Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 23 din 23

Subiect: Protejare imagini contra plagiatului

vmariusgl este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    24th February 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    40
    Posturi
    190
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Photoshop-ul are un filtru pentru asa ceva. Se numeste digimarc si adauga un watermark invizibil. Cand cineva fura imaginea esti notificat. O varinta mai costisitoare.

NVR
    NVR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    16th February 2014
    Locaţie
    Romania / Germania
    Posturi
    57
    Putere Rep
    23

Implicit

vmariusgl, multumesc pentru sugestie. Nu am raspuns pana acum fiindca am vrut sa ma informez ce inseamna acest digimarc si revin cu ceea ce am aflat, in caz ca va mai fi cineva interesat de aceasta.

Da, aceasta este ceea ce cautam! Practic iti faci cont la ei si primesti niste Digimarc IDs. Folosind Photoshop poti sa embed un astfel de Digimarc ID in fiecare poza (nu se vede cu ochiul liber) si ei au un motor propriu de cautare pe care poti sa il folosesti sa identifici unde se gaseste poza astfel marcata pe web. Singura problema este ca daca cumperi unul cate unul, un astfel de Digimarc ID costa 25 USD/bucata si daca iti faci cont Enterprise ca sa ai numar nelimitat de IDs:

- Stand alone desktop batch processing software - Beginning at $3,995.00 at acquistion $2,800.00 per year thereafter
    - Scriptable Embedders and Software Development Kit (SDK) - Beginning at $7,500.00 at acquistion $5,000.00 per year thereafter
    Aceasta depaseste cu mult bugetul pe care l-am aloca unui astfel de proiect. Are altcineva vreo solutie asemanatoare, insa mai accesibila?

NVR
    NVR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    16th February 2014
    Locaţie
    Romania / Germania
    Posturi
    57
    Putere Rep
    23

Implicit

In caz ca se mai lovesc unii de probema mea, scriu care este situatia la noi in acest subiect.

Tarifele practicate de cei de mai sus ne-au impiedicat sa folosim astfel de metode elegante, sofisticate, automate pentru a-i identifica pe plagiatori. Am identificat cu metoda aceea din browser, expusa mai sus, cativa plagiatori pe care i-am raportat aici (cererea mea s-a aprobat cam in 14 zile), apoi i-am contactat prin email si au scos fara prea multe comentarii, toti, pozele. Problema este ca multi dintre ei habar nu aveau ca ne apartine poza, ca nu au voie sa copieze s.a.m.d. Ei ziceau ca au cautat prin Google images, s-a afisat poza mare (in metoda asta nici macar nu vad de pe ce site vine poza, asa ca sa scrii sub ea cu text ca e interzisa copierea este absolut inutila) si au copiat-o. Astfel, ca ne place sau nu, am fost obligati sa bagam la toate pozele intr-un loc discret in colt "© Nume site" in speranta ca asa vor evita sa o ia. Trebuie, insa, sa monitorizam treaba asta, insa in lipsa unei unelte automate este incredibil de consumator de timp atat cautarea, cat si contactarea plagiatorului.

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Mic ghid de protejare a banilor tai
    De Serban Cristian în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 2nd November 2011, 13:03
  2. metoda noua de protejare antibot
    De ibaldazar în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 7th November 2010, 17:12
  3. php email cu imagini
    De gigipok în forumul Server side
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 18th December 2008, 17:02
  4. Protejare la copiere
    De Diana în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 24th June 2006, 14:07
  5. Imagini
    De Brindusa în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 21st February 2005, 02:37

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •