Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 46

Subiect: Sunt paranoic ?! - legat de securitatea pe internet

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Incearca sa nu le pui pe Internet
    Faptul ca sunt in calculator la tine nu inseamna ca nu sunt pe internet. Cate milioane de calculatoare nu sunt infectate fara sa stie si folosite doar la momentele de nevoie a hackerilor.

mariusx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th May 2006
    Posturi
    240
    Putere Rep
    38

Implicit

pai suntem pe un forum in care in ultimul timp vorbim despre implementarea https pe site-uri. Care e avantajul acestei tehnologi in acest caz ?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

Citat Postat în original de mariusx Vezi Post
    Care e avantajul acestei tehnologi in acest caz ?
    Avantajul este ca folosind SSL, informatia care circula intre calculatorul personal si serverul unde e tinut website-ul este criptata. Astfel, providerul de net, cel de la care furi wifi si oricine mai poate interveni in drumul asta al informatiei, nu poate vedea ce anume circula pe acolo. Vede doar ca exista schimb de informatie intre tine si adresa X. Atat.

ontopic:
    Ca sa-ti protejezi informatia din calculator poti folosi un firewall agresiv. Nu stiu pe windows ca nu m-a interesat, dar pe mac am doua exemple: little snitch si handsoff. Ambele monitorizeaza ce se intampla in retea si blocheaza atat informatia care intra cat si cea care iese. Practic niciun program nu poate trimite informatie fara ca tu sa vezi si sa ti se ceara voie.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Ale Vezi Post
    Mie mi se pare ca baietii aia au vrut sa fie si ei comunicativi, poate te indurai sa le dai de o bere...
    Mare grija sa ai la stealer/keylogere...etc.
    Cei de la companiile de internet, nu desfasoara aceasta operatiune decat la cererea politiei...in cazul in care te suspecteaza de ceva si te pune sub urmarire...

Sper ca am dat raspunsuri cat mai clare.
    Salut.
    Cel mai corect raspuns ! Oamenii incercau sa fie prietenosi.
    Pe timpurile cand asteptai 1-3 luni (sau mai mult) sa-ti puna internetul (tv era instant, in 2-3 zile), "am omenit" de la inceput instalatorii de tv, i-am intrebat eu de sanatate, familii si in 3 zile a venit echipa nr 2 cu internetul, recompensati si ei corespunzator Drept urmare am primit un nr de telefon personal si in felul asta am ajutat si alti prieteni care tot asteptau sa vina si internetul. Partea frumoasa: nu prea pricepeam eu bine maghiara si nici ei romana insa "mica afacere" a fost perfecta. De aici si respectul meu fata de vorbitorii de maghiara: oamenii sunt oameni.
    Cat despre protectia datelor, cauta si testeaza "cel mai bun firewall", cu rezerva ca asta e pentru gigeii pasionati de aflare secrete (la ce le foloseste, nu imi pot imagina). Cine e de meserie nu sta nici in mama antivirusilor si si firewalurilor.
    Concluzie: Relax. Chiar daca toti membrii forumului ar avea acces direct la calculatorul tau, nu stiu daca 1% ar putea sa monetizeze informatia de acolo.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Sorin Frumuseanu Vezi Post
    Concluzie: Relax. Chiar daca toti membrii forumului ar avea acces direct la calculatorul tau, nu stiu daca 1% ar putea sa monetizeze informatia de acolo.
    Probabil nu, insa cu siguranta 90% din cei care n-o pot monetiza direct ar vinde-o si aici ma refer la modul general nu neaparat la cazul lui Marcous.
    Ca idee doar, e o adevarata industrie pe chestia asta si probabil o parte dintre voi aveti calculatoarele vandute si puse la prasit prin diverse locuri.

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    42
    Posturi
    216
    Putere Rep
    28

Implicit

Eu văd securitatea așa - fac tot ce pot (unul/doi antiviruși în calculator, two factor authentification pe unde se poate, parole foarte complexe, sistem de gestionare a parolelor, browser actualizat, browser bun, nu fac click pe orice).

Dar, odată luate măsurile de bază, problemele cu securitatea sunt de obicei legate de natura umană, și mai puțin de tehnologie (https://xkcd.com/538/)
    security.png

Dan
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

Citat Postat în original de Sorin Frumuseanu Vezi Post
    Cine e de meserie nu sta nici in mama antivirusilor si si firewalurilor.
    Aici nu ai dreptate, pentru ca nu sta nimeni sa ia informatia individual. Se lucreaza "en gros" de cele mai multe ori. Daca iti inchizi portile cum trebe, oamenii trec mai departe, nici nu stiu ca existi.
    Daca ai un dusman cu resurse da, e inutil sa vorbim de firewall, pentru ca sunt alte cai de a ajunge la tine, mai simple.

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Marcous Vezi Post
    De exemplu, ma tot framanta niste ganduri in ultima vreme legate de posibilitatea ca cineva sa imi acceseze laptopul personal, telefonul mobil, etc., prin intermediul conexiunii de internet.. Nu ca as avea informatii secrete de stat, dar am de ex niste liste cu abonati la cateva bloguri, fac plati online, deci introduc datele cardurilor, date personale, etc.

Oare exagerez si ar trebui sa iau o pauza?
    Posibilitatea ca cineva sa-ti acceseze un device "legat" la internet, clar exista - fara discutii. Probabilitatea sa se intample? aici mi-as folosi energia sa raspund.
    Sau altfel spus : “Fear is not real. It is a product of thoughts you create. Do not misunderstand me. Danger is very real. But fear is a choice.”

Cheers
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Olivian Breda Vezi Post
    Eu văd securitatea așa - fac tot ce pot (unul/doi antiviruși în calculator)...
    2 antivirusi pe calculator? Sa omori si calculatorul si sa stea sa se scaneze intre ei!

Dan
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

Citat Postat în original de Pami Vezi Post
    2 antivirusi pe calculator? Sa omori si calculatorul si sa stea sa se scaneze intre ei!
    Eu stiu doua cazuri recente (colegi de pe seopedia ambii) care, cu tot cu antivirusi, au luat virusi.
    Avand in vedere ca suntem totusi pe un site IT-related, cred ca e deja cunoscut faptul ca antivirusii nu prea te protejeaza de virusi (sau de tine insuti cum ar veni).

Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 29th October 2014, 15:04
  2. ​​HARTA INTERNETULUI in Romania. Cum sunt impartiti 7M romani pe Internet, pe judete
    De Olivian Breda în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 6th August 2014, 13:59
  3. need some help - securitatea fisierelor
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 19th January 2010, 12:47
  4. Softconcept vs. AMD legat de amd.ro
    De thefan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 13th August 2009, 15:14

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •