Vezi Rezultate Sondaj: E o idee buna, incercam sa o implementam? (vot public, va rog justificati raspuns)

Alegători
28. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • DA

25 89,29%
  • NU

3 10,71%
Pagina 4 din 7 PrimulPrimul ... 23456 ... UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 64

Subiect: Idee - Sectiune Traderi

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Claudyou Vezi Post
    Nu ii vad rostul, pentru ca daca apar persoane care ofera anumite servicii si inca nu au un "profil", inseamna ca sunt de evitat/mai nesiguri?
    Dar care livreaza de mult, dar totusi nu au un profil?
    Nu inseamna nimic daca nu ai un asemenea proil. Poti alege sa nu iti trebuiasca, daca ai deja o reputatie buna, nu te obliga nimeni sa ai. Clientii vor decide cu cine vor sa lucreze oricum. Probabil ca daca iti pui un asemenea profil si dai voie sa se faca reviews ca trader si nu punctual, vei avea de castigat. Nu stiu pana nu incercam.

Daca intre review-uri bune, poate aparea unul posibil negativ? Iti dai seama ce debate de argumente s-ar crea, fie cu argumentele lui, cum am mai vazut de multe ori.
    La orice review, proprietarul poate raspunde. Dezbaterile nu isi au locul. Regulile trebuie sa fie stricte in sensul asta. Lasi review, proprietarul raspunde si apoi gata, daca vrei povesti te muti pe alt topic.

Asa, practic, incurajam doar pe cei care livreaza mult si des, sa creasca pretul, iar potentialilor cumparatori de servicii le spunem avem scump si oarecum sigur (vezi prima propozitie) si in rest totul e riscant?
    Pot creste pretul cei care au reviewuri excelente. Nu conteaza ca livreaza des si mult.
    Nu garanteaza nimeni ca un om nu va da o teapa sau ca se va intelege bine cu altcineva. Asa cum am zis, e doar o "prezentare", un profil ceva mai avansat, o unealta in plus dupa care se poate ghida un cumparator.
    Cum am mai zis, avantajul major este ca o persoana care da o teapa nu se poate plange nicaieri ca a fost facut tepar. Reviews sunt perfect legale, morale si nu vor fi sterse la cerere.

Altfel, daca aveti o alta idee, o ascult. Tre sa fie usor de implementat si fara avioane si programare, pentru ca chiar daca Cristian a promis ca va face ceva, e un om ocupat si nu ne putem baza ca sta si rezolva buguri si chichite

PS: este o problema tehnica la propunerea mea. Am spus ca oricine voteaza si nu lasa un review scris va trebui banat. Ca sa eliminam incercarile de fraudare. Doar ca... nu pot sterge dintr-un poll un raspuns anume. Aveti idei de moederare si prevenire a fraudelor in acest sens?

LogOn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    41
    Posturi
    343
    Putere Rep
    22

Implicit

Am votat DA. Orice fel de feedback este bun si ne face pe noi in primul rand mai responsabili! @Dan, vezi ca vbulletin are module de evaluare trading, care functioneaza in diferite forme.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Dane, ideea e buna dar imi e teama ca:
    -Tema forumului va deriva prea mult pe servicii web
    -Rating mai bun vor avea cei care tranzactioneaza mai mult, in detrimentul celor care sunt foarte seriosi dar presteaza mai rar, pe proiecte mai mari
    -Vor aparea cumetriile si avantajele conturilor multiple (voturile nu au "greutatea" reputatiei), etc.

Adica la un moment dat pot fi avantajati tot aia care fura.
    Cred ca reputatia e deja un metric bun, doar ca trebuie responsabilizata. Mai nou se da pentru bancuri si poante, asta a ajuns forumul...
    Scuze, dar asa e!

In opinia mea ar fi suficient sa se reduca de 5-10 ori reputatia primita (nu cea data de vechime) tuturor membrilor (pentru a compensa "inflatia") iar pentru inselatoriile dovedite sa existe penalizari exemplare: reputatia negativa la o valoare prestabilita, indiferent cine e implicat, ce vechime si ce reputatie are.
    In problema conflictelor pe servicii nu cred ca trebuie intervenit daca nu e vorba de inselatorie. Neintelegeri vor fi mereu si mereu au amandoi dreptate... Am vazut oameni care si pentru o zi de intarziere la o plata au facut mare tam-tam. Lucrurile astea se mai intampla, omul da reputatia corespunzatoare si gata!

Cred ca reducerea reputatiei ar aduce si alte avantaje:
    -ar mai reanima forumul - membrii inactivi care acum au reputatii f mari ar avea un motiv sa mai participe si ei la discutii
    -impactul reputatiei data pentru bancuri ar fi mai mic
    -membrii noi ar munci mai mult pentru reputatie si altfel ar fi apreciata...

In plus, ar mai fi utile si eliminarea butonului care permite acordarea de reputatie anonima si eventual etichetarea in postare a membrilor care au dat reputatie acelei postari. Sa vada toata lumea cine si pentru ce da reputatie, altfel nu o sa existe o responsabilizare.

Inca nu am votat, mai astept si alte opinii, nu sunt foarte convins.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Am vazut oameni care si pentru o zi de intarziere la o plata au facut mare tam-tam. Lucrurile astea se mai intampla, omul da reputatia corespunzatoare si gata!
    Eu am vazut oameni care si dupa un an si ceva de neplata nu au zis nimic pentru ca le e jena sa se "porcaiasca" pe forum. Ideea e ca trebuie facut ceva. Personal, as opta pentru varianta cu "user verificat". Userii verificatii fiind cei care si-au dat datele personale, adminii stiu cine sunt si nu au intrat niciodata intr-un conflict din care au iesit sifonati. Calitatea muncii nu ar trebui judecata decat de clienti. Cand vorbim de "user verificat" ar trebui sa ne gandim in primul rand la unul mai putin predispus la a da tepe.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Am venit pe forumul asta pentru a ma informa, mai rar am cumparat servicii, n-am vandut niciodata. Am ajutat totusi cand am avut ocazia si am putut, cu precadere utilizatorii care am considerat ca merita (chiar daca in unele cazuri m-am mai inselat).
    In cazul asta nu imi voi face profil de trader si cred ca din cauza asta pot fi oarecum mai obiectiv decat cei care vand si cumpara servicii frecvent.

M-am gandit mai bine si cred ca daca sectiunea prezentare forumisti isi are rostul ei, mult mai utila ar fi o sectiune pentru traderi - pentru feedback si informare...

Nu am inteles totusi, cum va fi structurata? Toate profilele la gramada, in ordinea in care au fost create? Sau invers? Vor fi create profile pe diferite tipuri de servicii (SEO, design, programare, content, etc) structurate pe categorii?
    Pot fi sortate dupa voturi? Va avea functie de cautare profil in sectiune? Vor fi obligati traderii sa-si puna la semnatura link spre profilul de trader (va fi pus automat?!)? Altfel spus, cum va putea fi gasit un profil?

Indiferent de aceste detalii, votez si eu da, si asta nu pentru a ma pune bine cu Dan.
    Apreciez ca vrea sa faca ceva si cauta solutii, cred ca ideea e buna, sa vedem ce iese!

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Nu am inteles totusi, cum va fi structurata? Toate profilele la gramada, in ordinea in care au fost create? Sau invers? Vor fi create profile pe diferite tipuri de servicii (SEO, design, programare, content, etc) structurate pe categorii?
    Multumesc domnu Mishu pentru incredere.
    Inca nu stiu cum ar fi cel mai bine sa facem. Eu am vazut pe alte forumuri diverse feluri de a se organiza. Pe unul din ele, in market, fiecare "trader" are sectiunea sa, unde poate deschide cate topicuri doreste. La noi nu se poate aplica asa, pentru ca cel interesat de articole n-ar avea nicio sansa sa gaseasca ceva.

La noi cred ca s-ar aplica asa: sa existe un subforum la market numit "Prezentari traderi". Cei care doresc, pot avea acolo un topic unde sa aiba prezenarea activitatii si reviews de la altii (reviews centralizate respectiv, spre deosebire de cum se practica acum, pe fiecare topic spune cate unul "da, am colaborat, e totul ok").
    Presupun ca cine se mandreste cu topicul sau de trader o sa si-l puna la profil, la semnatura.

Regulile nu im isunt inca clare, dar as propune sa nu se poata sterge nimic. Si fiecare are dreptul sa lase un singur review, la care traderul are voie sa raspunda o singura data. La voturi in poll, fiecare vot trebuie justificat printr-un review. Cel care voteaza si nu llasa review, trebuie banat minim o saptamana. Ca sa nu avem voturi aiurea, date doar asa, ca nu ne place noua de moaca online a unuia.

Repet, habar n-am daca sunt cele mai bune optiuni, de aia ascult pareri.

Referitor la chestia aia, ca forumul devine orientat spre market, nu vad nimic rau in asta. Daca asta doreste majoritatea, sa tranzactioneze, din partea mea e ok. Sunt si vor ramane oameni interesati de contacte, de informatii etc.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Va multumesc pentru voturi.
    Mai astept cativa doriori de "profil verificat" sau "profil de trader" sau cum s-o numi.

Daca aveti ceva de spus, mai discret asa, o puteti face intr-o conversatie pe skype facuta special pentru acest subiect:
    https://join.skype.com/nRms0vg8WKHg

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    65

Implicit

Raspunsul este simplu si clar: DA

Cine a votat "NU" consider ca se simte cu musca pe caciula sau nu vrea sa fie facut de cacao in cazul in care i se nazare sa traga o mica teapa sau sa duca pe cineva cu vorba 1-2-3 luni.

Deci "DA", sper sa se implementeze asa ceva.

Nu cred ca vor fi multi care obtin 10 review-uri pozitive si apoi isi bat joc de cineva, nu cred ca va risca sa i se strice "reputatia" asa usor. Oricum cine vrea sa colaboreze cu persoana in cauza ii va citi toate review-urile, mai ales ca majoritatea traderilor de aici ofera mai multe servicii, deci cel interesat va cauta in toate review-urile ceva legat de serviciul de care e interesat.

Orice metoda de a diminua posibilitatile de a lua teapa sunt binevenite.
    Super!
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

vmariusgl este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    24th February 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    40
    Posturi
    190
    Putere Rep
    32

Implicit

Mie mi se pare o idee buna si am votat cu da.

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Va multumesc pentru voturi.
    Mai astept cativa doriori de "profil verificat" sau "profil de trader" sau cum s-o numi.

Daca aveti ceva de spus, mai discret asa, o puteti face intr-o conversatie pe skype facuta special pentru acest subiect:
    https://join.skype.com/nRms0vg8WKHg
    Sustin profil verificat/& de trader.
    Fara semnatura.

Pagina 4 din 7 PrimulPrimul ... 23456 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sectiune VIP pe seopedia
    De inSecure în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 19th November 2012, 20:59
  2. Sectiune portofoliu
    De edy12006 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 8th January 2011, 00:47
  3. sectiune CONTACT din site
    De cris în forumul Continut web
    Răspunsuri: 1