SEO prin Recomandare (pentru servicii Medicale) ?
De aproximativ o saptamana de cand am aflat ca trebuie sa-mi pun proteza de sold (fractura de col femural), am inceput studiul online si printre cunostinte (fara succes, fiind o fractura imposibila). Timp de 6 luni, am asteptat sa se "refaca" osul, dar se pare ca sunt intre cei 90% mai ghinionisti.
Citesc zilnic zeci de articole, studii, si recomandari, atat in engleza cat si in romana. Caut sa invat, sa inteleg, sa stiu si eu ce urmeaza, ce optiuni am, care sunt cele mai bune solutii/metode/produse...
Am constatat cu stupoare, ca acel continut de care ai nevoie, nu exista (in limba romana). In schimb sunt zeci/sute de articole cu acelasi continut, foarte mult blablabla, si advertoriale!!!
Citesc, ma minunez, dar in acelasi timp ma intristez. Eu pot face diferenta intre un advertorial de "recomandare" si un articol curat, cum la fel de bine pot face diferenta intre un comentariu fortat si unul natural. Dar utilizatorul clasic de internet? Disperat sa caute o solutie, un tratament, un medic ...?
De la doctori, clinici, boli, proceduri, tratamente ... si pana la produse, sunt foarte multe advertoriale. Ok, inteleg, sunt bani multi in "joc", dar intrebarea mea este: Merita?
Sunt oameni care se plang ca au pierdut mii/zeci de mii de euro, pe tratamente, doctori, operatii multiple, .... si cel mai grav, si-au pierdut din "sanatate".
Merita oare sa oferi servicii seo pentru o nisa de servicii medicale?
Merita sa promovezi doctori, clinici,tratamente, produse (inclusiv farmaceutice), ... stiind ca munca ta poate produce daune insemnate altora?
E posibil sa fiu subiectiv, de aceea am si postat acest subiect. Nu sunt genul care cauta diagnostic online, dar daca 3 doctori din 4, imi spun ca sunt ok, si un tomograf imi spune ca sunt "praf", instinctual incep sa caut raspunsuri.
Am invatat ca raspunsurile trebuie sa le caut in engleza, sunt mai argumentate, bazate pe analize clare, documentate si mai ales ca merita citite (studii de sute de pagini). Dar in acelasi timp am invatat ca in Romania, citesti advertoriale si "recomandari", in locul unor studii sau analize. E chiar atat de greu de tradus? Si poate suna prosteste, dar ca sa gasesti si ceva de citit, e nevoie de pagina 4+!
Recomandarile de medici, clinici, tratamente... prin publicarea de advertoriale, comentarii, postari pe forumuri, ... cu scopul promovarii seo, sunt nocive!
Sunt ok, linkuri site-wide, banners, directoare, advertoriale generaliste, etc. Dar NU recomandarile de orice fel. Iar daca totusi faci o recomandare, fa-o cu detalii si explicatii clare, si niciodata pentru SEO, sau brand.
Daca doctorul, clinica, tratamentul, produsul... este foarte bun, NU ARE NEVOIE DE RECOMANDARI!
Asta este parerea mea acum, asa ca astept si parerea voastra.
Ultima modificare făcută de Tom; 26th June 2013 la 03:40.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.