Buna ziua stimati colegi,

Pentru ca primesc foarte multe mesaje in care mi se cere sa fac o apreciere a valorii site-urilor web si pentru ca am vazut ca in thread-ul pe care l-am deschis si a fost dedicat special aprecierii valorii unui domeniu web, se posteaza printre altele si aprecieri de website-uri, am decis sa deschid acest thread care sa fie special aprecierii valorii unui website. Pentru cei care doresc sa le fie apreciata valoarea unui domeniu web, sa intre AICI.

Astfel, pentru a putea face o scurta analiza, va invit sa postati site-urile carora doriti sa le estimati (aproximati) valoarea reala. Puteti urma si pasii mentionati de mine:

1. Numelele, vechimea si autoritatea domeniului web pe care este dezvoltat site-ul (optional Google PR, backilinks, etc.);
2. Vechimea si autoritatea site-ului web dezvoltat (din punct de vedere SEO si SERP);
3. Platforma pe care este dezvoltat proiectul (proprie, cms licentiat, cms gratuit, panou de administrare dedicat, fara administrare, etc.) + date referitoare la template (design unic, tema cumparata, etc.);
4. Tipul website-ului pus spre estimare (de prezentare, comercial, etc.);
5. Detalii despre traficul site-ului (numar de vizite unice/zi/luna, trafic organic, trafic social media, trafic direct, etc.) + target-ul acestuia (detalii despre vizitatori: sexe, varste, preferinte, etc.) + cuvintele cheie vizate in motoarele de cautare (in cazul unui website comercial, pozitiile pe care le detine, etc.);
6. Detalii despre monetizarea acestuia (cpc, cpm, afiliere, etc.: Google AdSense, 2parale, etarget, etc.), adica chestiuni consistente legate de profitul zilnic, lunar, dar si de stabilitatea castigurilor generate + eventuale perioade mai profitabile sau mai putin profitabile (ex.: Craciun, Paste, Ziua Indragostitilor, etc.);
7. Posibilitati ulterioare de dezvoltare, cedare completa a proiectului, posibilitate de cautare investitor pentru o cota parte ca asociat, alte chestiuni ce tin de valoarea considerata a proprietarului;
8. Bani investiti in idee, concept, realizare, branding, promovare, optimizare, etc.;
9. Tipul de calcul matematic ales pentru stabilirea estimarii proiectului respectiv (profit x 6 luni, profit x 10 luni, profit x 18 luni, etc.; cu argumentare a alegerii facute);
10. Valoarea anterioara estimata de proprietar + valoarea apreciata de catre cei care s-au implicat in a-si da cu parerea despre proiectul respectiv.

Aceasta lista se poate continua si consider ca ar fi deosebit de utila o oarecare perfectionare a ei, pentru a putea face pe viitor un sablon de estimare si apreciere a valorii unui website propus in discutie. Sper din tot sufletul ca acest thread sa va fie util, iar aceia dintre dvs. care se pricep la analize, sa isi spuna cuvantul, indiferent de domeniul pe care il cunosc mai bine (pret dpdv al traficului, pret dpdv al programarii si design-ului, pret dpdv al vechimii domeniului si autoritatii site-ului, pret dpdv al unui manager, etc.)

Va doresc o zi cat mai frumoasa in continuare si succes la estimari!

Cu deosebita consideratie,
Andrei