Realitate sau doar intamplare ?
Salutare seopedisti,
Recent am avut nevoie de niste content writeri pt un client (acum nu mai am nevoie, asa ca nu sariti cu oferte), am gasit cativa, mi-au trimis sample-uri... dar am ramas profund dezamagit. Sample-urile erau:
- facute pe bucati din 'nspe alte articole - totul scris intr-o bascalie de nedescris ca sa se adune X cuvinte. Nu spune nimeni sa nu te inspiri, dar fa-o in asa fel incat rezultatul final sa fie agreabil.
- lipsite de atractivitate. Iti dadea senzatia ca au fost scrise fara pic de entuziasm, fara un dram de pasiune. Parca citeai niste manuale de electrocasnice, desi nisa putea fi abordata foarte lejer, intr-un mod cat se poate de haios si atractiv pentru cititor.
- nule dpdv SEO. Unii aveau impresia ca daca repeta expresia (aceeasi expresie, nu variatii) de 10 ori in 500 de cuvinte... sunt SEO gurus. Ceva in genul (exemplu fictiv): "Cartofii sunt legume bla bla bla. Cartofii sunt legume ce provin din familia bla bla bla. Cartofii sunt legume pline de amidon... bla bla."
Iar lista poate continua... dar oricum ati prins esentialul. Si aici nu ma refer numai la cei cu tarife de 1$ (sau mai putin)/100 de cuvinte (pt ca in cazul asta nu te poti astepta la cine stie ce calitate), ci si la cei care cereau 2-3$/100 de cuvinte... si de la care sa zicem ca ai ceva pretentii. Sa nu mai spun ca ~90% dintre ei... nu acceptau decat articole la pachet, sa scape repede de ele, desi le-am propus sa fie platiti in avans la inceputul lunii (X articole a cate 500 cuvinte), iar clientul meu sa le trimita la 2-3 zile teme pentru articole.
Doar mie mi se pare ca asta este realitatea cand vine vorba de content writing (buleala nenica, banu' sa iasa!) sau am dat eu numai peste uscaciuni? 2-3$/100 de cuvinte este putin pentru a avea ceva pretentii de calitate?
PS: de specificat ca nu este vorba despre content writeri de pe seopedia. Iar daca am postat in sectiunea nepotrivita, rog un moderator sa mute thread-ul. Multumesc anticipat!