Exista importatori en gros de componente PC. Asesoft, Tornado, ProCa, Romsoft, etc. Mergi la ei si faci un contract de distributie. Asta iti asigura un pret cu 10-15% mai mic decat piata, in functie de volumul rulat lunar.
Cel mai bine e sa alegi unul dintre acestia si sa iei 90% din produse de la el.
Asta ofera avantaje logistice, financiare, de garantie, sociale, etc.
Preturile se schimba de regula o data pe saptamana. Verificarea stocurilor se poate face online print-o interfata speciala pentru distribuitori sau prin telefon. Depinde de importator. Comanda la fel.
Plata la importator se poate face in avans, pe loc sau dupa un interval de timp, in functie de relatia ta cu importatorul. Deci la inceput trebuie sa dispui de o suma de bani pe care sa o blochezi in produse 1-5 zile pana recuperezi banii de la clienti.
De distributie te ocupi tu.
De garantie se ocupa importatorul, dar pe cand lucram eu cu ei trebuia sa vina clientul la mine cu produsul defect si doar eu puteam sa merg la importator pentru garantie. Asta si calitatea anuimitor loturi de produse care picau in bloc, inclusiv a doua oara in anumite cazuri, ceea ce genera tensiuni intre mine si clientii mei, m-au determinat sa renunt la aceasta afacere.
Ultima modificare făcută de big; 15th October 2007 la 10:19.
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.