Discutia este, zic eu ceva mai complexa.
Privind din postura cumparatorului, evident, castigul pe 6-12 luni pare o oferta corecta. Doar ca... nu intotdeauna este asa. Hai sa facem un exercitiu de imaginatie si sa privim lucrurile si un pic altfel.
Sa presupunem ca siteul are 2000 de articole de 300-500 de cuvinte. Fiind un site de retete, sa presupunem ca are si un set de minimum 2000 de poze unicat, trase de autor. Sa presupunem ca pozele sunt profi. Care ar fi pentru potentialul cumparator investitia pentru a dezvolta un asemenea site? Sa zicem un minimum de 2 euro per articol, pentru ca nimeni nu iti scrie pe mai putin un text decent. Sarim din start la un 4k numai valoarea articolelor. O poza profi, daca o iei de pe shuterstock, mai costa si aceea ceva. Probabil inca minimum 1 eur bucata. Ne reiese o valoare de 5k. Mai putem aduga ceva investitii in linkbuilding. Am mai putea adauga si alte investitii care ar ridica si mai mult costurile.
Din punctul meu de vedere, cumparatorul ar trebui sa isi puna urmatoarea intrebare: Cat m-ar costa sa fac un asemenea site? Daca suma solicitata de vanzator este mai mica decat suma la care s-ar ridica investitia ta pentru a ridica un nou site, eu zic ca este un deal bun. Valoare unui site nu este data intotdeauna de castigurile pe 6-12 luni. Parerea mea.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!