Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 22

Subiect: Caut expert in promovare SEO

Alenti este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th July 2013
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

Observ ca au aparut mai multe comentarii si o sa incerc sa raspund la toate prin aceasta postare.
    Cine doreste sa faca o oferta si sa imi ofere cateva informatii este binevenit, voi tine cont de oferta respectiva.
    Cine nu are timp sau considera ca isi pierde timpul, nu este nicio problema, nu ii obliga nimeni, sunt sigur ca se gasesc clienti si pe gustul lor.
    Eu personal consider ca este mult mai constructiv modul de abordare pe care il are Robert sau MirceaG, sa intelegi ca un client e posibil sa nu cunoasca foarte multe in domeniu si sa iti prezinti avantajele ofertei, sa i explici de ce ar trebui acel buget.
    Va pot spune ca am primit cateva oferte, unele mai interesante, altele mai putin interesante. Desi initial unele mi-au parut putin mai scumpe decat ma asteptam, modul oamenilor de a prezenta oferta si munca pe care o vor face, te fac sa intelegi de ce este necesar acel buget si sa iei in calcul aceea oferta.

P.S. Dan, nu as putea sa iti dau un raspuns pentru ca nu stiu ce faci tu de 10, 50, 100, 500, 1800 sau 5000 Euro. Cred ca de obicei atunci cand vinzi ceva, alaturi de pret pui si o descriere a produsului.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Alenti Vezi Post
    P.S. Dan, nu as putea sa iti dau un raspuns pentru ca nu stiu ce faci tu de 10, 50, 100, 500, 1800 sau 5000 Euro. Cred ca de obicei atunci cand vinzi ceva, alaturi de pret pui si o descriere a produsului.
    Am raspuns asa pentru ca e exact genul de raspuns pe car eil primesti la una din intrebarile:
    "cat costa un site"
    "cat costa seo"
    "cat costa o casa"
    "cat costa un telefon".

Ideea e ca nu-ti poate face nimeni o oferta de pret daca nu stie cateva date macar asa, de principiu, privind competitia, cat de aglomerata este nisa respectiva, ce istoric are site-ul.
    Intrebarea pusa astfel poate insa filtra (in sens invers) ofertele. Cine raspunde la o astfel de oferta fara sa ceara date specifice, poate fi evitat.

Intrebarea despre buget vine cumva din istoricul negocierilor pe care le are fiecare. Si de fapt intrebarea ar fi de genul "ai un buget stabilit"? Pentru ca daca nu ai in plan un buget pentru SEO, de cele mai multe ori discutia nu duce nicaieri.

Acum despre buget: dupa parerea mea, bugetul de promovare online ar trebui sa fie cumva echivalent cu bugetul pentru o chirie a unui magazin fizic. In sensul ca daca ai un buget mic, poti deschide magazin la sat, clienti putini, ajunsi intamplator pe acolo. Un buget "de mall" iti asigura alta gama de clienti, alti oameni care iti promoveaza afacerea, mai buni, cu resurse mai multe etc.

Si acest buget d epromovare ar trebui sa fie impartit intre SEO, adwords, FB ads, poate si afiliere (eu nu as mai merge pe afiliere, dar poate nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea).

O oferta SEO ar trebui sa includa si cateva luni de adwords (iarasi, e o parere personala), cel putin pentru un magazin nou. Stiu ca o sa ma contrazica multi la treaba asta, dar aici poate ar trebui sa ma crezi pe cuvant

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th July 2013
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

Dan, cred ca in primul meu post am spus clar ca voi discuta in privat toate detaliile (site, cuvinte cheie dorite, etc.). In privat am oferit toate informatiile si am asteptat ca fiecare sa isi poata face o analiza a muncii pe care ar trebui sa o depuna si apoi sa imi comunice suma care ar fi necesara pentru indeplinirea proiectului. Mi se pare cam ciudat sa dai un buget fara sa stii ce va face respectivul. Ca sa ma leg de exemplul pe care l-ai dat tu, daca as da un buget anume, ar exista riscul de a veni zidari care vor sa iti ridice un magazin de sat la pretul unui mall.
    Discutii ar putea fi multe pe tema asta, dar cred ca nu am obligat pe nimeni sa imi faca o oferta, cine a vrut, a facut, cine nu a vrut, nu a facut.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Nu te critic, nu tre sa fii defensiv, e o discutie amicala

Ca sa nu dezvalui prea multe, poti spune urmatoarele:
    - nisa (haine, piese auto, biscuiti)
    - competitia pe cuvintele cheie, adica daca sunt magazine mari pe prima pagina, daca e plin de magazine mari pe prima pagina, daca se face adwords etc
    - volumul de cautari lunare pe respectivele keywords (medie, minim, maxim)
    - targetul: top3, prima pagina
    - genul de suma pe care esti dispus sa o investesti si frecventa: de exemplu cateva zeci de euro lunar, cateva sute, buget fix, adaptabil in functie de rezultate etc.

Daca nu spui ce fel de buget ai, unii experti s-ar putea sa nu te bage in seama, altii ar putea considera ca pierd timpul degeaba etc.
    Ideea este ca tu pui la treaba 20 de oameni din care alegi unul, in loc sa faci o minima analiza si sa pui la treaba 5 cu adevarat interesati si capabili sa-ti duca la sfarsit proiectul.

Si fireste, asta e parerea mea. Nu ofer servicii de SEO, deci nu o sa "licitez".

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th July 2013
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

Este dreptul fiecaruia sa faca ce doreste, sa critice sau orice altceva vrea, chiar si sa poarte discutii amicale.
    Fiecare expert poate face ce vrea cu timpul lui, la fel cum si eu ca si client pot face acelasi lucru.
    Eu nu pun la treaba niciun om, am postat o cere, am oferit celor interesati informatiile in privat si cine a vrut sa faca o oferta, a facut.
    Daca cineva considera ca nu merita sa acorde timp pentru a face o oferta, nu este obligat sa acorde.
    Personal cred ca unii utilizatori s-ar putea sa devina putin derutati, din primul post se intelegea ca oferi servicii seo, din ultimul se pare ca nu.
    La fel cum aceea a fost parerea ta, asta este a mea, sper ca nu va deranja pe nimeni.
    Din punctul meu de vedere acest topic este inchis, am primit cateva oferte si voi alege una dintre ele. Acesta va fi ultimul post in acest topic.

AlexMar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    426
    Putere Rep
    26

Implicit

Un proprietar de magazin online ce nu are un buget stabilit pentru SEO, Adwords, Analytics (opa, de ce sa dau bani aici? Ca doar stie toata lumea sa faca analiza? Eh, nu e chiar asa!), Facebook, FB Ads, Linkedin, YouTube etc. da de inteles ca nu are nici un plan de afaceri, ca nu are nici un plan de marketing.
    Finalul va duce la esec.

Ideea "vreau si eu SEO" e al naibi de prost preluata. Poate fi facut in functie de buget, acesta fiind stabilit de client. Da, ca mai poate plusa din buzunar daca depaseste bugetul alocat in planul de marketing dar sa nu ai habar de un buget anume inseamna ca afacerea ta e facuta "la ochi".
    Consider ca: am 1000 de euro si vreau sa stiu daca pot vinde produsul x intr-un numar mai mare decat comerciantul y este mult mai buna.
    Majoritatea merg pe cererea: am magazinul oasedepeste.ro si vreau SEO.
    Nu tu trebuie sa stii cel mai bine ce vrei sa vinzi?
    Vrei sa iti spuna seo-istul?
    Pentru asta angajezi oameni de marketing.
    De exemplu: am tricouri pokemon. Vreau SEO si am un buget de 500 de euro. Se poate?
    Raspuns: da, aveti o concurenta ce necesita o investitite de cel putin 500 euro lunar pe o perioada de 3-4 luni.
    Si acum mai e si intrebarea aceea enervanta: si ce presupune aceasta suma?
    Cea mai enervanta.
    Clientul stabileste daca in a 4-a luna de la inceperea campaniei va mai fi in voga moda tricourilor pokemon si accepta seo.

Vrei sa vinzi telefoane Samsung S8?
    Pregateste-ti SEO-ul de pe acum. Doar asa vei obtine un pret mic.

O alta problema la stabilirea preturilor pentru SEO.
    Firma x care ofera seo daca nu are o retea interna de website-uri va cere un pret mare fata de firma y care are o retea interna.
    De aceea preturile difera.
    De aceea e bine sa ai un buget pe care il propui si astfel vei primi raspunsul la intrebarea: se poate sau nu...

Eu unul, de exemplu, cer preturi uriase pentru ca nu ma axez pe seo deci nu am o retea interna de website-uri. Folosesc doar pe publicatii unde un advertorial e si 500 de euro. Astfel fac branding dar si SEO.
    Sunt multe persoane de aici care fac seo prin comentarii sau link-uri pe platforme gratuite. Normal ca vor avea preturi mici.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

@Alenti, nu trebuie sa te superi. Incearca sa privesti licrurile si din alta perspectiva.
    Anuntul tau este unul identic cu alte cateva sute postate tot aici. Oricine isi face un site vrea si SEO, vrea sa fie printre primii in cautari. Unii stiu ce inseamna asta si au alocate bugete decente, altii nu.
    Pe forum sunt cativa oameni de SEO "grei", unii dintre ei intervin rar si nu sunt intr-o goana dupa clienti. Sunt toate premizele ca aia sa ignore anuntul tau tocmai pentru ca nu ai spus nimic despre buget. Pentru ca planurile tale trebuie sa fie corelate cu bugetul iar rezultatele trebuie sa fie proportionale cu acesta.
    Asta nu contrazice cu nimic ce au spus Robert si MirceaG. Doar ca, daca spuneai bugetul, nisa si targetul, primeai si alte oferte pe langa cele pe care le-ai primit.
    Cam asta e ideea.
    Bafta!

MirceaG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    11th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    290
    Putere Rep
    27

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    37

Implicit

Nu prea mai faci SEO, ca la publicatiile mari online primesti link-uri nofollow.

Citat Postat în original de AlexMar Vezi Post

Eu unul, de exemplu, cer preturi uriase pentru ca nu ma axez pe seo deci nu am o retea interna de website-uri. Folosesc doar pe publicatii unde un advertorial e si 500 de euro. Astfel fac branding dar si SEO.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

scoopo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Locaţie
    constanta
    Vârstă
    41
    Posturi
    409
    Putere Rep
    32

Implicit

Ca sa ma bag si eu ca musca in lapte dupa mult timp...Eu nu am inteles titlu expert seo ce inseamna in viziunea ta? Cineva care sa faca ceva cu bani putini, cineva sa vina sa-ti dubleze afacerea, cineva care sa te urce locul unu prin simplu fapt ca-ti dorestu tu seo la site? Cineva care ghiceste bugetul tau,?Cineva care iti garanteaza ca este expert seo? Ce inseamna raspunsul tau la ce a spus dan... ca ai 50 de lei 100, sau 5000 de euro?
    Ce cauti? sSa faca jumatate de forum audit si sa alegi pe privat pe cineva care munceste 2 zile sau o luna sa faca un audit?
    Ca sa intelegi multi din care ti-au raspuns au afaceri maricele si care stiu ca fara adwords , facebook etc esti mort in piata.uitete la emag ... exemplu de urmat... inca pompeaza bani fara numar in reclame ... isi fac planuri de viitor.Tu ai venit si ai zis vreau expert seo...pentru ce si de ce? Daca nu ai buget si un plan nu ai nimic.Eu te pot ajuta la fel ca alti 100000000000000000 dar ideile mele nu sunt la fel ca cei 10000000000000000 de unde iti dai tu seama ca faci alegerea buna?
    iti doresc succes dar fara suparare cand te duci la piata stii ce trebuie sa cumperi...
    scriu gramatical prost :D:D:D:D

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th July 2014, 11:56
  2. Caut EXPERT SEO!
    De Andreib21 în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 10th December 2010, 09:44
  3. Caut expert seo
    De cristhian35 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 22nd November 2010, 16:02
  4. Caut Expert SEO pentru promovare www.cumseface.com
    De sergiuliano în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 22nd October 2010, 10:48

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •