Au. Deci matematica e o chestie de nedemonstrat?! Matematica, la fel ca orice alta stiinta exacta, nu numai ca este o chestie demonstrabila, dar ea serveste bunei functionari a universului. Poti sa afirmi acelasi lucru despre religie in conditiile in care deitatile, in majoritate, sunt entitati sangeroase, razbunatoare si mai ales, in condtiile in conditiile in care existenta oricarei deitati poate fi oricand dezbatuta? Pe cand, demonstreaza-mi, te rog, ca matematica nu poate fi demonstrata sau ca a fost nevoie de moartea a milioane de oameni pentru progresul omenirii.
Generalizezi si vorbesti in numele mai multor oameni. Nu e ok. Eu nu vreau asta, de ce ma incluzi si pe mine?Ne convine sa avem o piata unica echivalenta cu SUA, dar nu vrem sa avem state egale ca la ei.
Nu nu, e de ajuns sa citesti cartea regilor, Leviticul, Deutoronomul ca sa iti dai seama cat de gresita e religia asta. Nu ai nevoie de cine stie ce . Ea a fost conceputa pentru ca preotii sa primeasca bani si jertfe si pentru ca ei sa poata conduce mase mari de oameni, dar si pentru a instaura un regim de teroare. Plus ca vorbim despre o deitate bipolara, care taie si spanzura in prima carte, urmand ca ea sa se transforme intr-o deitate care se trimite pe sine sa moara pe cruce pentru a-i mantui pe oameni de la pierzanie daca nu cred in el. Asta nu mi se pare deloc.... hazliu, ci o minciuna imensa, la care o multime de oameni inteligenti inca pun botul.Ne convine sa dam vina pe religie, dar de fapt citim Biblia Hazlie a lui Léo Taxil - culmea francez.
Religia nu e element de moralitate. Imi vin in sprijin toate atrocitatile comise in numele religiei, dar si capitole intregi din Biblie (Din nou, Leviticul si Deutoronomul). Societatea functioneaza in baza unor legi bine definite si nu are nevoie de suportul unei deitati pentru a functiona, ba chiar din contra. Moralitatea e un lucru discutabil, ceea ce nu e discutabil in schimb e faptul ca activitatile enumerate de tine sunt ILEGALE.Multi ziceau ca morala nu are ce cauta cand discutam de religie. Oare de ce? Daca principiile morale nu se aplica la religie, de ce s-ar aplica la alte domenii? De ce e imoral sa violezi sau sa pui filme xxxl cu minori?
Dupa cum vezi, numarul crimelor comise pe fond religios este tot mai mare. Ateii nu cauta sa justifice atrocitatile comise pe fond religios, ci le condamna, pe cand o persoana ultra-religioasa va cauta scuze zeitatii in care crede, va gasi justificari si va zice ca "dumnezeu lucreaza pe cai misterioase".Care este deosebirea pur teoretica intre unul care crede ca detine adevarul suprem prin religie si altul prin ateism?
Cat despre probabilitate, sa pui ceva ce nu intelegi exact pe seama unei divinitati e un lucru absurd. Alegi calea cea mai usoara si iei lucrurile de bune asa cum sunt, ori eu nu pot sa cred intr-o religie si intr-un dumnezeu atotputernic care da boli autoimune copiilor, care permite din dragoste suprema existenta unor boli precum sindromul Down, sindromul Hutchinson, orice forma de cancer la copii, care e incapabila sa opreasca orice act de genocid (vezi Holocaustul, vezi batalia de la Stalingrad, asta ca sa dau doar cateva exemple mai apropiate de noi), foametea etc.
Zi-mi tu mie ca e vointa unui zeu ca un copil sa traiasca o luna si sa moara in chinuri. Zi-mi ca e voia unui zeu ca un copil sa se nasca cu Progeria sau ca un copil sa fie infectat cu febra hemoragica! Si mai zi-mi ca in conditiile existentei unui dumnezeu atotputernic, iubitor fata de copiii sai in egala masura, acesta n-ar putea sa inlature aceste boli. Ii place acestei zeitati ca mii de copii sa moara in chinuri, sa moara de foame? Tu, ca tata, ti-ai lasa copilul sa moara de foame?
Pana si noile tulpini de virusuri, astea tot mai rezistente la medicamente, fac dovada evolutiei pentru cine are ochi sa vada. Daca lucrurile nu evoluau, nu era nevoie de campuri operatoare sterile in salile de operatie, nu era nevoie de medicamente tot mai puternice pentru boli (culmea, date tot de un zeu, cea mai distractiva fiind cancerul). Sunt atatea dovezi care arata evolutia, dar uite ca unii refuza sa vada adevarul din fata lor![]()

Răspunde cu citat