24th June 2013, 22:56
1 out of 1 members found this post helpful.
Sa o luam pe rand. Eu sunt unul care din 2008 m-am chinuit si am platit o gramada de tepe pentru o platforma custom. Si acum concluziile dupa ce am trecut prin sute de intalniri si runde de discutii cu firme de programare.
1. In Romania nu exista bunul simt. In Romania e japca. Firmele de programare sunt disperate sa obtina mai intai avansul cat mai mare. De obicei peste 50%. Dupa care s-a terminat cu bunul simt. Termenul limita se lungeste de 10 ori si specificatiile sunt departe de a fi rezolvate.
2. In Romania totul e in liga mica sau cel mult mijlocie. In primul rand nu au servere de development. Promit orice dar nu au pe ce sa testeze. Iar daca le ceri o baza de date configurata sa reziste la milioane de inregistrari iti baga in fata MySql. Mai departe de MySql nu stiu sa dezvolte nimic.
3. In Romania lipseste cu desavarsire simtul responsabilitatii pentru proiectul preluat. Mereu se gasesc scuze pentru neindeplinirea specificatiilor.
In cocncluzie si daca vrei sa platesti pentru o platforma custom si care intr-adevar sa faca fata multor solicitari nu ai la cine apela. Doar daca intr-adevar investesti sute de mii si apelezi la Oracle, IBM sau AxWay.ro.
Restul .... prea mici si nepriceputi. Asa ca discutia e clara din punctul meu de vedere,. Si daca vrei intr-adevar custom ... n-ai cu cine si pana la urma ajungi tot la o solutie open source ajungi.
P.S: dupa 5 ani am reusit pana la urma o platforma care sa faca fata specificatiilor mele. Dar au trecut 5 ani ... si bani pierduti nici nu mai stiu cati. Cam la asta sa va asteptati daca vreti ceva super customizabil pe o platforma de la zero.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 24th June 2013 la 23:16.