Pagina 11 din 25 PrimulPrimul ... 91011121321 ... UltimulUltimul
Rezultate 101 la 110 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

cRadu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post

Ma intrebai unde gasesti in biblie si coran faptul ca cei care se inchina la alti zei trebe omorati.
    Recunosc ca sunt cam "afon" la capitolul religie, dar din ce am gasit/inteles cu google Deuteronomul nu prea are treaba cu coranul. Gresesc ?

Din ce-mi amintesc dintr-o discutie cu un medic musulman, in Coran nu scrie ca "cei care se inchina la alti zei trebe omorati", dimpotriva, scrie e un mare pacat sa ucizi.

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    26

Implicit

Mai aveti putin si din acest topic se poate scrie o carte. Mandruta ar fi gelos. Fiecare are dreptatea lui, dumnezeul lui, al masii etc. Ideea este ca exista doar un singur dumnezeu pe care nu l-a vazut nimeni, din acest motiv se omoara ca chiorii. Biblia, Coranul etc sunt doar niste advertoriale bine scrise la vremea lor.
    Solutia este sa se faca educatie doar pe baza de dovezi si poate, peste cateva sute de ani, nu vor mai exista nebuni care sa zica ca a lor credinta este mai buna. Toate sunt la fel si au rolul sa tina oamenii cu privirea intr-o directie.
    Je ne suis pas Charlie.
    Nimic.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Nu e bine, nu am timp. Daca as merge la biserica as merge ca sa ma reculeg, asa cum uni ise reculeg cu sticla de vin si e ok.
    Te poti reculege in cada cu o sampanie, pe varful unui munte cu un joint, de ce ar fi biserica mai buna? Ca e pictata kitchos? Ajuta asta?

Deci daca nu stiai dar afirma - ca sa vezi ce zic, deja putem duce tema pe linia asta, nici eu nu ziceam sau credeam, dar verificam. Parca unii ar fi cobai si altii zei! Recunoaste ca nu iti place sa dai inapoi, ca si in cazul cu unde scrie.... te-ai facut ca ploua.
    Ti-am dat un link la google, ala cu deteronomul, unde scrie despre inchinarea la idoli. Am uitat in prima faza, dar azi am pus link. Scrie si in coran, gasesti aici referintele: The Quran's Verses of Violence

In arta conversatiei exista mai multe tehnici, una este sa cauti punctul mai slab al unei discutii si sa-l ataci cu argumente
    Nu cunosc arta conversatiei.

Legat de aici pe forum .. de moldoveni nu s-a luat nimeni doar ca m-a facut cineva "ungur .. bla bla" Tot aia.
    Ia detaliaza. "Te-a facut ungur" - cum vine asta? E o jignire sa fi ungur sau cum? Sau ce venea in loc de blabla ca nu m-am prins. Ia fa-ma moldovea, irakian, somalez, vezi daca ma supar. Prea sensibili e unii.

La noi in Romania s-au trans gloante doar pentru ca nu-i convenea unuia pe ce banda merge masina altui roman!
    Asta nu e specifica Romaniei. E specifica soferilor cretini. Road rage - Wikipedia, the free encyclopedia
    Trust, but verify.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de cRadu Vezi Post
    Recunosc ca sunt cam "afon" la capitolul religie, dar din ce am gasit/inteles cu google Deuteronomul nu prea are treaba cu coranul. Gresesc ?

Din ce-mi amintesc dintr-o discutie cu un medic musulman, in Coran nu scrie ca "cei care se inchina la alti zei trebe omorati", dimpotriva, scrie e un mare pacat sa ucizi.
    Eh, am pus link mai sus referitor la coran. Nu are legatura deuteronomul cu coranul, spuneam ca in ambele religii se gasesc referiri clare a cei care se inchina la altceva. In coran e vorba de cei care nu se inchina la Allah, intai incerci sa-i convingi, daca nu vor le declari razboi, si daca tot nu vor, ii omori direct.

Si in crestinism e mare pacat sa ucizi, dar in vechiul testament sunt o gramada de legi despre omor. Respectiv cu pietre, pentru diverse greseli.
    Trust, but verify.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Adelin Vezi Post
    Solutia este sa se faca educatie doar pe baza de dovezi si poate, peste cateva sute de ani, nu vor mai exista nebuni care sa zica ca a lor credinta este mai buna.
    Asta ar fi ideal, dar vezi ca BOR se agita tare de tot sa nu se intample asa. Dupa BOR religia lor e la fel de valida ca matematica. Si trebuie sa fie in scoli, predata ca adevar.

M-as bucura ca din ce in ce mai multa lume sa gandeasca ca tine. Sa vada cum educatia poate schimba lumea. Sa vada cum educatia din vest a adus avansul tehnologic, intelegerea intre oameni, si cum lipsa educatiei (si prezenta excesiva a educatiei religioase) naste criminali.
    Trust, but verify.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de cRadu Vezi Post

Daca vrea cineva cu adevarat sa vada ce spune Coranul [ in limba romana => aici ]

@Adelin - macar poate aparem in SERP si uite asa mai trage lumea ce invataminte vrea. Toti (aproape) si dau cu parerea, insa ma indoiesc ca stiu sa ridice la patrat o matrice, sau sa explice cum functioneaza motirul cu reactie - pentru mine desi am terminat fac, de profil ma fascineaza demonstratia. Am mai spus anterior, confundam scrierile cu adevarurile. Pentru mine scrierile religiose sunt un fel de Iliada si Odiseea, car eculmea se dovedesc a fi reale, la fel cum se descopera ca ce scrie in Biblie este adevarat - ma refer la fapte istorice. Cum interpreteaza fiecare asta si cate religii inventeaza, e o alta discutie.

PS: Cateva idei - oare de ce se spune tu crezi ca ... sau de ce se spune ca esti fara niciun Dumnezeu? Asta de la urma o fi de bine sau de rau?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Ia detaliaza. "Te-a facut ungur" - cum vine asta? E o jignire sa fi ungur sau cum? Sau ce venea in loc de blabla ca nu m-am prins. Ia fa-ma moldovea, irakian, somalez, vezi daca ma supar. Prea sensibili e unii.
    Cauta tu ca ai mai multe resurse, ba mi-am tras si un negativ pe motiv ca cel ce nu fusese in Ungaria stia mai bine cum e acolo si care sunt comisioanele la banca. Eu oricum raman la parerea mea ca ateii sunt cei fara Dumnezeu, adica exact aia care fac atentate si ii doare'n cot. Li se alatura extremistii religiosi si destabilizatii psihic. In rest orice om normal este impotriva crimei sub orice forma, chiar si verbala!

Nu are legatura deuteronomul cu coranul, spuneam ca in ambele religii
    Pai daca nu are legatura nu le pune in acelasi context.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

ateii sunt cei fara Dumnezeu, adica exact aia care fac atentate si ii doare'n cot
    Ai si exemple de atentate in numele ateismului? Sau sunt doar vorbe asa?

Chiar crezi ca Dumnezeu si biserica tine tara in frau? Eliminam politia un an de zile sa vezi cat de credinciosi sunt oamenii, cum se comporta aia care au un dumnezeu? De fapt nici nu e nevoie sa facem experimentul, poti vedea orice tara fara guvern (sau un guvern slab) dar plina de "credinciosi". Pam pam. Iti fac o lista?

Pai daca nu are legatura nu le pune in acelasi context.
    Pai sunt ambele carti sfinte si ambele spun acelasi lucru. De ce sa nu le pun in acelasi context?
    Trust, but verify.

cRadu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Eh, am pus link mai sus referitor la coran. Nu are legatura deuteronomul cu coranul, spuneam ca in ambele religii se gasesc referiri clare a cei care se inchina la altceva. In coran e vorba de cei care nu se inchina la Allah, intai incerci sa-i convingi, daca nu vor le declari razboi, si daca tot nu vor, ii omori direct.
    Interpretarea din linkul dat de tine este putin fortata, am cautat primele pasaje din Coran unde in linkul tau spune de violenta " Coranul (2: 191-193)" .
    Se da ca exemplu 191-193:
    191. Omorâti-i unde-i prindeti si alungati-i de acolo de unde v-au alungat!
    Iar schisma(145) e mai rea decât omorul. Dar nu luptati împotriva
    lor aproape de Moscheea Al-Haram(146), doar daca ei se lupta cu voi în
    ea. Iar daca lupta împotriva voastra, omorâti-i, caci aceasta este
    rasplata celor fara de credinta!

192. Daca, însă, ei contenesc, atunci Allah este Iertător, Îndurător
    [Ghafur, Rahim].

193. Luptati-va cu ei pâna ce nu va mai fi necredinta si credinta va fi
    numai în Allah! Dar daca ei contenesc, atunci nu mai exista vrajmasie,
    decât împotriva celor nelegiuiti.
    insa uite ce scrie (inainte) la 190:
    190. Luptati pe calea lui Allah împotriva acelora care se lupta cu
    voi, dar nu începeti voi lupta, caci Allah nu-i iubeste pe cei care încep
    lupte!

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Ai si exemple de atentate in numele ateismului? Sau sunt doar vorbe asa?
    ETA, IRA, Mafia Siciliana!

Pai sunt ambele carti sfinte si ambele spun acelasi lucru.
    Da link la Coran, sau la Biblie unde spune sa omori. Nu povesti si interpretari. Din astea avem in limba franceza aici. Si spun ca nu scrie asa ceva!
    Ultima modificare făcută de Rapsodia; 10th January 2015 la 15:32.

Pagina 11 din 25 PrimulPrimul ... 91011121321 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •