Am investit o suma importanta de bani si mult timp in fotografierea profesionala a produselor cu scopul de a oferi vizitatorului o experienta de cumparaturi mai buna. Acum ne aflam in fata dilemei cum sa le protejam impotriva zecilor de sacali competitori care abia asteapta sa ne copieze fara scrupule.
Datorita faptului ca avem imaginile brute, mai mari din care am taiat produsul care va fi copiat, avem dovada faptului ca suntem proprietarul lor si nu avem probleme sa "ii bagam in mormant" in cazul in care ii identificam. Problema este ca nu avem sub nici o forma impresia ca avem vreme sa verificam permanent tot www-ul (nici macar pe cei cativa competitori demni de luat in seama) pentru a identifica care ne-au copiat.
Astfel am doua intrebari:
1. Cum sa le protejam la noi pe site?
2. Cum sa identificam cand ne vor fi copiate pozele?
Legat de protejare, din cate stiu eu ar fi urmatoarele metode:
a. Watermark-ul pe fotografie sau watermarkul generic din cod - nu ne place fiindca scade dramatic calitatea fotografiilor si da o nota de "ieftineala" acestora (care de altfel au o calitate excelenta)
b. Blocarea functiei Copy - aceast impediment poate fi cu usurinta depasit, asa ca nu are rost...
Ma intereseaza parerea si experienta voastra pe acest subiect.

Răspunde cu citat