Pagina 8 din 25 PrimulPrimul ... 67891018 ... UltimulUltimul
Rezultate 71 la 80 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    Daca vrem sa facem ceva, pai atunci chiar trebuie sa FACEM ceva si sa vorbim mai putin.
    Ca de exemplu...?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Si care este ideea, ca niste caricaturisti extremisti au fost impuscati de niste fanatici religiosi? Da, extremismul si fanatismul de orice fel sunt foarte periculoase pentru omenire, dar noi nu ajutam cu nimic implicandu-ne in discutii in contradictoriu pentru ca acestea nu aduc nimic constructiv. Daca vrem sa facem ceva, pai atunci chiar trebuie sa FACEM ceva si sa vorbim mai putin. Stiu ca si cuvintele, ideile sunt puternice, dar doar cei care fac (actioneaza) sunt puternici.

Din pacate (sau din fericire) peste tot functioneaza principiul actiunii si reactiunii si se pare ca nu tine cont de bine sau de rau.
    Eu cred ca acei caricaturisti nu erau deloc extremisti. Am dat mai devreme in topic ultimul numar, tradus si explicat, al revistei lor.
    Extremismul de care vorbesti este doar in capul anumitor persoane religioase. Oamenii faceau caricaturi si ironizau defectele societatii. Ceea ce fac si eu, poate faci si tu, unii mai cu talent, altii fara.

Asa cum am mai spus si ai devreme, punand semnul egal intre o ironie si o crima, sau punandu-le ca una justifica pe cealalta (prin actiune/reactiune), continua sa ma surprinda.

Si da, normal ca orice discutie este constructiva, pentru ca si eu iti citesc parerea si tu imi citesti parerea. Candva vom ajunge sa ne influentam reciproc, sa ajungem la o concluzie, sa intelegem mai ine fenomenul si poate o sa si actionam in consecinta. Sa FACI ceva fara sa vorbesti si sa analizezi inainte iese prost. Pana si teroristii au vorbit inainte sa faca. Daca faceau direct, nu treceau de gardieni.
    Trust, but verify.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de pushtius1 Vezi Post
    Si ca sa iti zic de ce vorbesc cu atata lejeritate, este simplu... Am trecut prin atatea chestii personale incat nu dau 2 bani ca au murit 5 barzauni si mie mi-au murit multi, si sigur nu ti-a pasat nici tie nici la aia 5 asa ca pentru ce sa imi fie mila?

Zilnic mor N mii de persoane din diverse cauze, naturale sau ... ce ti se pare mai interesant cancanul asta ca au fost aia omorati acolo sau faptul ca la noi a venit putin ger si au murit cateva persoane nevoiase inghetate (erau in casa noastra), ce iti pare ok aia sau ca la noi au murit nu stiu cati bebelusi intr-o maternitate (au plans francezii pentru noi?) ma opresc aici cu exemple de genul, dar mai zic o alta chestie, am baza pe francezi doar pentru simplul fapt ca ne batjocoresc ca natie si culmea cand ei sunt in belea noi sarim!

Si inca ceva, daca musulmanii aia chiar sunt cei despre care se zvoneste si nu sunt alte "arme ale altora", atunci aceaia sunt francezi din cate am inteles, in concluzie cine a intrat in casa cui? Mie imi seamana a "Stirile de la ora 5" dar ce stiu eu.. n-am timp de tv...
    1. iti pasa pentru ca participi la o discutie bazata pe evenimentele din franta.
    2. nu-ti cere nimeni sa-ti fie mila, dar nu poti sa consideri ca o crima de acest gen (intra x intr-un birou si omoara 10 insi) se poate compara cu alta crima (un tigru mananca un nene beat), doar pentru ca intr-un final tot crima este.
    3. Daca 10 insi mor de "ger" este o problema, dar nu o crima. Nu se pot compara, cum nu se poate compara cu bebelusii. Daca o asistenta intra in salon si omora toti bebelusi, puteam discuta de o crima, terorism chiar, dar am impresia ca tu nu faci diferentele de esenta.
    4. daca francezii ne batjocoresc, trebuie sa-i omoram? Indiferent ca au dreptate sau nu, nu e cel mai bine sa-i omoram, ca doar asa scapam de batjocora?
    5. e destul de irelevant cine unde a intrat. Pentru mine este relevant faptul ca X se trezeste dimineata si pleaca sa omoare 10 persoane, pentru ca este el suparat din x motive.
    6. stirile de la ora 5 sunt si ele stiri. Terorismul intra la stirile de la orice ora.

Totul este relativ si din pacate moartea este de multe ori violenta, unii mor in accidente, altii de boli, altii din cauza dezastrelor naturale, altii omorati de animale, altii de oameni. Dar in final tot moarte este, dar se pare ca pe noi ne incinge mai mult cand moare cineva in Franta ucis de cineva din Algeria, decat atunci cand mor zeci in fiecare zi in Ucraina sau cand mor mii de Ebola sau zeci de mii anual de foame si sete...
    Oare? Un om moare la 80 de ani, de batranete, altul este impuscat in cap la varsta de 10 ani. Despre care moarte merita sa discutam mai mult? Putem face ceva? Si daca da, pentru care dintre "cauze"?

Da, mor foarte multi oameni de ebola, cum mor si in dezastre naturale, dar terorismul este altceva, iar faptul ca exista stiri, analize si discutam despre asta, este un lucru normal, indiferent ca se intampla in Franta sau Brazilia.

Pentru ebola se cauta solutii (poate au si gasit antidot), in cazul calamitatilor se fac donatii (destul de mari) etc., se cauta solutii, oamenii participa, se ajuta, pentru ca toti ne dorim sa evoluam.

Cand 2 persoane omoara 10-20 oameni ca sunt ei deranjati (din diverse motive), este o problema destul de grava, care DA, trebuie mediatizata, poate mai mult decat cei care mor de ger sau omorati de animale.

Indiferent de motive, terorismul este extrem de grav si de toxic.

Pentru ca nu este nicio diferenta propriu-zis, au murit oameni in fiecare din situatiile prezentate, dar noua se pare ca ne pasa mai mult de unii si mai putin sau deloc de altii. Apoi continuam sa ne dam cu parerea si sa ne contrazicem cu altii, afirmand cu tarie ca noi avem dreptate si ca celalalt nu stie, e incult sau prost.

Daca acest topic era despre cei morti in Ucraina, pun pariu ca nici 3 raspunsuri nu se strangeau, asta numindu-se ipocrizie sau mai rau, complicitate...

De ce este mai importanta moarte unora in Franta, decat a celor din Ucraina, Irak? Sau a celor care au murit in accidentele de avion sau in timpul tsunami-ului din 2004?
    Sau a celor omorati de inchizitie sau a celor 1.5 milioane de algerieni omorati de francezi in timpul razboiului de independenta din 1954?
    Exista un topic despre ucraina, cum au fost sute de stiri despre irak, accidente de avion sau tsunami. Da, pentru fiecare eveniment, exista stiri si discutii pe care le consider normale.

Sa consideri ca un act terorist nu merita mediatizat atat de mult, este destul de ciudat pentru mine. Comparatia cu razboaiele este un pic depasita. Vorbim de evenimente actuale, care ne influenteaza direct sau indirect viata de zi cu zi.

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Nu le-a cerut nimeni sa treaca la islamism (jurnalistilor), ci doar sa le fie respectata religia (optiunea) lor. Musulmanii au foarte multe reguli, norme, dogme...numeste-le cum vrei, care noua europenilor ni se par cel putin ciudate, daca nu chiar idioate. La fel cum, daca intrebi un musulman despre valorile noastre, are aceeasi parere.
    Si eu te rog sa-mi respecti religia (sa nu mai dormi niciodata), asa ca ai mare grija ce faci.
    Ultima modificare făcută de Tom; 9th January 2015 la 23:16.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Ca de exemplu...?
    Ce as face eu daca as fi in locul francezilor? As deveni activist si in functie de convingerile mele: 1) as incerca impunerea limitarii imigratiei sau 2) as incerca educarea lor. Dar daca doar dau din gura doar ca sa-mi auda altii ideile, crezand cumva cum vorbele mele vor influenta lumea, atunci as incerca sa devin mai important pentru ceilalti, poate un lider care sa fie ascultat de multi. Pana atunci mai am mult de asteptat, fiind doar un spectator care comenteaza de pe margine, lucru care se pare ca noi, romanii, suntem foarte buni. Sunt un sustinator al activismului si consider ca doar prin implicarea tuturor vom reusi sa schimbam ceva, altfel doar vorbind intre noi si lasandu-i pe altii sa faca (ceea ce se si intampla) nu stiu daca vom ajunge la o rezolvare in favoarea noastra.

Ce sa fac ca roman in cazul celor intamplate in Franta? Incerc sa inteleg ce se intampla (cat pot si eu cu informatiile primite din mai multe surse) si-mi dau seama ca oricum nu prea am cu ce sa ajut, dar in schimb ma "antreneaza" chestia asta, pregatindu-ma pentru o situatie ipotetica in care m-as putea regasi in viitor. Daca voi fi vreodata in situatia aia, sincer iti spun, ca nu stiu ce as face, oricat de multe scenarii mi-as imagina acum. Din pacate sunt si eu doar un observator care se enerveaza si se consuma pentru o chestie care oricum s-a intamplat si nu stiu sigur ca mi se va intampla vreodata.

As vrea sa pot face ceva, ceva bine, dar singur nu pot... si sincer nu vreau sa ma mai dau cu parerea despre un subiect, oricare, pe care nu l-am experimentat personal.

Oricum, taberele sunt in extreme, rar auzi o parere de mijloc. Si asta ma necajeste fiindca de ceva timp simt ca sunt agnostic, nu numai legat de divinitati, ci si de tot ceea ce este legat de viata. Cu greu gasesti oameni care sa accepte ca e posibil sa fie asa cum zic amandoi sau ca niciunul...

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Oricum, taberele sunt in extreme, rar auzi o parere de mijloc. Si asta ma necajeste fiindca de ceva timp simt ca sunt agnostic, nu numai legat de divinitati, ci si de tot ceea ce este legat de viata. Cu greu gasesti oameni care sa accepte ca e posibil sa fie asa cum zic amandoi sau ca niciunul...
    Pai nu stiu ce intelegi tu prin parere "de mijloc". Unii condamna crima ca pedeapsa pentru libertatea de a spune ce vrei intr-o societate considerata libera, altii zic ca crima e complet justificata, altii spun ca e in proportie de 1% justificata, mai sunt care zic (ca Plesu) ca ambii au dreptate in felul lor etc.

Cum nu exista pareri de mijloc?

Si chiar daca n-ar exista. Cand e vorba de crima, nu poti spune ca e mort asa si asa. Si concluziile asadar nu pot fi mereu "asa si asa".

Mi-a placut ca totusi ai realizat in cele din urma care e utilitatea analizei faptelor. Daca nu putem face nimic pentru francezii aia (ca doar sunt morti), ne putem pregati pentru ce vine odata cu islamizarea Europei. Ne putem pregati impotriva extremistilor locali (noua dreapta si alti cretini de genul).
    Trust, but verify.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Ce as face eu daca as fi in locul francezilor?
    Irelevant, esti roman.

Ce sa fac ca roman in cazul celor intamplate in Franta? ....As vrea sa pot face ceva, ceva bine, dar singur nu pot...
    Dupa cum spune francezul, welcome in the club!

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    28

Implicit

Cata indoctrinare se vede in textele catorva care nu vor sau nu pot sa vada mai departe decat le-a fost trasat de-a lungul vietii.
    Nu am citit fiecare cuvant, dar sunt in asentimentul gandirii lui Dan, cel putin pe acest subiect legat de religii, adeptii lor si faptele acestora.
    Popescu Marian tot respectul pentru gandirea echilibrata!
    M-am contrazis si eu cu un prieten bun el fiind pe lungime de unda cu Rapsodia, dar pe el il "inteleg" tatal sau este preot..
    Fara semnatura.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    4. daca francezii ne batjocoresc, trebuie sa-i omoram? Indiferent ca au dreptate sau nu, nu e cel mai bine sa-i omoram, ca doar asa scapam de batjocora?
    Daca francezii ajung sa ridice pana la rang de discriminare etnica si ura rasiala faza cu "Monsieur s'il vou plait" si in felul asta tiganii sunt stransi intr-un sat, inconjurati de garduri cu sarma ghimpata, infometati si lipsiti de orice drepturi umane, ca mai apoi executati fiindca sunt o rasa inferioara, atunci acele caricaturi mai sunt nevinovate? Ah, dar stai ca s-a intamplat deja cu evreii, iar din ideea perpetuata de Hitler se pare ca erau nedrepti si o rasa ce merita sa moara.

Eu zic ca acea revista de caricaturi a bagat multora in cap ideea ca musulmanii sunt niste salbatici primitivi, iar in felul asta multi francezi si europeni au acceptat cu usurinta ceea ce se intampla si s-a intamplat in Irak, Siria si pe unde or mai fi interese economice. Acelasi lucru se poate face cu orice alta natie, o discretizezi, razi de crezurile si obiceiurile ei, apoi de oameni si intr-un final nici nu-ti mai pasa de ei, oricum sunt niste inferiori. Acum priveste invers, imagineaza-ti o natie ce este preaslavita, o natie cu o educatie si economie exemplara, nu-i asa ca ii consideri pe acei oameni superiori si ii vezi ca un ideal, ceva care a-i urma si tu? Eh, pai d-aia ne pasa de francezi mai mult decat de irakieni sau sirieni, pentru ca asa ne-au fost prezentati de catre cei in masura sa ne serveasca informatia. Si nu suntem cumva discriminatori, chiar ipocriti?

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Eu zic ca acea revista de caricaturi a bagat multora in cap ideea ca musulmanii sunt niste salbatici primitivi, iar in felul asta multi francezi si europeni au acceptat cu usurinta ceea ce se intampla si s-a intamplat in Irak, Siria si pe unde or mai fi interese economice.
    Eu cred ca vorbesti din auzite aici. Ai citit ultimul numar macar, ala tradus si adaptat sa-l inteleaga tot romanul?

Acelasi lucru se poate face cu orice alta natie, o discretizezi, razi de crezurile si obiceiurile ei, apoi de oameni si intr-un final nici nu-ti mai pasa de ei, oricum sunt niste inferiori.
    Realitatea arata ca islamistii traiesc in Franta bine-mersi. Au zone in care nici politia nu are ce cauta si unde legea e Sharia. Realitatea arata ca au pasapoarte frantuzesti, dubla cetatenie adica, plecati din tarile lor si ajunsi in .fr ca sa o duca mai bine. Si acum tu spui ca ca discrediteaza cineva alta natie? Cu o singura revista in fata tuturor acestor fapte reale si palpabile?

Si inca ceva - apropo de islamisti. Consider ca de vina sunt mai multi (nu toti fireste), pentru ca sunt complici la cele intamplate. Se vede chiar in reportajele televizate din franta cum in spatele camerelor sunt idioti care se bucura ca au murit oamenii aia. se bucura ca au "invins". sunt complici aia care stiau ce se va intampla. aia care le-au adus armele, care au complotat, care au adunat datele etc.
    Ultima modificare făcută de Dan; 9th January 2015 la 23:22.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Si eu te rog sa-mi respecti religia (sa nu mai dormi niciodata), asa ca ai mare grija ce faci.
    Ti se pare ca dorm? Tu esti ateul, lipsesti cam des de pe aici.

Pagina 8 din 25 PrimulPrimul ... 67891018 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •