Pagina 5 din 6 PrimulPrimul ... 3456 UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 52

Subiect: Se prefera platforme e-commerce la cheie sau cele inchiriate ?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Butcher Vezi Post
    Noi castigam daca afacerea clientului are succes.. Alt model de business. Nu vindem "scriptul". De asta il dezvoltam in continuu.
    Pai toti castiga daca afacerea clientului are succes, doar ca o solutie opensource nu pierde daca afacera NU are succes. La voi in schimb, daca afacerea NU are succes, e naspa. Clientii viitori vor portofoliu, iar cand site-urile (magazinele) nu mai exista, voi pierdeti.

Un script open-source este creat pentru "dezvoltare", de aceea se vinde scriptul. Nu exista script perfect, solutie perfecta, asa ca nu conteaza cat de "ascuns" e scriptul.

Toate solutiile open-source se dezvotla incontiuu, presta si opencart prea des, de aia nici nu-mi plac.

Deci daca considerati ca sunteti unici sau ca ati inventat roata, va inselati. Roate e inventata de prea mult timp, si de curand re-inventata, iar de unicat, sunt mii de solutii inhouse, dar cele open-source se vand mai bine, tocmai pentru ca sunt la "zi" si se dezvolta incontinuu.

Acum vad ca vorbim de solutii mai bune, deci vrei sa ne vinzi solutia. Eu nu cumpar, fara demo, sa compar. Daca e o solutie mai buna decat cs-cart si magento, e perfect. Asa ca ori demo, ori inchidem subiectul si te concentrezi pe vanzarea catre alt tip de clienti.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Inchiriem, nu vindem.
    Daca eu sunt client si voi va hotarati maine ca trebuie sa platesc dublu chiria, eu ce posibilitate am sa refuz fara sa imi implodeze magazinul online?
    Caut cu jingle.ro.

Butcher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th June 2007
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    44
    Posturi
    308
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Acum vad ca vorbim de solutii mai bune, deci vrei sa ne vinzi solutia. Eu nu cumpar, fara demo, sa compar. Daca e o solutie mai buna decat cs-cart si magento, e perfect. Asa ca ori demo, ori inchidem subiectul si te concentrezi pe vanzarea catre alt tip de clienti.
    @tom: Nu vreau sa vand nimanui nimic aici. Tu folosesti cs-cart sau magento probabil. Nu ne intersectam. Noi targetam alt tip de clienti. Topicul este: e-commerce la cheie sau inchiriat. Noi avem succes cu varianta 2. Si folosim solutie in-house, pentru ca ne este mai usor sa modificam codul nostru, dupa standardele noastre. Si cel mai important, e mai light, ca viteza de executie pentru ca nu contine chestii redundante.

@puthre: Nu iti dubleaza nimeni chiria. Exista contracte, praguri, poate sa fie in functie de vanzari, cat de des vrei modificari custom, devieri de la ce exista. Iar cei care vor modificari zilnic, module noi, sunt cei care au succes si se poate ajunge la un alt branch de la powercart default. Nu e nimic fix legat de chirie sau bani. Pentru ca nevoile oamenilor nu sunt fixe. Modulele cerute cu aplicabilitate generala, se introduc in main version.

Nu a inchis nimeni shop-ul din cauza costurilor legate de solutia e-commerce.
    Ultima modificare făcută de Butcher; 19th June 2013 la 17:08.

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

Implicit

Cat de bine sa fie pus la punct un contract? Nu ai cum sa faci contractul perfect la fel cum nu ai cum sa faci scriptul perfect. Si eu vad o problema in solutiile custom si am cateva exemple negative clare. Bine, o sa spuneti "pai da, daca ai lucrat cu aia...". Bine, alegerile sunt subiective.
    Ce fac daca doresc o modificare? Ce fac daca pretul de modificare e mai mare decat cuantumul de bun simt alocat proiectului in sine?
    Daca, sa zicem, folosesc un open source, probablitatea sa gasesc pe cineva care sa-mi faca modificari in cod, fara sa-mi strice bucataria si fara sa ia pielea de pe mine, este la un nivel absolut decent. Daca vreau ca cineva sa-si bage nasul intr-un custom made, o sa ma coste de-o sa ma usture. Si cineva are dreptate, pentru ca ia destul timp. Sunt lucruri cunoscute doar de cei ce au realizat platforma. Si daca astia, intr-o zi, dau faliment?
    Heh, discutia poate sa fie mai lunga. Rezolvarea contractuala e apa de ploaie. Parol.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Sa o luam pe rand. Eu sunt unul care din 2008 m-am chinuit si am platit o gramada de tepe pentru o platforma custom. Si acum concluziile dupa ce am trecut prin sute de intalniri si runde de discutii cu firme de programare.
    1. In Romania nu exista bunul simt. In Romania e japca. Firmele de programare sunt disperate sa obtina mai intai avansul cat mai mare. De obicei peste 50%. Dupa care s-a terminat cu bunul simt. Termenul limita se lungeste de 10 ori si specificatiile sunt departe de a fi rezolvate.
    2. In Romania totul e in liga mica sau cel mult mijlocie. In primul rand nu au servere de development. Promit orice dar nu au pe ce sa testeze. Iar daca le ceri o baza de date configurata sa reziste la milioane de inregistrari iti baga in fata MySql. Mai departe de MySql nu stiu sa dezvolte nimic.
    3. In Romania lipseste cu desavarsire simtul responsabilitatii pentru proiectul preluat. Mereu se gasesc scuze pentru neindeplinirea specificatiilor.

In cocncluzie si daca vrei sa platesti pentru o platforma custom si care intr-adevar sa faca fata multor solicitari nu ai la cine apela. Doar daca intr-adevar investesti sute de mii si apelezi la Oracle, IBM sau AxWay.ro.

Restul .... prea mici si nepriceputi. Asa ca discutia e clara din punctul meu de vedere,. Si daca vrei intr-adevar custom ... n-ai cu cine si pana la urma ajungi tot la o solutie open source ajungi.

P.S: dupa 5 ani am reusit pana la urma o platforma care sa faca fata specificatiilor mele. Dar au trecut 5 ani ... si bani pierduti nici nu mai stiu cati. Cam la asta sa va asteptati daca vreti ceva super customizabil pe o platforma de la zero.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 24th June 2013 la 23:16.

ZimZum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    29th October 2012
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    109
    Putere Rep
    26

Implicit

Fara demo, vorbim vorbe. Tipic.

1. ok, admin?
    2. ok, vorbe
    3. ce treaba are altex cu powercart? Pai tu compari un chiosc din galati cu altex? Vorbe. Cum sa compari magento (sute de milioane de clienti) cu powercart (miliarde de clienti)?
    4. ala nu e demo, e haos. Banuiesc ca e versiunea vendor.
    5. ok. tineti modulele ascunse, poate le vede cineva de la magento, si le copiaza. Sa nu raspundeti la mail-uri in engleza.
    6. era o intrebare. Cand o sa iesiti un pic afara din ro, o sa aflati ca nu cumpara nimeni solutii inhouse, au falimentat prea multi din cauza lor.

In rest, succes, si tineti demo ascuns, sa nu-l vada magento.

Un potential clinet, ala naspa, start-up, vrea si el sa compare solutiile, asa ca are nevoie de demo. Daca voi nu oferiti demo, atunci el ce sa compare?

Off: acum ca am inteles clar, ca nu e reclama si nici seo pe seopedia, scriu fara agresivitate.
    Deci pana la urma, mi-ai dat dreptate .... Aveai si tu dreptate ca ai nevoie de un buget mare pentru Magento, dar se poate si cu un buget mai mic.
    Am folosit o platforma asemanatoare cu ce au ei, si pot spune ca 1 la mana, o mare parte din cod e luata bineinteles de pe CMS-urile deja existente, daca stai bine si te gandesti, ce au dezvoltat ei? Tot un CMS dar cu mai putine functionalitati, pentru clientii cu buget redus.
    Tom fiecare vrea sa-si vanda marfa, e normal, iar cum ai spus si tu, magazinele care nu si permit un buget mai mare de 500 de euro pentru platforma, nu si vor permite nici un buget de cel putin 2miii de euro pe luna reclama, deci in scurt timp ( maxim un an ai dreptate) dispar de pe piata.
    Dar apar alti "newbie" si ei tot vor avea piata de desfacere pentru produsul pe care il vand

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de ZimZum Vezi Post
    Tom fiecare vrea sa-si vanda marfa, e normal, iar cum ai spus si tu, magazinele care nu si permit un buget mai mare de 500 de euro pentru platforma, nu si vor permite nici un buget de cel putin 2miii de euro pe luna reclama, deci in scurt timp ( maxim un an ai dreptate) dispar de pe piata.
    Dar apar alti "newbie" si ei tot vor avea piata de desfacere pentru produsul pe care il vand
    Pentru ei am pregatit un pachet gratuit! Sa-si faca site moka. Pret Magazin Online | Compara Versiuni

Vor gratis magazin? Perfect, il primesc gratis. (presta, opencart, magento etc.)

Vor design? Sa-si cumpere. Vor functionalitati extra, support... nu mai sunt gratis. Astfel poate inteleg si ei ca NU exista gratis.

Au doar 500, ok, primesc cs-cart si magento (din toamna, dupa ce apare 2+). Dar fara design si "nebunii", fix pt cei la inceput.

Daca vor de 5-10-50k atunci inseamna ca stiu ce vor, sunt clientii ideali, dar sunt extrem de rari

SEO este mult peste magazin, dpdv buget. Estimativ seo este X 5 pentru primul an, dar diferera de la nisa la nisa. SEM?, si aici alta investitie, obligatorie si ea. Deci ce vb noi de 500 euro/magazin?

Iti dau ex:
    nisa slaba: magazin 500, seo 2-3k
    nisa medie: magazin 3k, seo 12k (mag 5k, seo 20k)
    nisa "premium": magazin 10 k, seo 50k
    nisa "emag": magazin 60k, seo 250k

SEM depinde de strategie, si sezon, este obligatorie o strategie sem, si este si aici o investitie. Daca ajugi la email marketing, affiliate, content marketing etc, alta investitie.

Oamenii cauta oferte de pret, si cumpara magazine online, cum cumpara sacii de cartofi (cel mai mic pret, dar sa fie de la unul care are fata de taran), iar restul pentru ei, este mecanica cuantica.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    29th October 2012
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    109
    Putere Rep
    26

Implicit

Au doar 500, ok, primesc cs-cart si magento (din toamna, dupa ce apare 2+). Dar fara design si "nebunii", fix pt cei la inceput.
    Asta vroiam sa aud)

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    29th October 2012
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    109
    Putere Rep
    26

Implicit

Afilierea pentru magazinele mici eu unul nu o recomand. Nu ai loc de cei mari, iar afiliatii nu stau sa ti faca tie reclama, fac reclama tot la Brandurile mari din Romania.
    Deci in scurt timp, iti dai seama ca platesti si acolo, degeaba. Ti o spun din propria experienta

Alex Florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    6th July 2011
    Locaţie
    Italy
    Vârstă
    39
    Posturi
    131
    Putere Rep
    28

Implicit

Unde am zis eu ca sunt o porcarie ?

Am prezentat modul nostru de lucru, si felul cum abordam acest domeniu, pentru a aduce un plus valoare acestui topic.

Am lucrat si cu opencart, presta si magento. In evul mediu, cu osCommerce. De ce am ajuns la o solutie custom? Pentru ca nu am fost multumit de chestiile insirate anterior.
    Ca dezvoltam noi o porcarie sau nu, e irelevant pentru acest topic.

Iar ca rentabilitate, e mai usor sa vinzi ceva custom, decat ceva opensource perceput ca si gratuit, oricat de potent sau impotent e departamentul de sales.
    Ma avant si eu in discutie..
    Bun te inteleg ca vrei sa invenezi roata insa vorba unui coleg de aici, roata e inventata de altii.
    Si eu sunt unul din voi, cei drept unul mai mic pe piata asta ecomerce insa din toate studiile relizate de mine si analizand parerile clientilor am ajuns la concluzia ca e mult mai rentabil sa lucrez cu un open source decat sa-mi storc creierii la un soft custom pentru ca 80-90% din romani prefera solutii rapide si bune.. zi tu crezi ca vren client te-ar astepta 1 an sa-i dezvolti o platforma custom si dupa indelungi asteptari sa ii tai rasuflarea cand ii spui pretul? Iti spun eu vine la mine, 1 la mana il pun mai repede pe picioare sa inceapa sa produca si 2 la mana ii convine si pretul, sti ca bate vantul in buzunarele romanilor.
    Daca esti baiat destept te poti juca cu un open source si poti sa-l customizezi astfel in cat sa nu-si dea seama mai nimeni ca nu e dezvoltat de la 0. Si care iese in avantaj? Eu ca fac 20 magazine in 2-3 luni sau tu care ai maxim 2 pe luna.

Pagina 5 din 6 PrimulPrimul ... 3456 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Linkurile pe platforme web 2.0
    De I.Alex în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 8th February 2012, 12:43
  2. Recomandari platforme forum si pluginuri seo?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Client side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 30th January 2012, 03:47
  3. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th October 2009, 22:13
  4. Cele mai cautate cuvinte cheie din 2008
    De Catalin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 21st February 2009, 21:59
  5. 8000 cele mai platite cuvinte cheie
    De Paul Apostu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 5th December 2007, 23:18

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •