Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Cum se deschide un magazin virtual?

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.065
    Putere Rep
    46

Implicit Cum se deschide un magazin virtual?

Cum se face un magazin virtual?
    Nu ma refer la partea de script, design, implementare plati...
    Lucrez la un magazin virtual general, si am niste nelamuriri:
    - am scriptul de e-commerce, il instalez... si mai departe?
    - de unde iau produsele ce vreau sa le pun pe site? Trebuie sa contactez eu distribuitorii si sa pun produsele lor pe site? Sau producatorii se inscriu la mine pe site si isi pun ei produsele?
    De ex vreau sa am o sectiune cu componente calculatoare. Eu de unde iau produsele, preturile, de unde stiu daca sunt in stoc... ?
    - cum sunt platit eu, ca un intermediar? Vine un vizitator (client), comanda ceva de pe siteul meu, se inregistreaza comanda lui in baza mea de date, si mai departe ce fac? De unde stiu daca acele produse sunt disponibile? trebuie sa fac eu comanda mai departe la anumiti distribuitori, sau comanda clientului de pe siteul meu se transmite automat catre vanzator? (fiind un intermediar, nu am depozit propriu de marfuri).
    Cine a mai lucrat in domeniul asta il rog sa posteze aici ce trebuie facut pentru a deschide un magazin online.
    Va multumesc.

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    35

Implicit

Exista importatori en gros de componente PC. Asesoft, Tornado, ProCa, Romsoft, etc. Mergi la ei si faci un contract de distributie. Asta iti asigura un pret cu 10-15% mai mic decat piata, in functie de volumul rulat lunar.

Cel mai bine e sa alegi unul dintre acestia si sa iei 90% din produse de la el.
    Asta ofera avantaje logistice, financiare, de garantie, sociale, etc.

Preturile se schimba de regula o data pe saptamana. Verificarea stocurilor se poate face online print-o interfata speciala pentru distribuitori sau prin telefon. Depinde de importator. Comanda la fel.

Plata la importator se poate face in avans, pe loc sau dupa un interval de timp, in functie de relatia ta cu importatorul. Deci la inceput trebuie sa dispui de o suma de bani pe care sa o blochezi in produse 1-5 zile pana recuperezi banii de la clienti.

De distributie te ocupi tu.

De garantie se ocupa importatorul, dar pe cand lucram eu cu ei trebuia sa vina clientul la mine cu produsul defect si doar eu puteam sa merg la importator pentru garantie. Asta si calitatea anuimitor loturi de produse care picau in bloc, inclusiv a doua oara in anumite cazuri, ceea ce genera tensiuni intre mine si clientii mei, m-au determinat sa renunt la aceasta afacere.
    Ultima modificare făcută de big; 15th October 2007 la 10:19.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    36

Implicit

Pai principiul de vanzare este identic cu cel pe care il stii. Doar ca in loc de raft ai pagini.

de unde iau produsele ce vreau sa le pun pe site? Trebuie sa contactez eu distribuitorii si sa pun produsele lor pe site? Sau producatorii se inscriu la mine pe site si isi pun ei produsele?
    Cauti importatorul/distribuitorul faci un contract cu el, unii iti vor cere un fel de garantii (de ex. nu-ti livreaza marfa peste valoarea totala din contul tau). La inceput nu o sa ai puterea sa negociezi prea mult la pret. Pretul, dupa cum zicea big, variaza in functie de cantitate si volum al vanzarilor tale. Ei nu au treaba cum vinzi tu, ar fi culmea sa-ti organizeze ei site-ul, asta in care nu ai mall si nu ai treaba cu produsele ci iei doar chirie... Poti sa fii si un intermediar, insa tot va trebui sa te ocupi de site. Fiecare magazin isi gestioneaza clientii singuri, distribuitorii/importatorii au rolul care ii denumesc, importator, distribuitor. Sunt si unii care fac circuit total al marfurilor.

cum sunt platit eu, ca un intermediar?
    esti platit dupa cum vinzi si cat vinzi. Tu iti faci profitul.

Eu de unde iau produsele, preturile, de unde stiu daca sunt in stoc... ?
    Pai de la ei, pe tine te intereseaza stocul tau, nu ce au ei. Daca de exemplu tu pui o gramada de produse in magazin, vine clientul, face plata cu card si nu ramburs prin posta, ti-a platit practit o imagine. Tu nu ai de unde sa stii daca acel produs mai exista in stocul distr/imp decat, daca au solutii pentru tine, in concluzie clientul plateste si in cazul in care ei nu au produsul comandat ce faci? Ii spui scuze... nu mai avem produsul acela, va pot recomanda altceva? Bate la ochi. Si nu e normal ca sa prezinti ceva ce nu ai, si mai ales sa vinzi ceva ce nu ai.

Deocamdata atat ca nu mi-am baut cafeaua

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand magazin virtual
    De dublutz în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 31st October 2007, 19:48
  2. vand magazin virtual
    De transcend2005 în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 11th July 2007, 11:52
  3. sitemap pt magazin virtual
    De christian în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 20th December 2006, 18:38
  4. Optimizare Magazin Virtual
    De ALTSHOP în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 14th November 2006, 18:38
  5. Magazin Virtual La Americani
    De Razvan Pop în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th February 2006, 19:29

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.