Dane, ideea e buna dar imi e teama ca:
-Tema forumului va deriva prea mult pe servicii web
-Rating mai bun vor avea cei care tranzactioneaza mai mult, in detrimentul celor care sunt foarte seriosi dar presteaza mai rar, pe proiecte mai mari
-Vor aparea cumetriile si avantajele conturilor multiple (voturile nu au "greutatea" reputatiei), etc.

Adica la un moment dat pot fi avantajati tot aia care fura.
Cred ca reputatia e deja un metric bun, doar ca trebuie responsabilizata. Mai nou se da pentru bancuri si poante, asta a ajuns forumul...
Scuze, dar asa e!

In opinia mea ar fi suficient sa se reduca de 5-10 ori reputatia primita (nu cea data de vechime) tuturor membrilor (pentru a compensa "inflatia") iar pentru inselatoriile dovedite sa existe penalizari exemplare: reputatia negativa la o valoare prestabilita, indiferent cine e implicat, ce vechime si ce reputatie are.
In problema conflictelor pe servicii nu cred ca trebuie intervenit daca nu e vorba de inselatorie. Neintelegeri vor fi mereu si mereu au amandoi dreptate... Am vazut oameni care si pentru o zi de intarziere la o plata au facut mare tam-tam. Lucrurile astea se mai intampla, omul da reputatia corespunzatoare si gata!

Cred ca reducerea reputatiei ar aduce si alte avantaje:
-ar mai reanima forumul - membrii inactivi care acum au reputatii f mari ar avea un motiv sa mai participe si ei la discutii
-impactul reputatiei data pentru bancuri ar fi mai mic
-membrii noi ar munci mai mult pentru reputatie si altfel ar fi apreciata...

In plus, ar mai fi utile si eliminarea butonului care permite acordarea de reputatie anonima si eventual etichetarea in postare a membrilor care au dat reputatie acelei postari. Sa vada toata lumea cine si pentru ce da reputatie, altfel nu o sa existe o responsabilizare.

Inca nu am votat, mai astept si alte opinii, nu sunt foarte convins.