Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Comparare preturi Magazine!

pacolino este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th July 2012
    Locaţie
    București
    Vârstă
    44
    Posturi
    65
    Putere Rep
    26

Question Comparare preturi Magazine!

As dori sa stiu daca este legal sa afisezi preturile pe un site, de la mai multe magazine offline care comercializeaza aceleasi produse. E vreo lege care interzice acest lucru? Trebuie obligatoriu si acordul fiecarui magazin in parte atata timp cat ii public preturile pe un site?
    Ma gandesc ca site-urile gen price.ro sau shopmania.ro au preturile produselor de la mai multe magazine, insa a fost optiunea magazinelor sa trimita feeduri ale produselor cu preturile(acest serviciu de comparare fiind si taxabil). Ca o exemplificare in mediul online, si o a doua intrebare, are voie price.ro sa bage preturile emag.ro( ei necolaborand cu nici un site de comparare preturi) neavand acordul acestora?

N. Iulia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th February 2012
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    36
    Posturi
    222
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu cred ca acest lucru este legal, deoarece pretul este o informatie, iar ei beneficiaza in cazul acesta si de "publicitate".
    Anunturi gratuite online de mica publicitate, anunturi auto cu masini second hand de vanzare, dezmembrari si piese auto.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Nu ma pricep la partea legala, dar am incercat acum 3 ani sa aduc preturile din supermarket pe un site, si m-am lovit de un raspuns clar : NU. Am vb cu Carrefour, Cora si Bricostore, si niciunul nu doreste acest lucru. De ce? Simplu!

La unele produse fac reduceri, la altele sunt mult mai scumpi. Este cazul si a lui Emag. Reducerile sunt o unealta de sales, dar care trebuie sa aduca vizitatori in magazin, online sau offline, in speranta ca vor cumpara si alte produse, pe langa cele la reducere!

Emag nu colaboreaza cu site-uri de comparare, pentru ca au preturi mari. La fel ca mediagalaxy, flanco sau restu. Magazinele offline includ in preturi cheltuielile, lucru normal, numai ca un magazin online se presupune ca este mai ieftin. Nu la noi.

In state, pe site-urile de profil o sa observi "online only", prin astfel de strategii incearca sa imbine online si offline, altfel magazinul online e inutil.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th July 2012
    Locaţie
    București
    Vârstă
    44
    Posturi
    65
    Putere Rep
    26

Implicit

Bun, ei nu doresc o colaborare, nu cred ca deranjeaza pe nimeni daca scriu cu cat am luat uleiul la un litru de la firma "X" in data de ....(se specifica data la care era pretul, normal ca pretul il pot schimba din ora in ora daca doresc), eventual bagi numai produsele pe care le cumperi si ai bonul de casa ca document justificativ, la o eventuala reclamatie le arati bonurile ca si dovada ca la data de ora cutare atat ai dat pe litru de ulei in magazinul respectiv.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Atat timp cat publici o informatie CORECTA nu poate fi nicio problema.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th July 2012
    Locaţie
    București
    Vârstă
    44
    Posturi
    65
    Putere Rep
    26

Implicit

E interpretabila corectitudinea, de exemplu un magazin mare te poate acuza ca nu ai actualizat pretul intentionat la un produs, ei modificandu-l intre timp, tu insa nefiind rau intentionat!

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de pacolino Vezi Post
    E interpretabila corectitudinea, de exemplu un magazin mare te poate acuza ca nu ai actualizat pretul intentionat la un produs, ei modificandu-l intre timp, tu insa nefiind rau intentionat!
    Corect. Ideal e sa specifici nisa "pocolino", pentru ca eu cred ca e destul de discutabil si caracaterul legal, si mai ales avantajele tale. Cred ca motivul principal pentru care magazinele offline nu au si magazine online, sunt fix preturile, pe care nu vor sa le publice! Iti pun un pliant in posta cu reduceri, sau un afis pe strada cu aer conditioant la 8 mil, dar omit s spuna ca montajul e peste 2 luni, sau daca vrei maine costa 5 mil

Cred ca listarea preturilor fara dreptul lor, poate provoca destul de multe neplaceri legale. Se adauga tot timpul o *, unde se explica destul de mic, conditiile. "Cea mai buna masina din clasa SUV! * ", iar la * scrie: conform site-ului lui kidu de costume de baie! Pentru astfel de motive, nu cred ca exista dorinta de preturi sau promotii publice, pe langa cele clasice de sales.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@pacolino - alege-ti 3 produse dintr-un supermarket (apa plata, cafea tchibo si ceva brand de lapte). Urmareste evolutia preturilor zilnic, timp de o saptamana.
    Chiar sunt curios ce o sa observi, pentru ca eu am impresia ca preturile se schimba foarte des, ceea ce te va pune in imposibilitatea de a avea o lista actualizata.

Un exemplu de colaborare frumoasa cu preturi la zi gasesti aici: mySupermarket.co.uk - Compare supermarket prices | Online supermarket shopping | Save Money on Top Offers
    In Romania, asa cum zicea Tom, nu am reusit nici eu sa obtin vreo lista de preturi sub nici o forma. Nici macar de la Metro, care nu e supermarket.

PS: in Romania, oricat de urat ar suna, este inca.. JAPCA din partea tuturor companiilor mari. Vezi preturi la servicii in euro, in conditiile in care ei platesc totul in lei (companiile de telefonie), preturi schimbate de pe o zi pe alta, oferte supermega speciale si produsele nu au existat pe stoc niciodata (vezi supermarketuri), vezi pe facturile de utilitati - "alte servicii - 1 RON" x un milion de abonat = uite milionu pac pac.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th July 2012
    Locaţie
    București
    Vârstă
    44
    Posturi
    65
    Putere Rep
    26

Implicit

La inceput dai drepturi de modificare preturi mai multori useri de incredere, dezvoltand incet incet comunitatea, pur si simplu cu bonul de la supermarket in fata actualizezi o lista de produse( sau adaugi), cu timpul poate devin si magazinele interesate de concept si de aici poate iesi ceva interesant. E o idee numai!

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Pai asta am vrut si eu acum 3 ani. Problema (repet) e ca magazinele nu vor! Uitate cate magazine sunt in site-urile de comparatoare (maxim 5% din cele care vand acel tip de produs) si o sa ai raspunsul la intrebarea, de ce nu vor!

Iar daca citesti ce zice Dan, o sa inteelgi prima problema majora pt vizitator. Tu ai postat ca un 1kg de zahar era 20 ron la LIDL, iar omu merge in magazin si e 25 ron. NU mai intra la tine pe site, decat sa-ti zica de sanatate, pt ca el a ales LIDL, pt pret, si a pierdut timp si bani aiurea.

@ Dan, nu mai comapra UK cu noi Exemplu e bun, numai ca e dezvoltat mult mai mult. Poti comanda direct, iti afiseaza preturile / supermarket, astfel incat sa faci comanda de la acelasi supermarket, + transport moca. Asta era pasul 2 la ce am vrut sa fac acum 3 ani, dar " Suntem in Romania si asta ne ocupa prea mult timp"

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Comparare trafic site-uri din .ro
    De danielbuca în forumul Utile
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 30th September 2009, 11:48
  2. Colaborare magazine virtuale
    De adson în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 6th August 2008, 10:11
  3. magazine online - doilei.ro
    De doileiro în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 13