Pentru inceput imi cer scuze daca am gresit cumva categoria. As dori daca se poate cateva informatii despre VPS-uri (avantaje, dezavantaje) si o solutie cat mai eficienta de monitorizare a uptimeului unui server adica fiecare picaj si durata lui.
Pentru inceput imi cer scuze daca am gresit cumva categoria. As dori daca se poate cateva informatii despre VPS-uri (avantaje, dezavantaje) si o solutie cat mai eficienta de monitorizare a uptimeului unui server adica fiecare picaj si durata lui.
Cred ca threadul se incadra mai bine la "Chestiuni generale" > "Hosting".
VPS (virtual private server) se mai numeste si VDS (virtual dedicated server). Avantaje:
- ai cantitati minime garantate care ti se aloca din utilizarea procesorului, a memoriei si discului, deci nu vei fi afectat de cate resurse utilizeaza alte site-uri de pe serverul fizic, ca in cazul hostingului shared;
- de regula ti se da acces ssh;
- ai un panou de control (cum ar fi WHM sau Plesk) cu care poti crea conturi separate de hosting shared in cadrul VPS-ului daca doresti acest lucru;
Dezavantaje:
- mai scump decat hostingul shared, dar este normal pentru ceea ce se ofera in plus fata de shared;
In ceea ce priveste monitorizarea uptime-ului, sunt multe servicii de acest gen pe net, cum ar fi host-tracker.com, dar poate sunt si altele mai bune.
Later edit: Pentru monitorizarea uptime-ului ar fi bun si siteuptime.com insa o durata exacta a caderii site-ului nu stiu daca-ti poate da un astfel de serviciu, pentru ca aceste servicii verifica daca site-ul merge la anumite intervale de timp. Chiar daca aceste intervale sunt de numai cateva minute, nu se pot prinde caderile site-ului avand o durata mai scurta de acest interval si care au avut sansa sa se intemple intre doua verificari. Cine stie mai bine cum sta treaba cu astfel de servicii poate da un sfat mai bun.
Ultima modificare făcută de c_n_m; 17th January 2008 la 00:16.
Pingdom Web site monitoring for 100% uptime. Measure your downtime. si poti sa te uiti si la LabradorData : Free Scripts ... are niste scripturi de monitorizare bune .
Multumesc pentru informatii. O sa ma uit si pe cele 2 linkuri.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)