Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: tagul <article> din html5

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    41

Implicit tagul <article> din html5

Tagul <article> este un tag nou introdus in html5, aceasta marcheaza unde este un articol.
    Ajuta acest tag la SEO, e bine sa il inserez pe pagina postului in blog ca sa delimitez continutul postului de restul?

ps: la fel si <nav> pentru linkurile din meniu

Empire este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    40
    Posturi
    360
    Putere Rep
    26

Implicit

Nu cred ca google ia in calcul tehnici neimplementate inca la scara larga. Si cum html5 nu e standard deocamdata...

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.326
    Putere Rep
    38

Implicit

tagurile astea nu-s pentru seo sunt pentru browser si majoritatea inca nu trateaza html 5

vladgidea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th May 2009
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    189
    Putere Rep
    29

Implicit

Mie mi se pare ceva destul de important chiar daca inca nu e folosit de toti. Daca tagul <article> marcheaza fix articolul pe o pagina .html iar motorul de cautare are drept scop indexarea continutului in primul rand mi se pare firesc sa ajute la ceva. HTML 5 e atat de nou incat nu prea poti discuta de SEO si ce se intampla pe acolo ca trebuie sa testezi, sa ne dam cu parerea ca e bun nu e bun e o tampenie.

Oricand ai o intrebare nu veni cu ea doar pe seopedia, cauta si pe gogu' etc... Dupa vino aici sa discutam
    Scriu advertoriale pe blog (detalii in acest thread) si vand link-uri (detalii aici).

ant7 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    bucuresti / constanta
    Posturi
    91
    Putere Rep
    26

Implicit

tag-urile semantice nu pot decat sa ajute un agent (fie el motor de cautare sau browser) sa inteleaga si sa structureze mai bine continutul tau. greu imi este sa cred ca google nu se foloseste de aceasta oportunitate care i se ofera, mai ales, luand in calcul si faptul ca se implica direct (si oficial) in dezvoltarea specificatiilor HTML 5.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    40
    Posturi
    360
    Putere Rep
    26

Implicit

Si CSS3, o fi el misto, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa validezi codul ala. Nu ti se pare aberant ca google sa coteze mai bine un site care functioneaza corect doar in 2-3 browsere?

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de vladgidea Vezi Post
    Oricand ai o intrebare nu veni cu ea doar pe seopedia, cauta si pe gogu' etc... Dupa vino aici sa discutam
    Am cautat dar nu am gasit nimic concret... asa ca am ales sa postez si aici.

Citat Postat în original de ant7 Vezi Post
    greu imi este sa cred ca google nu se foloseste de aceasta oportunitate care i se ofera, mai ales, luand in calcul si faptul ca se implica direct (si oficial) in dezvoltarea specificatiilor HTML 5.
    sunt de acord cu tine, tocmai de asta am intrebat... ma gandeam ca mi-a scapat mie acest subiect

ant7 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    bucuresti / constanta
    Posturi
    91
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Empire Vezi Post
    Si CSS3, o fi el misto, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa validezi codul ala. Nu ti se pare aberant ca google sa coteze mai bine un site care functioneaza corect doar in 2-3 browsere?
    nu mi se pare aberant (desi un site marcat cu html5 se poate vedea perfect si in ie6). pe google il intereseaza in primul rand continutul. iar daca importanta si structura sa, sunt mai usor de inteles pentru el, probabil ca va pozitiona acelasi site mai bine decat daca l-ar fi pozitionat fara acele tag-uri semantice...

iar validarea w3 (pentru html) se face strict pentru sintaxa. un site care se valideaza, poate fi 100% incorect din punct de vedere semantic (ex: <div> in loc de <p>, <strong> folosit doar pentru ingrosarea caracterelor, etc).

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de ant7 Vezi Post
    nu mi se pare aberant (desi un site marcat cu html5 se poate vedea perfect si in ie6). pe google il intereseaza in primul rand continutul. iar daca importanta si structura sa, sunt mai usor de inteles pentru el, probabil ca va pozitiona acelasi site mai bine decat daca l-ar fi pozitionat fara acele tag-uri semantice...

iar validarea w3 (pentru html) se face strict pentru sintaxa. un site care se valideaza, poate fi 100% incorect din punct de vedere semantic (ex: <div> in loc de <p>, <strong> folosit doar pentru ingrosarea caracterelor, etc).
    Din pacate nu prea are nici o legatura HTML-ul cu semantica, pentru ca lumea nu se conformeaza. Cred ca 99.9% se uita daca siteul arata ok in browsere si nu daca e corect semantic.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    40
    Posturi
    360
    Putere Rep
    26

Implicit

Ok, dacă voi credeți că va ajuta la ceva acel tag care încă nici n-a "ieșit pe piață", vă rog să-l folosiți. Când html5 va deveni standard, și dacă acel tag va face înca parte din el, atunci cu siguranță va ajuta la ceva. Până la urmă nu pierdeți nimic, decât timp. O investiție care ar putea da rentabilitate în câțiva ani dacă veți mai avea blogurile respective, va găsi google o grămadă de articole cu acel tag prin arhiva voastră din urmă cu 4-5 ani.

Ca să ia în calcul un tag atât de important, google ar trebui să-și modifice aproape toți algoritmii, dar de ce ar face-o când încă nu-l folosește nimeni? In momentul de fata nu exista niciun browser care sa suporte in totalitate html5.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Despre h1 si tagul title
    De cvlan în forumul Google
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 7th March 2011, 01:09
  2. Job:need article writer.
    De BigBucks în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 28th October 2009, 10:31
  3. Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 12th April 2009, 12:03
  4. Article Writter