Rezultate 1 la 10 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

Afișare hibrid

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Am avut doua persoane din India si stiu care este semnificatia acestui animal acolo. Mi-au spus ca pentru ei este un sacrilegiu si m-au rugat sa nu mananc carne de vita cat timp sunt impreuna cu ei. Si aici apare diferenta despre care incerc sa-ti explic. Le-am respectat dorinta fara sa ma simt constrans intr-un fel sau sa-mi simt amenintata libertatea. Faptul ca respecti valorile celuilalt nu inseamna limitatea libertatii.
    Perfect de acord!
    Dar cat timp sunt in Romania, pot manca vaca fara sa fiu impuscat in cap de ceva indieni? Pot sa ma exprim, la mine acasa, intr-o piata publica din Romania, despre vaci?
    PDar hai sa presupunem ca suntem intr-o societate multiculturala, Paris, Londra, candva si Bucuresti. Mai exista blasfemie? Ne supunem tuturor regulilor fiecarei religii, oricat de extreme ar parea?
    Trust, but verify.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Ne supunem tuturor regulilor fiecarei religii, oricat de extreme ar parea?
    Nu le-a cerut nimeni sa treaca la islamism (jurnalistilor), ci doar sa le fie respectata religia (optiunea) lor. Musulmanii au foarte multe reguli, norme, dogme...numeste-le cum vrei, care noua europenilor ni se par cel putin ciudate, daca nu chiar idioate. La fel cum, daca intrebi un musulman despre valorile noastre, are aceeasi parere.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Nu le-a cerut nimeni sa treaca la islamism (jurnalistilor), ci doar sa le fie respectata religia (optiunea) lor. Musulmanii au foarte multe reguli, norme, dogme...numeste-le cum vrei, care noua europenilor ni se par cel putin ciudate, daca nu chiar idioate. La fel cum, daca intrebi un musulman despre valorile noastre, are aceeasi parere.
    Hai s-o spunem altfel, direct asa de data asta.
    Suntem in UE, o societate crestin / liber cugetatoare in majoritate.
    In biblie spune ca oricine se inchina la alti zei trebe omorat cu pietre. In coran scrie ca oricine nu e islamist trebe convertit sau omorat.
    Avand in vedere ca ar trebui sa respectam pe ceilalti, ce alegem? Pe cine omoram ca sa nu fie deranj?

Crezi ca pot face misto, in 2015, de aceste doua aberatii prezente in ambele carti "sfinte"? Merit sa mor daca o fac? Mi-o caut? Inseamna disrespect daca nu sunt de acord si critic aceste parti ale respectivelor carti?

Dar nu cumva eu, fiind ateu, ma simt jignit de preotul care imi vine la usa cu ritualurile lui? El de ce nu ma respecta, nu stie ca exista atei in Romania? Serios acum.
    Trust, but verify.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •