Conteaza care e si sursa nemultumirii totusi, de exemplu, sursa lui Ionel poate fi faptul ca siteul lui pentru care a cumparat linkuri de 1000 de euro e intrecut de Gigel spammerul, sursa mea de nemultumire e faptul ca sistem de pozitionare a devenit un Adwords la negru, castiga cel cu buget mai mare.
Webmasterul e captivul unui joc despre care nici regulile nu le cunoaste bine, suntem captivii unui sistem in care Google oricum are dreptate intotdeauna, algoritmul e secret, in concluzie tinde sa fie absolut corect. Si webmasterul e nemultumit doar cand vine algotitmul si-i ia siteul cu valul, dar cand ii merge bine, n-are treaba, Google e aliat, prieten de nadejde, cand vine valul, Google e rau, dusman mare. Dar meritam, oare sa fim acolo, cum am ajuns acolo, oare pe merit?
Jocul il acceptam din lacomia noastra, preferam algoritmul asta pentru ca "daca pot pozitiona siteul meu mai sus decat al celuilalt, chiar daca nu merit pentru continut, dar daca totusi reusesc sa trisez si sa fac bani, multi bani..." asta e reala problema pentru care fugim de o pozitionare cat mai corecta si preferam una cat mai manipulabila, fugim de meritele noastre, ce inseamna munca noastra fara seo? exact cat ar trebui sa insemne fara aprecierea oamenilor pentru care cream continut.
Ma nemultumeste lipsa de transparenta a algoritmului, faptul ca Google n-are raspuns adecvat cand e vorba de soarta a milioane de webmasteri, spectatori la un fel de Eurovision, toata lumea presupune ca ceva e aiurea acolo in felul in care se dau note (algoritmul) dar e ok, daca facem si noi o intelegere si castigam Eurovisionul, atunci va fi bine, dar ce-ar fi de l-am lua pe merit, fara jocuri de culise, cam asa si cu Google.

Răspunde cu citat