"Suceste popa cutia, o învârte si nu stiu cum face c-o deschide. Inăuntru, ce să vadă? Coscogemite pula mare, învelită în bumbac stropit cu aromate…
Si cum se mira el fluerând, pula face zmârc! în curul popei... Popa atunci începe a răcni si zice:
— "Doamne, izbăveste-mă de vrăjmaș! Nu lăsa pre robul tău de batjocora diavolului!
Se roagă popa, răcneste popa, cârneste popa, dar nu-i nădejde de scăpare, c-o dat peste pulă mare..."
Ion Creanga
( http://jurnalul.ro/vechiul-site/old-...lor-35712.html )
Caut cu jingle.ro.
Iertarea de care vorbesti presupune intai marturisirea pacatului si apoi poicainta. Marturisirea presupune constientizarea greselii facute, iar pocainta este calea prin care nu vei recidiva. Nu cred ca este ceva rau in asta. Si iata ca religia are si efecte curative.
Dumnezeu nu are o implicare directa si necontenita in soarta oamenilor si desfasurarea evenimentelor. Copilul este bolnav pentru ca boala face parte din universul creat si loveste dupa statistici, ca si accidentul. Dumnezeu nu este dator sa vindece copilul si nu o face in mod automat. Dumnezeu a creat legile dupa care universul se misca si nu sta el in continuu sa modifice evenimente, care se intampla conform acestor legi. Dar Dumnezeu nu este un zeu pasiv, daca ii ceri interventia, si asta o faci prin rugaciune, atunci este posibil sa te ajute, dar nu este obligatoriu.Acuma, daca dumnezeu iarta pacatele, iar pacatele sunt niste legi date de oameni, mi se pare putin bizar. religios vorbind, pana si rugaciunea, nu numai iertarea pacatelor, mi se pare o chestiune aberanta. Adica te rogi pentru ceva, sa castigi la loto sau sa se vindece un copil bolnav. Asta inseamna ca ii explici tu dumenzeului tau ce sa faca? Il rogi s-o faca, de parca el ar fi influentat de ce zici tu? Nu stie el mai bine ce e de facut?
Universul nu a fost creat pentru om. De unde ai scos-o? Se spune ca omul este incununare creatiei si nu motivul. Respectul pentru alte forme de viata exista si in crestinism, doar ca viata unui om este considerata mai importanta decat a unui animal. Propozitia despre islam presupun ca este tot la caterinca, pentru ca altfel, retrag ce am spus despre tine mai devreme.PS: Daca omori o pisica nu e pacat dpdv al ortodoxiei, asta e o alta treaba cu moralitatea "crestina", de aia am si dat exemplul. Ca in crestinism omul e cel mai important, pentru el a fost creat universul, deci aroganta e implicita. Respectul pentru alte forme de viata e o prostie ateista. In islam, musulmanul e miezul universului, restul oamenilor poa sa moara. Eventual impuscati.
Ai idee, statistic, cam cate procente din rugaciuni au efect (Dumnezeu raspunde)?
Depaseste cu cate procente pura intamplare?
Specific: 1000 de copii bolnavi + 1000 de copii bolnavi.
La primii 1000 se roaga si ei si niste preoti sa se vindece.
La urmatorii 1000 nu se roaga nimeni.
Care e rata vindecarilor la unii si la altii?
Trust, but verify.
Eh, un studiu serios se face (ca la orice metoda de vindecare/medicament) eliminand placebo. Eliminand si celalalt fel de placebo, eliminand frica de dezamagire a medicului, sunt mai multe, probabil le stii ca te vad informat.
Daca functiona, stii foarte bine ca era in fiecare manual medical.
Asa ca Dumnezeu chiar este pasiv in cazul asta. (imi poti dovedi oricand contrariul, eu abia astept, sincer. Si nu numai eu, sunt convins ca o lumea intreaga asteapta)
Trust, but verify.
Pentru fani, e si audio: https://www.youtube.com/watch?v=pldps_Ea9LU
Un fel de Je Suis charlie before it even hapened.
Trust, but verify.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)