!) sau am dat eu numai peste uscaciuni? 2-3$/100 de cuvinte este putin pentru a avea ceva pretentii de calitate?

PS: de specificat ca nu este vorba despre content writeri de pe seopedia. Iar daca am postat in sectiunea nepotrivita, rog un moderator sa mute thread-ul. Multumesc anticipat!

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    36

Implicit

Poate ai avut tu ghinion. Uite eu spre exemplu, am avut si am in continuare colaborari cu content writeri fie pentru proiectele mele sau ale clientilor mei dar mereu am cautat ca persoana respectiva fie sa aiba un blog personal, fie sa fie studente la litere sau jurnalism.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

relansat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    31

Implicit

2-3$/ 100 cuvinte pe limba romana?

daca scriam pe atat, acum eram in bora bora.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Cred ca e o confuzie. Casparel cauta copywriter, nu content writer. Alti bani, alta meserie, alta distractie.
    Pentru content writing din asta de se vinde/cumpara pe seopedia iti trebuie liceul si cam atat. Ca sa ajungi copywriter iti trebuie talent, nu liceu.

Uite: "fara pic de entuziasm, fara un dram de pasiune". Cum sa pui pasiune in tone de articole in fiecare zi, zi de zi? Asa ca @relansat, daca scriai pe banii aia, nu te mutai in BoraBora, pentru ca nu puteai scrie asa de mult cum scrii acum la cerintele respective. Fara suparare, dar scrii la kilogram. Si era unu singur in tara asta care scria la kilogram SI bine - Sadoveanu parca il chema.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    31

Implicit

Nu e nicio suparare. E purul adevar. Logic ca scriu la kilogram. Scriam de fapt, acum tre' sa scriu cel putin o tona ca sa poti face un ban El a zis content writer, de aici si mirarea. Mi s-a parut imens 2-3$ la suta de cuvinte

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Ma rog, s-ar putea intelege din ce am zis ca tu sau alti content-writeri n-aveti talent. Habar n-am sincer, unii cu siguranta au, poate si tu ai, no idea. Dar nu poti face performanta cand te chinui sa scrii cat mai mult si cat mai repede ca sa-ti ajunga banii. Si adevarul este ca sunt putini clienti care ar plati pentru calitate. Si daca il gasesti pe clientul respectiv si te rupi de scrisul "la kilogram", cand se rupe filmul cu clientul ramai somer.
    Trust, but verify.

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    61

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Cred ca e o confuzie. Casparel cauta copywriter, nu content writer. Alti bani, alta meserie, alta distractie.
    chiar nu stiam diferenta Copywriting versus Content writing - Web Copywriter sau http://romaniancopywriter.ro/copywri...ntent-writing/
    Ultima modificare făcută de avram; 7th December 2013 la 11:17.
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Ma rog, s-ar putea intelege din ce am zis ca tu sau alti content-writeri n-aveti talent. Habar n-am sincer, unii cu siguranta au, poate si tu ai, no idea. Dar nu poti face performanta cand te chinui sa scrii cat mai mult si cat mai repede ca sa-ti ajunga banii. Si adevarul este ca sunt putini clienti care ar plati pentru calitate. Si daca il gasesti pe clientul respectiv si te rupi de scrisul "la kilogram", cand se rupe filmul cu clientul ramai somer.
    E irelevant ce se intelege, din pc meu de vedere.

Ai punctat bine faptul ca din ce in ce mai putini platesc pentru calitate. Nu putini au fost cei care mi-au zis in fata ca au gasit pe X care scrie pe 3 lei. Le-am urat bafta si toate cele bune.

In ceea ce ma priveste, am stabilit un target: in jur de 140 de lei pe 8 ore strasnice de munca. Scris incontinuu. Plus o ora pentru eventualele corectari. In momentul in care am vazut ca da cu virgula, asa cum i-am raspuns si celui care renuntase la mine, am cautat orice altceva, ptr ca dpdv meu de vedere nu merita sa faci asa ceva pe mai putin decat stabilisem initial.

E simplu. Ala scrie pe 3 lei ptr ca-l tine ma-sa in camin pe 90 de lei chirie/luna si isi permite. Eu am alte cheltuieli. Evident, asta nu exclude faptul ca X poate scrie mult mai bine decat mine, chiar si pe sume derizorii.

Altfel, il asteptam pe casperel sa ne lamureasca daca e content sau copy writing.

P.S: In definitiv, fiecare isi pretuieste timpul liber cum crede de cuviinta.

razva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit

Din pacate nu prea exista content writeri buni, pentru ca nu exista oameni care sa ii plateasca la adevarata valoare si sunt obligati sa scrie la kilogram pentru a-si asigura un buget cat de cat consistent. Am dat de oameni care voiau sa ofere 0.5 lei/100 de cuvinte si ce este tragic este faptul ca aveau doritori. Ce fel de calitate poate sa existe in articolele respective, atata vreme cat intr-o ora se pot face maxim 7-8 lei? E adevarat, daca stai si aduni ora cu ora, iti va da un salariu ceva mai mare decat salariul minim, dar jobul de content writer nu este job de salariu minim, pentru ca necesita efort psihic sustinut. Cred ca ar trebui sa se faca niste reguli ale content writerilor, care sa precizeze pretul minim pe suta de cuvinte, sub care sa nu poata scadea nimeni, dar si niste reguli de bun simt: exprimare corecta, gramatica perfecta si texte originale.
    Ofer servicii de content writing !

cristian14 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th March 2014
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

Tind sa cred ca exista si writeri buni in tara asta, dar nu avem noi acces la ei sau nu stiu de unde sa ii luam. Sunt multe siteuri de stiri, de publicatii, comunicate, care au in spate personal calificat. Doar pentru faptul ca noi facem siteuri mici, pentru monetizare, si nu ne permitem sa platim 50-100 ron pe un articol de ~500 cuvinte, asta nu inseamna ca nu exista persoane care ar fi in stare sa scrie articole de maxima calitate.

Am avut ocazia sa citesc demult pe un forum de calatorii, din partea unui domn Cepoiu, fost locuitor al comunei mele, cateva articole incomparabile. Din pacate, acest om, ca si multi altii, nu cred ca ar fi dispusi sa scrie contra-cost intrucat au meseriile lor.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domenii .co si .com la name.com cu doar 7,77$
    De Iulian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 7th February 2011, 19:22
  2. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 21st February 2010, 13:00
  3. Over Optimization - realitate sau nu ?
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th August 2009, 11:59
  4. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 20th September 2007, 18:57
  5. doar 5 rezultate
    De Mascka în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th June 2006, 12:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente