Vezi Rezultate Sondaj: Afecteaza continutul duplicate pe propriul site ?

Alegători
18. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Da

11 61,11%
  • Nu

2 11,11%
  • Nu stiu

5 27,78%
Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Continutul duplicat pe propriul site

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit Continutul duplicat pe propriul site

Toata lumea e speriata cand are mai multe pagini cu acelasi continut. Vreau sa specific ca e vorba de continut unic, dar care e afisat pe mai multe pagini ale siteului.

Un exemplu ar fi blogurile care au acelasi continut pe index, post, categorii si taguri. Eu personal am pus noindex pe taguri, deoarece primeam din Google cam 0.002% din trafic pe ele si nu m-a afectat cu nimic. In plus, am facut-o pentru ca writerii considerau tagurile o sursa foarte buna de taguri si cel putin inainte exagerau cu ele. Astfel am ajuns la 65,000 de taguri pe un blog cu 12,000 posturi si m-am gandut ca poate parea spam.

Un alt motiv care m-a facut sa pun noindex a fost ca mi-a scazut traficul pe taguri dintr-o data. Am ajuns de la cateva mii pe zi la doar 200-300 de la o zi la alta si asa a ramas traficul timp de cel putin 6 luni.

Ce parere aveti ? Credeti ca poate fi penalizat un site din cauza asta, daca nu face spam evident ?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Dar cate link-uri spre tag-uri afisa erau afisate simultan intr-o pagina?
    Eu am vazut ca tagurile ajuta, dar nu trebuie abuzat de ele, dauneaza foarte tare cand sunt multe
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit

Eu folosesc 2, maxim 4 taguri pe articol si incerc sa le pun in asa fel incat sa fie exact ceea ce trebuie sa fie: ETICHETE.
    Astfel ajut foarte mult vizitatorul sa gaseasca si alte articole relevante pt acel tag + ca le las indexabile si am trafic destul de frumos pe taguri.
    Consider ca un site poate fi penalizat daca abuzeaza de taguri.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

In fiecare post aveam link doar catre tagurile postului respectiv. Nu am facut nimic altceva, nici macar un tag cloud.

Oricum threadul asta nu l-am facut pentru a discuta in mod special despre tagurile mele, pentru ca nu m-au afectat foarte mult si nu am avut o penalizare din cauza lor. Google mi-a penalizat doar tagurile in sine, pierzand traficul pe ele si asta a fost tot.

Personal folosesc 2-5 taguri pe un articol si le folosesc exact cum spune si Marian. Incerc sa pun cateva cuvinte cu adevarat relevante postului. Asta ajuta si utilizatorul sa gaseasca mai usor continutul pe care-l intereseaza si ajuta si pluginul de related posts, YARPP.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Eu folosesc excerpts in loc de posturi complete pe pagini categorii, arhive, taguri, si homepage (in afara de primul articol) pentru a evita problema asta cu wordpress si duplicate content.

Eu nu cred ca google penalizeaza duplicate contentul asta - in special pe wordpress, unde cam toata lumea il face involuntar- dar cred ca daca stii cum sa il eviti te ajuta din pct de vedere seo.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Folosesc tag-urile doar pentru navigare/triere in continut. Sint cu noindex si niciodata nu dau link spre tag din continut. Excerpts pe toate articolele, oriunde ar aparea ele. Toate blogurile au setat rel="canonical" pentru a directiona robotii pe link-urile unice.

In plus, pentru a evidentia continutul relevant, dau (atunci cand pot) link-uri catre articole vechi din cadrul site-ului (si nu numai). Internal linking conteaza.

Cu meta robots imi prioritizez crawlingul astfel incat ceea ce e inutil sa nu stea in calea robotilor.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    37

Implicit

Eu am decis sa renunt la tag-uri si sa ma bazez doar pe categorii, desi foloseam excerpts la posturi si evitam continutul duplicat.

M-am gandit ca acele pagini nu au mare valoare pentru motoarele de cautare, am redus nr. de link-uri din pagina (foloseam un tag cloud cu aproximativ 30 de tag-uri dofollow) si am instalat un plugin de search foarte bun, care imi gaseste orice informatie pe site.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

La fel ca si Nic, nu cred nici eu ca este o problema acest duplicate content. Legat de taguri, de obicei incerc sa am o structura de taguri si sa nu ma abat de la ea (e unul din instructajele pe care le fac oricarui writter pe care-l am la inceput ). Consider ca in acest caz, nu pot avea decat beneficii (in functie de thema, folosesc excerpt la afisarea lor), chiar daca nu SEO, macar ce tin de UX. Asta nu e valabil insa cand aceste taguri sunt de obicei unice per articol, pentru ca am vazut asta. Si sa ma fac inteles la ce ma refer. Am vazut in unele cazuri ca sunt unii care practic prin intermediul tagurilor pur si simplu isi rescriu titlul si au aceeasi pagina cu 4-5 titluri diferite, pentru ca sunt slabe sanse ca tagurile respective sa mai fie utile la un alt articol. In cazul asta eu zic ca s-ar putea risca penalizari si mi s-ar parea si logice.

Cristina, thx pentru plugin!
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

maki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Posturi
    37
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Eu folosesc excerpts in loc de posturi complete pe pagini categorii, arhive, taguri, si homepage (in afara de primul articol) pentru a evita problema asta cu wordpress si duplicate content.
    Si eu fost tentat sa propun asta ptr blogul companiei la care lucrez, dar am vazut niste rezultate fantastice prin folosirea de posturi complete. Cred ca este mult mai eficient in cazul in care pui mai mult de un tag per post. Excerptul nu poate de multe ori sa cuprinda ambele (toate) cuvintele cheie si atunci pagina principala a unui tag va contine excerpturi care nu sunt relevante ptr tagul respectiv si care nu-l ajuta din punctul de vedere al SEO-ului.

Oricum o penalizare din partea motoarelor de cautare nu cred ca exista, deoarece majoritatea blogurilor/ziarelor se confrunta cu problema asta. Cei de la SeoMoz sustin totusi ca prin rezolvarea problemei acesteia au generat o crestere a traficului de 25%, dar nu stiu succesul se poate replica ptr fiecare blog
    How to Deal with Pagination & Duplicate Content Issues | SEOmoz

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Video pe propriul site ca metoda de promovare ?
    De iulianfill în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th November 2010, 01:48
  2. Site cu tot continutul din preluare RSS
    De Nichita în forumul Teste
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 4th October 2009, 23:01
  3. Răspunsuri: 30
    Ultimul Post: 2nd September 2008, 21:19
  4. Google iubeste continutul nou
    De Popescu Marian în forumul Google
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 5th May 2008, 12:04
  5. IBLs de pe propriul site - care e valoarea lor ?
    De evolution în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th July 2007, 18:48

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •