16th January 2011, 07:10
1 out of 1 members found this post helpful.
Eu folosesc excerpts in loc de posturi complete pe pagini categorii, arhive, taguri, si homepage (in afara de primul articol) pentru a evita problema asta cu wordpress si duplicate content.
Eu nu cred ca google penalizeaza duplicate contentul asta - in special pe wordpress, unde cam toata lumea il face involuntar- dar cred ca daca stii cum sa il eviti te ajuta din pct de vedere seo.
16th January 2011, 12:27
Folosesc tag-urile doar pentru navigare/triere in continut. Sint cu noindex si niciodata nu dau link spre tag din continut. Excerpts pe toate articolele, oriunde ar aparea ele. Toate blogurile au setat rel="canonical" pentru a directiona robotii pe link-urile unice.
In plus, pentru a evidentia continutul relevant, dau (atunci cand pot) link-uri catre articole vechi din cadrul site-ului (si nu numai). Internal linking conteaza.
Cu meta robots imi prioritizez crawlingul astfel incat ceea ce e inutil sa nu stea in calea robotilor.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
18th January 2011, 10:57

Postat în original de
Nic
Eu folosesc excerpts in loc de posturi complete pe pagini categorii, arhive, taguri, si homepage (in afara de primul articol) pentru a evita problema asta cu wordpress si duplicate content.
Si eu fost tentat sa propun asta ptr blogul companiei la care lucrez, dar am vazut niste rezultate fantastice prin folosirea de posturi complete. Cred ca este mult mai eficient in cazul in care pui mai mult de un tag per post. Excerptul nu poate de multe ori sa cuprinda ambele (toate) cuvintele cheie si atunci pagina principala a unui tag va contine excerpturi care nu sunt relevante ptr tagul respectiv si care nu-l ajuta din punctul de vedere al SEO-ului.
Oricum o penalizare din partea motoarelor de cautare nu cred ca exista, deoarece majoritatea blogurilor/ziarelor se confrunta cu problema asta. Cei de la SeoMoz sustin totusi ca prin rezolvarea problemei acesteia au generat o crestere a traficului de 25%, dar nu stiu succesul se poate replica ptr fiecare blog
How to Deal with Pagination & Duplicate Content Issues | SEOmoz