"Stimate utilizator Yahoo,
Dorim să vă informăm despre o problemă privind securitatea datelor care are legătură cu contul dvs. Yahoo Noi am întreprins pașii necesari pentru a vă securiza contul și lucrăm în strânsă colaborare cu organele de aplicare a legii.
Experții criminaliști terți cu care colaborăm au investigat crearea unor module cookie false care ar putea permite unui intrus să acceseze conturi ale utilizatorilor fără a folosi o parolă. Pe baza investigației în derulare, credem că este posibil ca un modul cookie falsificat să fi fost folosit în 2015 sau 2016 pentru accesarea contului dvs. Am corelat o parte a activității de falsificare a modulelor cookie cu același actor finanțat de stat care a fost responsabil pentru furtul de date divulgat la 22 septembrie 2016. Acelor utilizatori vizați de către actorul finanțat de stat li s-a trimis o notificare suplimentară, precum cea care se găsește aici:
https://help.yahoo.com/kb/SLN26995.html.
Am invalidat modulele cookie falsificate și ne-am consolidat sistemele pentru a le securiza împotriva unor atacuri similare. Ne îmbunătățim în mod continuu mecanismele de siguranță și sistemele care detectează și previn accesul neautorizat la conturile utilizatorilor.
Vă încurajăm să urmați aceste recomandări de securitate:
Revizuiți toate conturile dvs. pentru a detecta orice activitate suspicioasă.
Fiți atent la orice comunicații nesolicitate prin care vi se solicită informații personale sau care vă direcționează către o pagină web pe care vi se solicită informații personale.
Evitați să faceți clic pe linkuri sau să descărcați atașamente din e-mailuri suspicioase.
De asemenea, vă sugerăm să folosiți cheia Account Key, un instrument de autentificare simplu, care elimină complet necesitatea folosirii unei parole pe Yahoo.
Pentru mai multe informații
Pentru mai multe informații despre această problemă și despre resursele noastre de securitate, vizitați pagina Yahoo cu întrebări frecvente legate de problemele de securitate ale conturilor, disponibilă la adresa
https://yahoo.com/security-update.
Protejarea informațiilor personale este importantă pentru noi, iar noi depunem eforturi susținute pentru a ne consolida apărarea.
Cu sinceritate,
Bob Lord
Chief Information Security Officer
Yahoo"