Pagina 7 din 25 PrimulPrimul ... 5678917 ... UltimulUltimul
Rezultate 61 la 70 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Ne supunem tuturor regulilor fiecarei religii, oricat de extreme ar parea?
    Nu le-a cerut nimeni sa treaca la islamism (jurnalistilor), ci doar sa le fie respectata religia (optiunea) lor. Musulmanii au foarte multe reguli, norme, dogme...numeste-le cum vrei, care noua europenilor ni se par cel putin ciudate, daca nu chiar idioate. La fel cum, daca intrebi un musulman despre valorile noastre, are aceeasi parere.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    Citind ce ati scris aici reflecta o asemanare destul de mare cu ce se intampla intre voi si islamisti vs caricaturisti.

Eu am incetat de mult sa mai cred ca exista bine si rau. Binele unuia poate fi raul altuia. Imaginati-va ca rusii ne invadeaza, ne omoara parintii, ne violeaza copii si sotia si apoi ii omoara si pe ei. Daca ne vom razbuna pe rusi vom fi considerati teroristi de catre ei si vom fi cei rai, desi noi consideram ca facem bine.
    Despre asta era vorba, despre cine considera ca e importanta libertatea de exprimare (caricaturistii) si cine considera ca e doar o alta stire de cancan. Si da, avem pareri diferite, le discutam si tocmai asta este frumusetea libertatii de exprimare.

Fireste ca binele si raul sunt concepte abstracte si sunt pur subiective. Dar vezi tu, societatea europeana a ajuns la aceste principii morale si de etica (bine si rau) in urma experientelor, in urma empatiei, in urma evolutiei societatii, stiintei, culturii. In momentul in care o biserica (in cazul asta islamista, dar nici altele nu's departe) incearca sa impuna ce e binele si raul, iese cu morti, cu violenta.

Nu am inteles de ce la noi, in Romania, de fiecare data cand moare cineva, apare discutia "dar de ce nu va pasa de copiii din africa" sau altele asemenea. Da, si mie mi-au murit oameni apropiati, dar tot nu vad legatura intre simbolul pe care il reprezinta crimele din Franta cu foametea din somalia, invazia din Ucraina si explozia centralei din Japonia.
    Trust, but verify.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Nu le-a cerut nimeni sa treaca la islamism (jurnalistilor), ci doar sa le fie respectata religia (optiunea) lor. Musulmanii au foarte multe reguli, norme, dogme...numeste-le cum vrei, care noua europenilor ni se par cel putin ciudate, daca nu chiar idioate. La fel cum, daca intrebi un musulman despre valorile noastre, are aceeasi parere.
    Hai s-o spunem altfel, direct asa de data asta.
    Suntem in UE, o societate crestin / liber cugetatoare in majoritate.
    In biblie spune ca oricine se inchina la alti zei trebe omorat cu pietre. In coran scrie ca oricine nu e islamist trebe convertit sau omorat.
    Avand in vedere ca ar trebui sa respectam pe ceilalti, ce alegem? Pe cine omoram ca sa nu fie deranj?

Crezi ca pot face misto, in 2015, de aceste doua aberatii prezente in ambele carti "sfinte"? Merit sa mor daca o fac? Mi-o caut? Inseamna disrespect daca nu sunt de acord si critic aceste parti ale respectivelor carti?

Dar nu cumva eu, fiind ateu, ma simt jignit de preotul care imi vine la usa cu ritualurile lui? El de ce nu ma respecta, nu stie ca exista atei in Romania? Serios acum.
    Trust, but verify.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

In biblie spune ca oricine se inchina la alti zei trebe omorat cu pietre. In coran scrie ca oricine nu e islamist trebe convertit sau omorat.
    Daca dai link credibil la asa ceva, eu le pap! Taman voiam sa ma duc la cafeaua de nani, apoi la film - am scris un articol despre nestiinta care naste monstri - pot sa jur ca nu scrie nicaieri in biblie ca oricine se inchina la alti zei trebe omorat cu pietre. Vorbim de Noul Testament al crestinilor si nu despre alte scrieri religioase. Legat de Coran - pe care il am tradus in casa [ in franceza culmea ] - o sa pun cateva poze cum ajung in Romania, ca sa nu vorbim povesti - nu scrie nicaieri ca oricine nu e islamist trebe omorat.

Dane, astept dovada cu ai scris tu mai sus - si intreb ca si tine, daca e adevarat ce am zis eu acum, ce faci?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Hai s-o spunem altfel, direct asa de data asta.
    Suntem in UE, o societate crestin / liber cugetatoare in majoritate.
    Avand in vedere ca ar trebui sa respectam pe ceilalti, ce alegem? Pe cine omoram ca sa nu fie deranj?

Crezi ca pot face misto, in 2015, de aceste doua cacaturi prezente in ambele carti "sfinte"? Merit sa mor daca o fac? Mi-o caut? Inseamna disrespect daca nu sunt de acord si critic aceste parti ale respectivelor carti?
    Pai daca tot ajungem la comparatie UE vs islam, de ce nu continui ideea? Compari o societate in mare parte civilizata, cu un anumit grad de cultura si toleranta versus o societate ramasa in evul mediu din multe puncte de vedere. Si pentru ca e seara, o mica lectura nu strica. Sunt cateva comparatii interesante aici: Da, este Islamul

Observ ca ai facut un mic update. Mie, chiar daca as crede in Dumnezeu, poti sa mi-L caricaturizezi cat vrei. Am o anumita scara a valorilor, un anumit grad de intelegere si toleranta care nu m-ar face sa-ti dau nici macar o palma, ce sa mai vorbim despre o crima. Cel mult ti-as raspunde cu aceeasi moneda (nu neaparat religioasa). Insa aici vorbim despre o populatie ramasa in urma (a nu se intelege rasa inferioara). Care, ca si un animal, daca este provocat, ataca. Atata stie, atata face. Si tu, ca persoana inteligenta, stii acest lucru si nu te duci sa provoci un tigru, de exemplu.

Discutia este mult mai lunga si ar presupune sa-ti dau exemple de la inchizitie pana la Hitler. Insa, promit ca daca am drum in Cluj, fac cinste cu o apa plata si o salata (observi ca va fi o masa pasnica, nu contravine nici unei religii) si disecam toate aceste subiecte

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Compari o societate in mare parte civilizata, cu un anumit grad de cultura si toleranta versus
    Sa nu uitam ca avem si noi "civilizatii" nostri - IRA, ETA, etc... Revin tomorrow! (y)
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Nu am inteles de ce la noi, in Romania, de fiecare data cand moare cineva, apare discutia "dar de ce nu va pasa de copiii din africa" sau altele asemenea. Da, si mie mi-au murit oameni apropiati, dar tot nu vad legatura intre simbolul pe care il reprezinta crimele din Franta cu foametea din somalia, invazia din Ucraina si explozia centralei din Japonia.
    Pentru ca nu este nicio diferenta propriu-zis, au murit oameni in fiecare din situatiile prezentate, dar noua se pare ca ne pasa mai mult de unii si mai putin sau deloc de altii. Apoi continuam sa ne dam cu parerea si sa ne contrazicem cu altii, afirmand cu tarie ca noi avem dreptate si ca celalalt nu stie, e incult sau prost.

Daca acest topic era despre cei morti in Ucraina, pun pariu ca nici 3 raspunsuri nu se strangeau, asta numindu-se ipocrizie sau mai rau, complicitate...

De ce este mai importanta moarte unora in Franta, decat a celor din Ucraina, Irak? Sau a celor care au murit in accidentele de avion sau in timpul tsunami-ului din 2004?
    Sau a celor omorati de inchizitie sau a celor 1.5 milioane de algerieni omorati de francezi in timpul razboiului de independenta din 1954?

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@popescu marian
    Pentru ca s-a deschis un topic despre un eveniment in derulare. Asa, de ce nu discutam despre disparitia dinozaurilor?

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    De ce este mai importanta moarte unora in Franta, decat a celor din Ucraina, Irak?
    Pentru ca Franta face parte din aceeasi comunitate cu Romania, pentru ca daca mureau intr-un accident de masina nu era atata agitatie, pentru ca e vorba de un atac terorist intr-o capitala europeana, nu de un razboi in curs etc.
    Si nu cred ca moartea e atat de importanta cat ideea din jur.
    Trust, but verify.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Pentru ca Franta face parte din aceeasi comunitate cu Romania, pentru ca daca mureau intr-un accident de masina nu era atata agitatie, pentru ca e vorba de un atac terorist intr-o capitala europeana, nu de un razboi in curs etc.
    Si nu cred ca moartea e atat de importanta cat ideea din jur.
    Si care este ideea, ca niste caricaturisti extremisti au fost impuscati de niste fanatici religiosi? Da, extremismul si fanatismul de orice fel sunt foarte periculoase pentru omenire, dar noi nu ajutam cu nimic implicandu-ne in discutii in contradictoriu pentru ca acestea nu aduc nimic constructiv. Daca vrem sa facem ceva, pai atunci chiar trebuie sa FACEM ceva si sa vorbim mai putin. Stiu ca si cuvintele, ideile sunt puternice, dar doar cei care fac (actioneaza) sunt puternici.

Din pacate (sau din fericire) peste tot functioneaza principiul actiunii si reactiunii si se pare ca nu tine cont de bine sau de rau.

Pagina 7 din 25 PrimulPrimul ... 5678917 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •