Pagina 22 din 25 PrimulPrimul ... 122021222324 ... UltimulUltimul
Rezultate 211 la 220 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Sper ca intelegi!
    Absolut.
    Caut cu jingle.ro.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

"Suceste popa cutia, o învârte si nu stiu cum face c-o deschide. Inăuntru, ce să vadă? Coscogemite pula mare, învelită în bumbac stropit cu aromate…
    Si cum se mira el fluerând, pula face zmârc! în curul popei... Popa atunci începe a răcni si zice:
    — "Doamne, izbăveste-mă de vrăjmaș! Nu lăsa pre robul tău de batjocora diavolului!
    Se roagă popa, răcneste popa, cârneste popa, dar nu-i nădejde de scăpare, c-o dat peste pulă mare..."

Ion Creanga
    ( http://jurnalul.ro/vechiul-site/old-...lor-35712.html )
    Caut cu jingle.ro.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    ...Un credincios presupun ca se roaga sa fie iertat, sau merge la preot si se spovedeste, da un ban, si i se acorda iertarea. Ceea ce il ajuta sa treaca peste. E confortabil sa crezi ca esti iertat pentru orice. Si e grav ca unii cred cu tarie ca li se iarta orice.
    Iertarea de care vorbesti presupune intai marturisirea pacatului si apoi poicainta. Marturisirea presupune constientizarea greselii facute, iar pocainta este calea prin care nu vei recidiva. Nu cred ca este ceva rau in asta. Si iata ca religia are si efecte curative.

Acuma, daca dumnezeu iarta pacatele, iar pacatele sunt niste legi date de oameni, mi se pare putin bizar. religios vorbind, pana si rugaciunea, nu numai iertarea pacatelor, mi se pare o chestiune aberanta. Adica te rogi pentru ceva, sa castigi la loto sau sa se vindece un copil bolnav. Asta inseamna ca ii explici tu dumenzeului tau ce sa faca? Il rogi s-o faca, de parca el ar fi influentat de ce zici tu? Nu stie el mai bine ce e de facut?
    Dumnezeu nu are o implicare directa si necontenita in soarta oamenilor si desfasurarea evenimentelor. Copilul este bolnav pentru ca boala face parte din universul creat si loveste dupa statistici, ca si accidentul. Dumnezeu nu este dator sa vindece copilul si nu o face in mod automat. Dumnezeu a creat legile dupa care universul se misca si nu sta el in continuu sa modifice evenimente, care se intampla conform acestor legi. Dar Dumnezeu nu este un zeu pasiv, daca ii ceri interventia, si asta o faci prin rugaciune, atunci este posibil sa te ajute, dar nu este obligatoriu.

PS: Daca omori o pisica nu e pacat dpdv al ortodoxiei, asta e o alta treaba cu moralitatea "crestina", de aia am si dat exemplul. Ca in crestinism omul e cel mai important, pentru el a fost creat universul, deci aroganta e implicita. Respectul pentru alte forme de viata e o prostie ateista. In islam, musulmanul e miezul universului, restul oamenilor poa sa moara. Eventual impuscati.
    Universul nu a fost creat pentru om. De unde ai scos-o? Se spune ca omul este incununare creatiei si nu motivul. Respectul pentru alte forme de viata exista si in crestinism, doar ca viata unui om este considerata mai importanta decat a unui animal. Propozitia despre islam presupun ca este tot la caterinca, pentru ca altfel, retrag ce am spus despre tine mai devreme.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    Dar Dumnezeu nu este un zeu pasiv, daca ii ceri interventia, si asta o faci prin rugaciune, atunci este posibil sa te ajute, dar nu este obligatoriu.
    Ai idee, statistic, cam cate procente din rugaciuni au efect (Dumnezeu raspunde)?
    Depaseste cu cate procente pura intamplare?

Specific: 1000 de copii bolnavi + 1000 de copii bolnavi.
    La primii 1000 se roaga si ei si niste preoti sa se vindece.
    La urmatorii 1000 nu se roaga nimeni.

Care e rata vindecarilor la unii si la altii?
    Trust, but verify.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Ai idee, statistic, cam cate procente din rugaciuni au efect (Dumnezeu raspunde)?
    Depaseste cu cate procente pura intamplare?

Specific: 1000 de copii bolnavi + 1000 de copii bolnavi.
    La primii 1000 se roaga si ei si niste preoti sa se vindece.
    La urmatorii 1000 nu se roaga nimeni.

Care e rata vindecarilor la unii si la altii?
    Asta imi place la tine, ca esti glumet. Nu stiu statistici, dar ma astept ca la primul lot numarul de vindecari sa fie mai mare, fie si numai prin efectul placebo. Alte curiozitati?

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    "Suceste popa cutia, o învârte si nu stiu cum face c-o deschide. Inăuntru, ce să vadă? Coscogemite pula mare, învelită în bumbac stropit cu aromate…
    Si cum se mira el fluerând, pula face zmârc! în curul popei... Popa atunci începe a răcni si zice:
    — "Doamne, izbăveste-mă de vrăjmaș! Nu lăsa pre robul tău de batjocora diavolului!
    Se roagă popa, răcneste popa, cârneste popa, dar nu-i nădejde de scăpare, c-o dat peste pulă mare..."

Ion Creanga
    ( Povestea povestilor )
    Merci Puthre, am ras cu lacrimi. Stiam ca Creanga a scris ceva desantat, dar nu citisem pana acum povestea.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Asta imi place la tine, ca esti glumet. Nu stiu statistici, dar ma astept ca la primul lot numarul de vindecari sa fie mai mare, fie si numai prin efectul placebo. Alte curiozitati?
    Eh, un studiu serios se face (ca la orice metoda de vindecare/medicament) eliminand placebo. Eliminand si celalalt fel de placebo, eliminand frica de dezamagire a medicului, sunt mai multe, probabil le stii ca te vad informat.

Daca functiona, stii foarte bine ca era in fiecare manual medical.
    Asa ca Dumnezeu chiar este pasiv in cazul asta. (imi poti dovedi oricand contrariul, eu abia astept, sincer. Si nu numai eu, sunt convins ca o lumea intreaga asteapta)
    Trust, but verify.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Merci Puthre, am ras cu lacrimi. Stiam ca Creanga a scris ceva desantat, dar nu citisem pana acum povestea.
    Pentru fani, e si audio: https://www.youtube.com/watch?v=pldps_Ea9LU
    Un fel de Je Suis charlie before it even hapened.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Eh, un studiu serios se face (ca la orice metoda de vindecare/medicament) eliminand placebo. Eliminand si celalalt fel de placebo, eliminand frica de dezamagire a medicului, sunt mai multe, probabil le stii ca te vad informat.

Daca functiona, stii foarte bine ca era in fiecare manual medical.
    Asa ca Dumnezeu chiar este pasiv in cazul asta. (imi poti dovedi oricand contrariul, eu abia astept, sincer. Si nu numai eu, sunt convins ca o lumea intreaga asteapta)
    Stii foarte bine ca nu iti pot face o asemenea demonstratie si ma indoiesc ca s-ar fi facut un astfel de studiu. Asa ca eu presupun ceva si tu presupui altceva.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Stii foarte bine ca nu iti pot face o asemenea demonstratie si ma indoiesc ca s-ar fi facut un astfel de studiu. Asa ca eu presupun ceva si tu presupui altceva.
    S-au facut mai multe, nu unul. Chiar si meta, stii tu, studii pe mai multe studii.
    Din pacate niciunul cu rezultate favorabile. Uneori au fost inclinatii, dar dupa cum ai spus, nu s-a luat in calcul mai multi factori si au fost invalidate.
    Trust, but verify.

Pagina 22 din 25 PrimulPrimul ... 122021222324 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •