Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: Furt de identitate pe FaceBook

Afișare hibrid

Rapsodia este conectat acum Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit Furt de identitate pe FaceBook

Am o cunostinta care a stat in gazda, aceasta dupa ce a plecat a folosit copia buletinului si a facut un cont FB XXXX, desi contul a fost raportat de persoana, acesta nu a fost sters. In plus a postat si numarul de telefon, va dati seama de urmari! Saturi, ajutor?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Nu imi dau seama care sunt urmarile postarii numarului de telefon. Poti detalia?

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Nu imi dau seama care sunt urmarile postarii numarului de telefon. Poti detalia?
    Deci este vorba despre o fata, pozele sun de genul suna-ma, postat buletinul persoanei si numar de telefon. Deci in afara de adresa si ziua nasterii sunt datele personale ale persoanei, care este sunata zilnic si intrebata de tariful practicat.

Intrebare: poate fi trasa la raspundere persoana care a facut asta? Avand in vedere ca se stie cine este. La politie au zis doar sa o dea in judecata, ceea ce nu se poate, fiind plecata din oras ( tara ).

fb .jpg
    Ultima modificare făcută de Dan; 22nd June 2016 la 00:35. Motiv: Remediere poza
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Rog un admin sa stearga poza cu numarul coplet!

Bela este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    23rd May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    21

Implicit

Solutia pt scoatera pozei de pe facebook este DMCA.
    Costa cam $200 cu garantia ca se rezolva in 5 zile. Daca nu rezolva, se poate cere refund.
    Sunt ok. Pe mine m-au rezolvat in alte probleme si destul de repede.

Banii ii recuperezi la procesul civil.
    trebuie si ceva dovezi: daca ai numai proba "se stie", platesti si cheltuielile de judecata al celeilalte parti.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Bela Vezi Post

Banii ii recuperezi la procesul civil.
    trebuie si ceva dovezi: daca ai numai proba "se stie", platesti si cheltuielile de judecata al celeilalte parti.
    In afara de faptul ca persoana respectiva avea copie dupa buletin, ca i-a furat un laptop, si 2 tablete din care politia a recuperat doar laptopul, nu are. Banuiam eu ca nu se poate face nimic!

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    23rd May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    21

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    In afara de faptul ca persoana respectiva avea copie dupa buletin, ca i-a furat un laptop, si 2 tablete din care politia a recuperat doar laptopul, nu are. Banuiam eu ca nu se poate face nimic!
    Avnd in vedere ca exista un precedent (cu toate ca in Romania nu prea are importanta), poate se poate dovedi ip-ul dupa care s-a creat contul, respectiv facuta legatura cu individul care a furat laptopul.
    Respectiv isp-ul cu ip-urile alocate in momentul crearii contului coroborat cu MAC-ul.
    (funny ar fi sa fi creat contul in timp ce avea in posesie laptopul furat)
    Nu am surse sigure dar se poate incerca tot prin DMCA obtinerea acestor informatii de la Facebook. Nu stiu in ce masura este acceptata proba in instanta.
    Poate e vre-un coleg mai avocat decat sunt eu, sau pana la urma de ce sa nu platesti un profesionist pt consultanta.
    E complicat...
    Se merita?
    Da... Pt ca cineva a abuzat de informatiile private de care trebuia sa aibe grija.
    Da... Pt ca poti cere daune morale
    Da... Pt ca are de unde plati (are apartament)
    Da... Pt ca persoanele de acest gen merita arse. Aici e vorba de rea vointa, nu de neglijenta sau o actiune din culpa.

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    23rd May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    21

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Avnd in vedere ca exista o legatura intre latura penala si civila (cu toate ca in Romania nu prea are importanta cateodata), poate se poate dovedi ip-ul dupa care s-a creat contul, respectiv facuta legatura cu individul care a furat laptopul.
    Respectiv isp-ul cu ip-urile alocate in momentul crearii contului coroborat cu MAC-ul.
    (funny ar fi sa fi creat contul in timp ce avea in posesie laptopul furat)
    Nu am surse sigure dar se poate incerca tot prin DMCA obtinerea acestor informatii de la Facebook. Nu stiu in ce masura este acceptata proba in instanta.
    Poate e vre-un coleg mai avocat decat sunt eu, sau pana la urma de ce sa nu platesti un profesionist pt consultanta.
    E complicat...
    Se merita?
    Da... Pt ca cineva a abuzat de informatiile private de care trebuia sa aibe grija.
    Da... Pt ca poti cere daune morale
    Da... Pt ca are de unde plati (are apartament)
    Da... Pt ca persoanele de acest gen merita arse. Aici e vorba de rea vointa, nu de neglijenta sau o actiune din culpa.

mike07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Posturi
    524
    Putere Rep
    40

Implicit

Care e motivul pentru care gazda a facut asa ceva? Ti-a spus cunostinta? Probabil au o problema de rezolvat intre ei, daca o rezolva probabil se va rezolva si asta...

p.s. am citit mesajul precedent, se pare ca e o problema mult mai mare intre ei..

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de mike07 Vezi Post
    Care e motivul pentru care gazda a facut asa ceva? Ti-a spus cunostinta? Probabil au o problema de rezolvat intre ei, daca o rezolva probabil se va rezolva si asta...

p.s. am citit mesajul precedent, se pare ca e o problema mult mai mare intre ei..
    Indiferent ce probleme au cred ca nu este legal sa faci asa ceva, adica sa-i faci profil pe FB cu poze dupa CI si etc..

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Carte de identitate in 2014
    De Rapsodia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 15th March 2014, 14:46
  2. [SEOmoon] WEB Design | Logo | Identitate
    De dontedro în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th April 2013, 18:32
  3. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 8th December 2010, 15:52
  4. Un mic furt