Salutare,
In primul rand trebuie sa imi spun ca imi pare rau ca a trecut atat de mult timp de la ultima mea autentificare pe forum ... dar revin in forta acum.
Dar hai sa intram in subiect:
In momentul de fata si de acum incolo, pt o buna perioada de timp, totul se invarte in jurul ideii de social interaction. De fapt, asa cum aplicatiile web tind sa inlocuiasca aplicatii care in mod natural erau dezvoltate pentru desktop, destul de multe interactiuni inter-umane se muta din real life in virtual in diverse forme (formele sunt definite in general de factori culturali, economici sau demografici).
Ca sa traduc un pic: modul in care interactionam cu prietenii nostrii acum cativa ani se muta usor usor din real life pe online.
Asta stim deja, nimic nou pana aici.
Ce ma intereseaza pe mine acum este dezvoltarea acestui segment prin construirea unei baze pentru platforme de social etc.
(Folosesc termenul de social etc sau social everything pt ca despre ce voi discuta include social network, social shopping, social searching, social ... everything).
In momentul acesta toti cei care inoveaza in domeniul acesta pleaca de la niste premize total gresite in opinia mea.
Sunt cateva engine-uri de social search, cateva de social buy si toate pleaca de la premiza identificarii individului cu o multime destul de mare din care ar face parte.
De exemplu: eu caut pe un astfel de engine "gsm phone business" si atunci aceste engine-uri imi fac recomandari bazate pe alegeri facute de alti utilizatori.
Teoria mea, pe care as vrea sa o discutam aici, in situatia in care gasesc persoane interesate de aceasta discutie , sustine ca fiecare individ fiind unic recomandarile catre acesta trebuie facute avand la baza un cerc mult mai restrans de indivizi.
Sunt 2 aspecte care se iau in considerare in aceasta teorie:
1. relatia indivizi - articole (poate fi orice structura de informatie) pe care o definim prin popularitate. Aici am reusit sa ajung destul de departe in calculul unei formule corecte din punct de vedere social al popularitatii unui articol
2. relatia individ - individ : daca putem calcula strength-ul unei asfel de relatii avem baza pentru adevarate platforme de social everything
Astept reactii acum pentru a vedea daca gasesc parteneri de discutie pe aceasta tema. Subiectul de care sunt foarte interesat in acest moment este relatia individ - individ dar putem discuta despre orice aspect al acestei teorii.
Multumesc,
Daniel