Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 19 din 19

Subiect: Furt de identitate pe FaceBook

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Indiferent ce probleme au cred ca nu este legal sa faci asa ceva, adica sa-i faci profil pe FB cu poze dupa CI si etc..
    Profilul de facebook nu poate fi ilegal. Poti face orice profil cu orice nume vrei tu. Si poti scrie orice pe el.
    Postarea buletinului pare a fi singura problema. Si rezolvarea o gasesti doar la Pagina principală Ei sunt singurii (cu exceptia tribunalelor) care pot face ceva in cazul acesta. Ulterior, daca poate dovedi ca i-a fost atinsa imaginea (daca are asa ceva) sau i s-au adus prejudicii de orice fel, poate sa dea in judecata pe respectivul. Inteleg ca datul in judecata nu e o optiune, ca daca nu era foarte suparat nu facea asa ceva. Si supararile au motive.

@Bela - nu ai de unde stii ce merita persoanele respective pentru ca auzi doar un sfert din ce zice o singura parte. Poate ambii merita, poate niciunul. Si DMCA nu stiu cum ar putea ajuta in acest caz, e o lege din SUA care se refera la copyright, nu la buletine.

Bela este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    23rd May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    21

Implicit

Poate ca ai dreptate, dar mie unul nu mi-ar placea sa o am pe fii-mea postata pe facebook, cu buletinul, cu nr de telefon si cu anuntul respectiv.
    Asta e calea legala; cealalta varianta nu are rost sa o amintesc pentru ca e o reactie primitiva care duce la si mai multe complicatii.

(Ceea ce am scris mai sus e doar o opinie personala.)

Rapsodia este conectat acum Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Profilul de facebook nu poate fi ilegal. Poti face orice profil cu orice nume vrei tu. Si poti scrie orice pe el.
    Ma indoiesc ca poti face orice profil si pentru autenticitate mai pui si poza persoanei + buletin. Nu poti disocia CI-ul de restul, evident ca intentia a fost de a face rau persoanei ( vezi si textele ). Evident ca nu e ilegal sa conduci masina, dar doar daca ai acest drept legal... permis, acordul proprietarului, etc. Ceea ce a facut el este furt de identitate cu scopul denigrarii si pentru a aduce cel puti prejudicii morale + sicanari la telefon. Daca cineva poszteaz anumarul tau de tel la un astfel de anunt cred ca nu o iei in gluma. Dar oricum mersi pentru ajutor.

PS - este o cunostinta, nu e riuda si nu sunt implicat personal, voiam sa ajut. m-a rugat pe mine crezand ca stiu mai multe, dar nu e cazul.

Date personale!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu vad cum de nu s-a rezolvat problema dupa ce a fost reclamat contul. Esti sigur(a) ca ai toate datele problemei?
    In cazul in care chiar a facut reclamatia, sa insiste, sa reclame din nou contul si chiar sa le explice ca daca nu poate da in judecata faptuitorul, pentru ca nu stie clar cine a facut contul ci are doar o banuiala, poate da in judecata Facebook cu sanse reale de castig. E site-ul lor si sunt raspunzatori pentru tot ce gazduiesc, sunt obligati sa rezolve astfel de situatii.
    Nu pot sa cred ca o problema de o asemenea gravitate nu se rezolva imediat cu o reclamatie la Facebook.
    Contul puteai sa-l spui aici fara probleme, nu vad cu ce ar fi agravat lucrurile, eventual ar fi fost PRIMUL indiciu ca este un cont fals.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Nu pot sa cred ca o problema de o asemenea gravitate nu se rezolva imediat cu o reclamatie la Facebook.
    Contul puteai sa-l spui aici fara probleme, nu vad cu ce ar fi agravat lucrurile, eventual ar fi fost PRIMUL indiciu ca este un cont fals.
    Misu din pacate daca ai citit toate postarile de aici ai vazut ca esti singurul care crede ca e ceva aiurea cu contul ( Pardon si Bela ) , in plus nu am acordul persoanei. Daca vrei iti dau pe PM adresa FB respectiva.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Legislatia europeana permite inlaturarea numelor din Google cu o cerere adecvata. Sfatul meu e sa se adreseze direct Facebook si sa solicite eliminarea contului respectiv.

Cat despre fostul proprietar, ce o impiedica sa se duca la el sa ii solicite inlaturarea profilului? Unul cu chelie si cu ceafa lata pe fundal ar putea rezolva problema mai repede decat crezi.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Inchiriez ceafa lata.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Mi se pare intreresanta partea cu Reporting Identity Theft to the Police

Trimite o copie dupa ID - Care din pacate este si la impostor. Oricum am transmis link-ul, mersi.

sego este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd March 2007
    Vârstă
    37
    Posturi
    31
    Putere Rep
    0

Implicit

aveti dreptate doar ca am o prietena care a patit asa ceva si de 3 luni inca nu sa rezolvat nimic
    facebook a gasit o singura solutie...acea ca prietena mea sa blocheze acel profil...nicidecum sal stearga

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Carte de identitate in 2014
    De Rapsodia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 15th March 2014, 14:46
  2. [SEOmoon] WEB Design | Logo | Identitate
    De dontedro în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th April 2013, 18:32
  3. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 8th December 2010, 15:52
  4. Un mic furt