Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 23

Subiect: Protejare imagini contra plagiatului

NVR
    NVR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    16th February 2014
    Locaţie
    Romania / Germania
    Posturi
    57
    Putere Rep
    23

Implicit Protejare imagini contra plagiatului

Am investit o suma importanta de bani si mult timp in fotografierea profesionala a produselor cu scopul de a oferi vizitatorului o experienta de cumparaturi mai buna. Acum ne aflam in fata dilemei cum sa le protejam impotriva zecilor de sacali competitori care abia asteapta sa ne copieze fara scrupule.

Datorita faptului ca avem imaginile brute, mai mari din care am taiat produsul care va fi copiat, avem dovada faptului ca suntem proprietarul lor si nu avem probleme sa "ii bagam in mormant" in cazul in care ii identificam. Problema este ca nu avem sub nici o forma impresia ca avem vreme sa verificam permanent tot www-ul (nici macar pe cei cativa competitori demni de luat in seama) pentru a identifica care ne-au copiat.

Astfel am doua intrebari:
    1. Cum sa le protejam la noi pe site?
    2. Cum sa identificam cand ne vor fi copiate pozele?

Legat de protejare, din cate stiu eu ar fi urmatoarele metode:
    a. Watermark-ul pe fotografie sau watermarkul generic din cod - nu ne place fiindca scade dramatic calitatea fotografiilor si da o nota de "ieftineala" acestora (care de altfel au o calitate excelenta)
    b. Blocarea functiei Copy - aceast impediment poate fi cu usurinta depasit, asa ca nu are rost...

Ma intereseaza parerea si experienta voastra pe acest subiect.
    Ultima modificare făcută de NVR; 9th March 2014 la 23:17. Motiv: typo

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Le mai cauti tu din cand in cand cu tineye.com
    Caut cu jingle.ro.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Si le trimiti o notificare frumusica. Nu se conformeaza? Le trimiti avocatul, e rost de bani.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Nu cred ca iti poti proteja o imagine contra plagiatului.

Daca e vorba de copiat e altceva, pentru a le depista trebuie sa le cauti tu. Dupa care ai doua variante, cel putin eu merg pe doua variante. Notifici prin mail, iar daca nu te baga in seama faci un raport, in 2 saptamani dispare imaginea din google.

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

Din pacate nu prea poti(de cat ceea ce au zis colegii de mai sus).

Ce ti-as recomanda e sa pui imediat in dreapta jos a pozei logo-ul tau. De ce ? Pai cei care fura imagini nu le vor neaparat pe ale tale (aici dau cu presupusul), asa ca o sa le fie "lene" sa iti taie poza (asta in caz ca nu vrei watermark pe toata imagine).
    Hmm..ar merge o lada de bere

NVR
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    16th February 2014
    Locaţie
    Romania / Germania
    Posturi
    57
    Putere Rep
    23

Implicit

puthre: Merci, am notat siteul. Mi-ar fi placut, insa, daca exista ceva automat in care sa dau linkurile de la mine de pe site si sa tot caute periodic...

emm: Da, stiu. Mi-ar place, insa, sa nu ajung sa ma tiganesc cu oamenii.. Eu am intrebat, insa, altceva.

inSecure: Poi si logo-ul in dreapta jos tot aia e cu watermarkul si nu ma ajuta deloc, pentru ca tot strica poza. Daca il pun intr-un loc standard mi se suprapune in unele poze cu detalii importante, iar daca il pun in locuri variate da nota de amatorism.

In alta ordine de idei, ceea ce ma intriga este faptul ca "cei mari" nu folosesc niciuna din metodele pe care le-am insirat eu mai sus. Vezi Amazon, Zalando, Overstock samd... Avand in vedere ca se investesc bani multi in treaba asta ma intreb din ce cauza, sau ce metode folosesc ptr a urmari web-ul. Oare nu le pasa? Daca esti indexat cu o fotografie de G. Images, ai garantata treaba ca esti recunoscut de motoare ca si proprietarul si ca pe ceilalti nu ii mai indexeaza?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Scrie pe ele ca's de la getty si nu le mai fura nimeni.
    Trust, but verify.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Pierdere de timp.
    Ok, ti-am furat 10-100 de imagini, le vezi la mine pe site. Tu sau avocatul ma notifici, eu/judecatorul va cerem dovada proprietatii. Cam frectie.
    Solutia ramane insa watermark: am gasit imagini copiate, am raportat la google. Google mi-a cerut imaginea originala si a fost destul.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    26

Implicit

Cam aiurea treaba asta cu proprietatea pe fotografii. Tin minte, inainte sa ~fur~ si eu poze, ca am gasit la un tip pe blog cateva poze facute de mine. Am ramas trist si chiar i-am dat mesaj sa le stearga dandu-i si link catre cele originale. Am primit un raspuns ca el le-a luat de pe alt site si sa nu il mai deranjez. Ba mi-a si aratat acel site. Era unul gen agregator.
    De atunci copiez si eu ce imi place si nu ma mai plang cand altii ma copiaza. Am pe blog o sectiune unde se pot face reclamatii dar pana acum nu am primit niciuna.
    Asa ca nu prea avem cum sa luptam cu astfel de lucruri, ar fi o lupta cu morile de vant.

NVR
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    16th February 2014
    Locaţie
    Romania / Germania
    Posturi
    57
    Putere Rep
    23

Implicit

1nesco: Am specificat cum fac dovada faptului ca sunt ale mele: "Datorita faptului ca avem imaginile brute, mai mari din care am taiat produsul care va fi copiat, avem dovada faptului ca suntem proprietarul lor ".

Adelin: Daca tu asa faci nu inseamna ca este si corect, moral, etic, sau ca este un lucru cu care sa te dai exemplu altora. Tu iei de la altii care au luat de la altii, de aia nu ai probleme. Problemele apar in cazul in care fotografiile sunt originale, cand s-au platit bani multi pe ele si mai ales cand ala care le-a facut a stat langa produs si l-a invartit pe toate partile sa vada cum arata mai bine, a aranjat lumini ca sa scoata in evidenta ce e important pentru vizitator samd. Atunci acel cineva crapa de furie cand este furat si va apela la lege sa se apere.

Deviem insa de la subiect. Ma intereseaza in continuare, daca altii au alte pareri, alte solutii... Daca cineva are experienta personala cu fotografie originala si cum a reactionat el.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Mic ghid de protejare a banilor tai
    De Serban Cristian în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 2nd November 2011, 13:03
  2. metoda noua de protejare antibot
    De ibaldazar în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 7th November 2010, 17:12
  3. php email cu imagini
    De gigipok în forumul Server side
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 18th December 2008, 17:02
  4. Protejare la copiere
    De Diana în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 24th June 2006, 14:07
  5. Imagini
    De Brindusa în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 21st February 2005, 02:37

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •