Normal, am verificat inainte diferite domenii si am inceput cu WEB.RO domeniu inregistrat de o companie prin 2000. Am facut analiza, sa incerc sa-l cumpar, etc. Sunt inca in modelul "detective" ca sa il gasesc pe cel care a inregistrat domeniul.
Supriza, astazi, domeniul apare deja live, inregistrat pe numele unei persoane fizice (date ascunse de rotld) si urmeaza sa fie live?
Cum?
Stim cu totii ca rotld face magarii cand vine vorba de domenii bune, asa ca sunt tare curios cine l-a inregsitrat si mai ales cum. Cum aflu? O sa fac o plangere la politie, pentru ca acum e deja prosteala pe fata, nu mai e business, e personal. Sunt multe domenii la care am renuntat in timp si s-au inregistrat legal, nu ma intereseaza, dar la domeniul asta, eram fix in perioada de analiza si am pierdut timp si bani.
datele mele:
Print screen din 01.11.2013 (acum o luna jumatate) trimis la avocati pentru identificare companie.
Domeniul era inregistra pe o firma sub denumirea: NUMBER ONE SA. Datele din cont (firma proprietar web.ro ) erau false de la inceput, dar adresa de email era: liviu@belpagette.ro
Ambele firme, nu mai exista de prin 2006. Atasat documentul cu radierea singurei firme care putea teoretic sa fie proprietarul legal, la vremea respectiva. Sucursala din Bucuresti se radiaza si ea la 4 mai 2006 o data cu firma mama.
Practica pe care rotld o foloseste este simpla: Trimiti cerere cu datele necesare (firma nu exista, date false. etc) iar in termen de 90 zile (in care incearca sa dea de proprietar), ei elibereaza domeniu si se inregistreaza pe modelul : primul venit-primul servit. Aici este legal 100%, pentru ca primii veniti sunt intotdeauna cei care trebuie.
Cum domeniul nu a trecut prin etapa de pending delete si eu il urmaresc periodic, vreau sa vad si eu exact care a fost procedura de inregistrare. Cum? e problema celor care trebuie sa investigheze.
Nu se putea face transfer de la vechiul proprietar, pentru ca acesta nu exista, iar datele de la rotld erau false. Se putea cere doar anularea domeniului si sa se aplice regula "primului venit", doar ca domeniul trebuia sa-si schimbe statusul.
Stiu pare o prostie, dar in cazul de fata, ma deranjeaza ca am fost prostit in fata, pentru ca nici eu nu sunt nascut ieri.
Ok, am picat de prost la faza asta, mergem inainte, dar daca se dovedeste ca am fost pacalit, atunci noul proprietar trebuie sa inteleaga ca online nu merge cu pile si relatii, este o jungla, trebuie sa se descurce.
Off: legea noua, nu este pentru domeniile bune. Va garantez ca acum dispar toate domeniile premium pe care le urmariti. Eu mai am inca 10 pe care le "caut", cu siguranta dispar si ele inainte de lege. Asa ca verificati acum, domeniile care va intereseaza si incercati sa obtineti dovezi, in cazul in care o sa "dispara" din "greseala".